Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za mě jsou v Brně největší zlo šaliny, protože to je neuvěřitelný hluk… sice v lokalitě nebydlím, ale podle mapy to nemusí být tak zlý ![]()
Jestli budeš jezdit salinou tak do centra je to teda pěkná streka.
Bydleli tam prarodice, lokace pekna, kousek do prirody, od centra dal. Hluk umerny doprave a vse je o zvyku. Kdyz jsem tam byvala jako dite na prazdniny, prvni dny jsem nemohla kvuli hluku usnout, protoze jsem nebyla zvykla a po navratu domu take nekolik dnu, protoze bylo zase velke ticho a ten sum mi chybel..
myslim, ze v Bystrci je hromada mnohem horsich mist k bydleni a ul. Cerneho je fajn
jo a myslim, ze ty domy jsou panel, vybavuji si sparu na babiccine stropu. Anonym prosim, nechci uvadet lokaci bydliste.
V Bystrci se bydlí skvěle, na Černého je klid, ale je fakt, že netuším, kde se tam nachází tento dům. Jestli si zítra vzpomenu, tak to zkusím zjistit. ![]()
@Anonymní píše:
Bydleli tam prarodice, lokace pekna, kousek do prirody, od centra dal. Hluk umerny doprave a vse je o zvyku. Kdyz jsem tam byvala jako dite na prazdniny, prvni dny jsem nemohla kvuli hluku usnout, protoze jsem nebyla zvykla a po navratu domu take nekolik dnu, protoze bylo zase velke ticho a ten sum mi chybel..myslim, ze v Bystrci je hromada mnohem horsich mist k bydleni a ul. Cerneho je fajn
jo a myslim, ze ty domy jsou panel, vybavuji si sparu na babiccine stropu. Anonym prosim, nechci uvadet lokaci bydliste.
Všem děkuji za reakce ![]()
Která místa v Bystrci tedy nebrat? : ) Předpokládám kolem Ečerky? Něco dalšího?
@JancaS84 budu :/ A na Koniklecovu. Takže obojí kolem 30 minut.
@anicka65 - šaliny jsou pro mě snesitelnější než NIKDY NEUTICHAJÍCÍ hluk silnice ![]()
Tak jsem dnes šla kousek odtamtud a nepřijde mi to tak hrozné. Samozřejmě by bylo lepší mít okna orientovaná někam, kde nic nejezdí, ale jsou i horší místa. A v noci by tam velký provoz být snad neměl.
Jinak ale souhlasím s tím, že na šaliny se dá zvyknout snáz, čtyři roky jsem bydlela na místě, kde byly dost slyšet a časem jsem je úplně přestala vnímat, jen ráno při otevřeném oknu mě ten zvuk občas vzbudil, velký silniční provoz mi přijde rozhodně horší.
Tak jsem byla na prohlídce (ve 14 hod) a vůbec nevím, zda to vzít ![]()
Ten hluk jsem slyšela hodně - při otevřených oknech. A mám ráda klid. Necítila jsem tam to „jéé, já se těším, až se nastěhuju a budu se tu cítit jako doma.“
Na druhou stranu nevím, co zvolit v rámci dilematu - hodit celou domácnost do pronajatého „kontejneru“a jet bydlet do Čech na pár měsíců a hledat odtamtud něco ideálního tichého v Brně anebo vzít tohle a přetrpět to…achjo
Byl by to pro někoho z Vás deal-breaker?
Na hluk z dálnice v bytě na Oblé jsem si nezvykla ani po půl roce a fakt tam trpěla..
Ještě mi tu vadí 1 věc - a sice - přímo do celého obýváku vidí sousedi ze svých oken a svého balkonu. A není úložná komora / špajz / komoda / police /..
Ale terasa je super.
( + výhled tedy ještě na rozsáhlé parkoviště. Tj. nikam do přírody)
@Anonymní píše:
Tak jsem byla na prohlídce (ve 14 hod) a vůbec nevím, zda to vzít
Ten hluk jsem slyšela hodně - při otevřených oknech. A mám ráda klid. Necítila jsem tam to „jéé, já se těším, až se nastěhuju a budu se tu cítit jako doma.“Na druhou stranu nevím, co zvolit v rámci dilematu - hodit celou domácnost do pronajatého „kontejneru“a jet bydlet do Čech na pár měsíců a hledat odtamtud něco ideálního tichého v Brně anebo vzít tohle a přetrpět to…achjo
Na hluk z dálnice v bytě na Oblé jsem si nezvykla ani po půl roce a fakt tam trpěla..
Ještě mi tu vadí 1 věc - a sice - přímo do celého obýváku vidí sousedi ze svých oken a svého balkonu. A není úložná komora / špajz / komoda / police /..
Ale terasa je super.
to je tam slyšet i přes ty protihlukové stěny? Jinak Bohunice a Kamenák se mi na bydlení nikdy nelíbily, Bystrc je daleko hezčí. Ale přímo tuto ulici neznám, tak neposoudím..Mě by teda rušilo i to věčné vyzvánění šalin.
Mě se na bydlení líbí třeba Komín nebo stará Líšen, samozřejmě to chce vychytat lokality mimo hlavní tahy.
Asi nejhůř za mě centrum, Mendlák, Cejl, Husovice, v Židenicích je taky dost hlučno…
@Anonymní píše:
Tak jsem byla na prohlídce (ve 14 hod) a vůbec nevím, zda to vzít
Ten hluk jsem slyšela hodně - při otevřených oknech. A mám ráda klid. Necítila jsem tam to „jéé, já se těším, až se nastěhuju a budu se tu cítit jako doma.“Na druhou stranu nevím, co zvolit v rámci dilematu - hodit celou domácnost do pronajatého „kontejneru“a jet bydlet do Čech na pár měsíců a hledat odtamtud něco ideálního tichého v Brně anebo vzít tohle a přetrpět to…achjo
Ale terasa je super.
Hele pojď bydlet na křižovatku Provazníkova -Merhautova, a to teprve poznáš co je to trpět. Když minulý rok o prázdninách zavřeli Husovický tunel, a od 3 hodin ráno nám jezdili kolem oken kamióny, a když skákali přes koleje tak to byl bezva budíček, tak kdybych měla možnost Bystrc beru.
Drahé uživatelky,
doufám, že máte méně vystresovaný den.
Prosím Vás, poradí mi nějaká dobrá duše (nemusí být brněnská - stačí bohatě google maps + empirie), jak moc může být slyšet hluk vbytě na ulici Černého 44 v Brně-Bystrci?
Jde mi především o hluk z té hlavní silnice ( kníž směřují veškerá okna :/
Plus pokud má někdo zkušenost s bydlením přímo zde / někoho takového znáte, budu moc ráda za info!
(Nevíte, zda jde o panel či cihlu?
Děkuji moc a moc!