Nejí a nejí

2
12.11.09 15:51

Nejí a nejí

Ahoj všem,
nejsem mamina,ale tetka. Se synovcem (3,5 let) trávím celkem dost času od jeho narození. Musím říct,že jsme takovej tým. Až na jednu věc,kterou trápí zbytek rodiny i mě samotnou. Ten náš „velkej“ kluk nechce jíst. Už od narození. Teď je už třetí měsíc ve školce a ještě ani jednou nesnědl oběd ani snídani. Sestra se to snaží kompenzovat alespoň jiným jídlem nebo zeleninou,kterou už dokáže do sebe nasoukat. Pořád by jedl jen sladký. Na to ho užije. Málo kdy sní teplé jídlo. Dnes jsem se mu snažila dát oběd ze školky - rýži s masem, ale ani rýže si nedal lžičku. Hrozně rád chodí ke mě domů,ale dneska mu sestra řekla,že přece ví,když nebude jíst,tak ke mě nebude chodit a on raději vstal a se slzami šel domů než aby si dal pár lžiček. Asi nikdo nevíme,jak na něj. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
12.11.09 16:11

Ahoj Draku,
já bych to vzala tak, že zdravé dítě samo a dobrovolně hlady nezemře, takže pokud nechce jíst, ať nejí aneb hlad je nejlepší kuchař :wink:
Pokud nesní snídani, tak ke svačině jen něco malého, kousek zeleniny (třeba paprika, rajče, okurka…), myslím, že k obědu bude už při chuti a pokud ne, tak svačina opět malá a k večeři zbytek od oběda. Chce to vydržet alespoň dva týdny a neustoupit. Je to drsná metoda, ale účinná.
Hlavně žádné pribiňáčky, sušenky, Brumíky a sladký pití, to dokáže spolehlivě zasytit i mě.
A taky bych respektovala, že každý z nás má pár jídel, který fakt nemá rád a k těm bych nenutila.
Snad bude synovec brzy pěkně jíst.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
12.11.09 18:07

Ahojky já bych zkusila to co radí Romík.Náš malej je taky nežravec a ani nejí sladké prostě nejí :-? .Když do něj dostanem 5 lžic oběda tak jásáme.a taky mu jídlo nenutíme ,když nechce tak má pak smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6283
12.11.09 18:26

Ahoj teticko,vis,on ma kazdy svuj problem.Ja byla dnes s malym na kontrole u detske doktorky a tam zjistila,ze vazi 7890 g a to mel tred tremi dny teprve ctyri mesice.Nadavala nam,cim ho pry krmime a tak.No pije jenom sunar,ale opravdu ve velkem.Kazdou bolistku a nenaladu by nejradej zahanel jidlem.Kdybych mu dala flasku pokazde,kdyz zabreci,bude jist,treba kazdou hodinu.No nevim,co je horsi,jestli dite nutit nebo ho omezovat.Tak si z toho nic nedelej,priroda to tak proste zaridila a kazde ditko je jine. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.09 18:50
irrrenka píše:
Ahoj teticko,vis,on ma kazdy svuj problem.Ja byla dnes s malym na kontrole u detske doktorky a tam zjistila,ze vazi 7890 g a to mel tred tremi dny teprve ctyri mesice.Nadavala nam,cim ho pry krmime a tak.No pije jenom sunar,ale opravdu ve velkem.Kazdou bolistku a nenaladu by nejradej zahanel jidlem.Kdybych mu dala flasku pokazde,kdyz zabreci,bude jist,treba kazdou hodinu.No nevim,co je horsi,jestli dite nutit nebo ho omezovat.Tak si z toho nic nedelej,priroda to tak proste zaridila a kazde ditko je jine. :-)

V tom tě utěším, Adli byla stejná a to byla pouze kojená!!!! Ve čtyřech měsících běco pod osm, v půl roce skoro devět. V roce dvanáct, v roce a půl patnáct… Teď jí je čerstvých šest, nosí velikost 134 a váží 30 kg :o je to zdravá - a i přes tu váhu - štíhlá holka bez špečků a se štíhlým bříškem. Jen je taková festovaní :)
Ono všechny naše děti jsou takové přerostlé :) Pepi je taky taková, ale má jinou tělesnou konstituci, takže na všechny působí jako hubeňourek - dokud si ji nezváží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6283
12.11.09 18:54

Namdoktorka porad nadava,ze je tlustej.A to pije jen BEBU.Skoro tady tem maminkam, co maji stihle deti zavidim.ODoktorka dokonce rekla, ze mu nemame davat najist a zkusit ho treba hodinu sidit dudlikem.Pritom on dudlik vubec nema.Jsem z toho na prasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.09 19:03
irrrenka píše:
Namdoktorka porad nadava,ze je tlustej.A to pije jen BEBU.Skoro tady tem maminkam, co maji stihle deti zavidim.ODoktorka dokonce rekla, ze mu nemame davat najist a zkusit ho treba hodinu sidit dudlikem.Pritom on dudlik vubec nema.Jsem z toho na prasky.

Nebuď a změň doktorku. Vím, že co naše bere v pohodě, dělá jiným problém a pak maminy zbytečně buzerují…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
12.11.09 20:12

Ahoj,
u nás se taky nejí. Nejedl můj táta jako dítě, nejedla jsem já, nejí můj syn. Podle nás s taťkou vidím, že žijeme, teď se stravujeme zdravě a jsme celkem ok. Nenutit, nabízet. U nás na čas pomohlo, když jsem podle rady nějaké maminky tady nebo na jiné diskuzi snědla do polsedního drobku jeho porci, co odmítl( za velikého mlaskání a vychvalování), mám teda obavu, aby neměl trauma, že mu máma vše sežere, ale pomohlo to, občas se nají…
Přejde ho to věkem, ale nic bych asi takhle nezakazovala, jídlo je pak ještě větší stres, pamatuju z vlastní zkušenosti. Dokonce jak se ve školce rozlila vůně kuchyně, dělalo se mi špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
12.11.09 20:13

Mě teda malá přibírá akorát ale tahle kritika doktorů, že děti přibírají moc mě hrozně vytáčí. Oni to totiž strašně řeší u dětí na UM ale u kojených je to v pohodě. TAk co je to pak za blbost když děti váží stejně jedno kojené a jedno nekojené. Tomu kojenýmu by asi taky neřekla ať mu hodinu nedá… Občas mi to přijde trošku na hlavu (pardon od odbočení, ale muselo to ven :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
12.11.09 20:36

Ahoj holky, no to se lehce radí-nedát mu najíst, že hlady nezemře-tohle mi pořád radí moje mamka. Ale když je to vyžle a vy máte každou poradnu nerva,že zase málo přibral,to pak děláte fakt vše možné i nemožné, aby dítě něco snědlo.U nás je to jak kdy, ale některá období byla hrozná. Honzík přibíral skvěle prvního půl roku, pak začal stagnovat a za poslední rok přibral sotva půl kila. Takže soucítím s těmi, co jim dítě nejí-je to boj.
Halvní rada ale je nedávat sladké pití a žádné pamlsky apod. Já zavedla snídani, pa kcelé dopoledne nic, aby mu vyhládlo, pak má oběd a pokud stávkuje musí jít někdy spát bez oběda, ale čeká ho ohřátý po spaní.
Zajímavé ale je, že nejvís sní po 17. hodině večer-řekla bych že tak 70% celodenní stravy sní až navečer-asi to není zdravé, ale já jsem ráda, že aspon v tuto denní dobu něco sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
12.11.09 20:57

Holky, ja nevim, na to vyhladoveni bych sla opatrne. Ja mam doma taky hrozneho nezravce, uz jako minikojenec zvladal osmihodinovky bez mleka s usmevem na tvari. S jidlem to samozrejme neni jine. Pri jidle si snim povidam a zabavuju ho. Pokud je vsechno ostatni v poradku, tak neco sni (ted se uz dva mesice placame v Bermudskem trojuhelniku zuby-ryma-teplota a podle toho taky to jidlo vypada). Pokud nezabavuju, sni ke kazdemu jidlu 0-3 lzice a konci. Tobias se vyhladovet prakticky neda, on snad neciti hlad nebo co (mleko nepije, na sladke ho nenalakam…).
Ve vasem pripade bych to ale zkusila a klidne vydrzela ty dva tydny, co to udela, ale jen za predpokladu, ze trochu jist bude. Kdyzby fakt nejedl, tak bych vratila k presvedcovani a nabizeni osvedcenych sladkych jidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.11.09 21:32

Maminky - děkuji Vám a přeji usměvavé, hodné a zdravé děti (i v tomto sychravém a pochmurném počasí). Vaše rady si beru k srdci.
Teta Iva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
13.11.09 09:57

Nic na víc, nic na stole na zobání, nic mezi jídly, žádné sladké pití. Prostě snídaně - sníš nesníš tvůj problém, v určený čas svačina, oběd, večeře. (Domluvit se na tom co jíst chce? Ale nééé bonbóny, sušenky, piškoty, sladké, slané, ty jsou jen za odměnu když se dojí.)

U nás to fungovalo - šli jsme na nákup a kupovali - snídani (jogurt? Viki mi pečivo namazané něčím tehdy nejedla vůbec), svačinu (třeba banán, mandarinku), Oběd jsme spolu naplánovali a koupili potřebné suroviny. Další svačinu, večeři. Pak to dostala na stůl a buď snědla či nesnědla. Když nesnědla nic jiného nedostala do dalšího jídla - to dostala to co jsme si domluvili. A ano dost často ze začátku ječela já mám hláááád - ale jídlo jsem jí nechala na stole (či dala do pytlíčku do ledničky) tudíž - máš hlad - tak tam máš nachystané si to sněz. Nechceš to, ale vždyť jsme se na tom domluvili, nic jiného nebude až oběd. V noci když se vzbudila hlady dostala (večeři či obměnu - oschlý chleba jsem jí teda necpala, ale nedostala dobrotku to v žádném případě). Bojovali jsme asi týden kdy jeden den už jakž takž jedla a druhý zas stávkovala, ale po tom týdnu fuguje spolehlivě do teď - pochopila, že když řeknu NIC JINÉHO NEBUDE, TAK OPRAVDU NEBUDE.

Když jsem opravdu sebe hodila do pohody a přestala řešit její jídlo, najednou jedla, přestal se točit svět kolem toho kolik spapala a byl klid.

Ono to je hodně o tom že dítko ve třech letech už ví, je rozumné a hlad dobrovolně mít možná bude, ale dlouho to nevydrží (teď nemluvím o porcích mám dceru co jsou jí čtyři a sní míň než ta co má 19m a už to tak asi bude vždycky jí prostě stačí málo).

Kamarádka mi řekne ty jsi přísná, že holky nedostávaly na pískovišti do ruky oplatky, sladkosti, dobrotky a pod. Ale co mi zbývalo, když starší snědla tři oplatky a pak už nejedla půl dne nic jiného. No tak hold neměla ty oplatky,(i když okolo děti ano), ale snědla pořádné jídlo.

Kdysi jsem četla šikovnou radu - jí vám dítě málo, tak ať jí jen hodnotné jídlo, uždibovat, tak zeleninu či ovoce, kousíčky - tak masa či brambor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
13.11.09 22:19

Jéé, v první chvíli jsem čuměla jak péro, a přemýšlela že by moje ségra psala o mě a mém synovi?? 8-o Ale druhá část, resp konec už nesouhlasí :D.

Nic si z toho nedělej, nemá to cenu. Doufejte, stejně jako já, že se prostě jednou rozjí.
Jára nestrčí do pusy taky nic, min týden slavili ve školce skoro vánoce, bo poprvé snědl oběd - buchtičky s krémem. Jinak tam neují krom suchého chleba nic. Doma taky skoro nic. Minule jsem se natolik snížila, že jsem mu zcela nevýchovně slíbila bonbonek, když sní suchej knedlík (na talíři měl na straně nakrájenej knedlík, a vedle trošku omáčky), k tomu aby si knedlík namočil už jsem ho nepřesvědčila. Moc toho nesní, spíš sladký jídla, nebo brambory … snažím se to kompenzovat ovocem, sýrem tvrdým, jogurtama … a doufám doufám a doufám, a pořád od okolí poslouchám chytré rady :twisted: .
mmch je tu diskuze s názvem nežere a nežere, která je o stejném, a pro matky s tímto problémem výstižnější :twisted:

• Citovat
  • Upravit
andela
13.11.09 22:28

Jsem si ještě přečetla rady …
ono to není tak jednoduché, a ne na všechny nějaké vyhladovění pélatí. Jára je schopnej opravdu celej den do pusy nic nestrčit. Sladkosti nějak extremně nejí, dokonce jsem zneužila tatínkovi cukrovky, a dítko krapet postrašila :oops: hlavně když m u tetičky a další příbuzenstvo dalo pytel bonbonů aniž by se optalo maminky že :twisted: .
Já jsem se už naučila jídlo řešit … ráno dám snídani na stůl, co sní sní, dopol nějakej jogurt či přesnídávku, když nechce nechce. K obědu mu nandám malinko, někdy sní vše, někdy ďobne, někdy ho ani ke stolu nedostanu. Odpol je to s jídlem jak kdy … večer taky. Zajímavé ovšem je, že ač skoro nejí, tak teď má 16,5 kg a je pěknej, žádnej hubeňour, takže nikdo nevěří že nic nesní :D.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko