Nejí pečivo, co k jídlu?

2780
2.2.16 11:49

Nejí pečivo, co k jídlu?

Ahoj všem. Už si nevím rady. Syn 2,5 roku odmítá jíst pečivo. Myslím, že aspoň jednou denně by ho měl sníst. Tak nevím co na snídani. Kaše moc nechce, sem tam mi ji sní. Jogurty mívá na svačinu.
Hlavně nevím, co na ten rohlík dát. Plátkový sýr nechce, čerstvý sýr ani pomazánkové máslo taky ne. Jedině máslo. Když mu dám šunku, tu sní a rohlík nechá. Pomazánky tvarohové taky ne. Rybí ano.
Tak mi vychází jedině máslo a rybí pomazánka.
Nějaké tipy?
Pak je hladný a mrčí až do oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4733
2.2.16 11:54

A čo nejaké cereálie s mlékem??? a sladké pečivo keď upečete tiež nechce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.16 11:57

@Lidym proč mu nutit pečivo? dospělí se toho snaží zbavit, tak proč to nutit dítku? udělej mu ovocný salát, zeleninový salát, k tomu sýr třeba mozzarelu nebo nějaký tvrdý a má zdravou sváču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
2.2.16 11:58

@fashion_victim83 Syrovou papriku ani mrkev nesní. Zkoušela jsem dát kedlub, který v létě normálně jedl a ten taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
2.2.16 11:59

U nás taky pečivo nijak extra nefrčí, chleba vůbec, jediný co tak toustovej chleba, loupáček a ted poslední dobou tvarohovej koláček (tousták vykrájim vykrajovátkama na perníčky) tak je to pak pro ní snesitelný, co na to neporadim, u nás je to bud tavenák a plátkovej sýr nebo nutela :roll: :roll: taky žádná sláva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
2.2.16 11:59

Sladké pečivo občas sní, prípadně to rozdrolí na kousíčky a nechá. O sladkých cereáliích nemám dobré mínění, na ty ho nechci učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
2.2.16 12:01

Syn na pečivo taky moc není, já jsem celkem i ráda. dostává šunku, sýr, zeleninu, někdy má chuť na takový ten kukuřičný chlebík…klasické pečivo sní většinou, pokud mu z něj udělám toast, jinak nic moc…podle mě je to teda ale lepší, než večeřet 3 rohlíky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
2.2.16 12:01

@teepe Tak plátkový ani taveňák mi taky nejí, snad nutelu, ale na to ho taky nechci učit. Už tak pořád ječí, že chce bonbony místo snídaně. Ale pokud se pořádně nenají, nic nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
2.2.16 12:03
@Lidym píše:
Sladké pečivo občas sní, prípadně to rozdrolí na kousíčky a nechá. O sladkých cereáliích nemám dobré mínění, na ty ho nechci učit.

nemyslela som detské cereálie ale například ovesné a ražné vločky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
2.2.16 12:04

@kacaba379 Mě by stačilo, aby snědl púl rohlíku. Tak když mi nejí sýr, jedl by jen šunku. Většinu zeleniny mi taky nesní. Nevím, co se to s ním stalo. Od malinka jedl všechno ovoce a většinu zeleniny a teď věkem mi přestává jíst věci, co předtím jedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.2.16 12:04

Cornflakes, oblozeny talir sunka syr, co neco na styl knekebrotu? Ty se daji i namazat. Jinak teda chapu, ze dite neji par druhu potravin, ale takhle 8o. Doufam, ze moje dite nebude extra vybirave. A souhlasim, ze na pecivu neni nic super. Bud rada, ze ho odmita

Příspěvek upraven 02.02.16 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
2.2.16 12:05
@PinkGirl666 píše:
nemyslela som detské cereálie ale například ovesné a ražné vločky atd…

A v jaké formě? Kaše mu moc nejedou. Dávám trochu vloček do jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
2.2.16 12:05

@fashion_victim83 jsem ráda, že jí vůbec něco, ve školce je 2 roky na suchým ;) a to nejen na suchým chlebu ale i na suchejch těstovinach, knedlikách atd ;) a všichni jsme rádi, že jí alepson něco ;) od narození to byl hroznej boj s jídlem už s mlékem, čekám že to přejde s věkem, protože se to postupně lepší a rozšiřuje alepson trochu ;) a i váha jde konečně směr nahoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
2.2.16 12:10

SÝRY MI PŘESTAL JÍST. Asi bude problém v tom, že od malinka pěkně jedl a i zdravě. Jenže začíná být šíleně vybíravý a polovinu jídla už nechce.
Kdyby to bylo na něm, tak bude dlabat šunku, párky a bonbony. Ale já se snažím o aspoň normální stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
2.2.16 12:11
@Lidym píše:
A v jaké formě? Kaše mu moc nejedou. Dávám trochu vloček do jogurtu.

mám syna nejedlíka-a to dosť velkého :roll: ale keď mu například ovesné vločky posypem trochou škorice, osladím medom a zalejem sójovým mliekom-s obyčejným to nechce-takto zje a chutná mu to.

Alebo mu robím jednohubky-pečivo si teda peču doma(z ražnej, špaldovej múky)takže mu namažu kousek pečiva máslem, dám šunku a navrch trochu kyselej okurky a napichcem na páratko. A to zje tiež, proste sa mu to tak páči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí