Ve čtyřech měsících nechce mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ve čtyřech mesicich nechce mléko
Ahoj holky, resim to uz 4 mesice, ale potrebuju znovu slyset radu nebo podporu. Synovi jsou za tyden 4 mesice a proste nejí. Od narozeni je na UM a za den vypije max 600 - 620 ml pri vaze cca 5,5 kg. (z porodnice 2,8 kg) Pribira, ale pomerne malo (cca 80 - 100 g/tyden). Jsou dny, tak jeden ze 7, kdy ji krasne a za den vypije i 700 ml. Ale vetsinou se u jidla pereme, vycucne 20 ml a plive to, smeje se, krouti, kouka kde co lita a kdyz nutim tak zacne rvat. Obvykle do nej pres jeho odpor neco nacpu, ale uz toho mam dost. Doma 1,5 rocni dcera jeste, takze nervy na pochodu. V noci si natahuju budika a budim ho, protoze to je jedina doba kdy ji. JInak je syn usmevavy, mily, pretaci se na bok, sleduje hracky, nahlas se smeje, vypada proste uplne OK. Vishcni mi radi, at ho necham, at si ji jak chce, ze jeste zadny mimino hlady neumrelo, jenomze ja mam strach. Kdyby to bylo na nem, tak bude pit max. 50 - 60 ml za den a neverim ze vyhladovi (zkousela jsem to a nikdy to tak nebylo, pravda vydrzela jsem to max.dve krmeni). Myslite ze mu skutecne zkratka staci min mlika? Mela jste nektera podobny problem? Kdy to preslo a prcci zacli jist? Bylo to lepsi s prikrmama? Na radu pediatra s nimi za tyden zacneme, tak se k tomu upinam. Omlouvam se ze s timto tematem furt otravuju, ale v podstate nemyslim na nic jineho a vzdy se desim kazdeho dalsiho krmeni, ze zas bude strasny boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkusilas ho někdy krmit na místě, kde je hodně tlumené světlo a není tam pro něj nic zajímavého?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Tak jedno dvojče mělo před tím 4m taky obobí, kdy odmítala jídlo. Už tak jí o odměrku míň než druhá a tehdá ji stačilo klidně půl dávky. Trvalo to asi 14 dnů. Rozhodně sem je na jídlo ani tak nebudila a dr říkala, že se to spraví a měla pravdu.Oni teď už mají rozum, když nechtějí, tak nechtějí. Kolikrát denně krmíš? Jinak z porodnice šla s 2300 a ve 4m měla 5300 a podle dr přibírá pěkně na rozdíl od druhé, která je nenažránek a přibírá víc než by mohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a s příkrmaa se to moc nezměnilo
je docela vybíravá a taky toho sní míň než segra
tak uvidím zítra na kontrole jak přibere a o kolik moc si zas mezi sebou udělají rozdíl. Jinak teď v 5m zas tadruhá pije denně kolikrát i o 100 ml míň ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky měli obtíže
chtěla 100% klid
musela jsem si s n í lehnout na gauč, a hodně se nad ní naklonit aby viděla jen mě
jakmile nebyl doma klid - návsštěva, nahlas televize atd atd, tak vycucla 20 a nazdar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocarfirkon Já to měla u syna taky nám pomohlo změnit um a zavést prikrmy. ![]()
- Citovat
- Upravit
@kocarfirkon Můj starší syn byl stejný, jeho maximum bylo 600 ml. Napíšu tedy své názory a postřehy.
1. Rozhodně nenechávej vyhladovět, hlady neumře, ale skončí v nemocnici na kapačkách, protože se mu smrskne žaludek a už to do sebe vůbec nedostane!!
2. Začni zkoušet příkrmy, nebudeš muset spoléhat jen na mléko.
3. Začni dávat mléko ve 3 větších a 2 menších dávkách a větších odstupech + 1 větší dávka v noci.
4. Krm v naprostém klidu, bez vyrušování (i za cenu toho, že starší posadíš k televizi), nejlépe ve spánku a zkus krmit bez chování v postýlce nebo kočárku.
5. Můžeš zkusit i změnu značky mléka (říká se, že nejchutnější je sunar), změnu savičky, případně zkus větší nebo menší průtok saviček.
6. Pokud nic nezabere můžeš místo ranního a večerního mléka dávat kaši, to je taky mléko.
Jinak našemu už je skoro 7 let a jí dobře (zůstal ale drobný, má 120 cm a 19 kg). Byl to ale boj a dovedu si představit, co zažíváš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Omiii Dělali nám taky všechny vyšetření a na nic nepřišli. Musela jsem to vydržet. V nemocnici řekli, že stačí, aby vypil to co váží a to mě trochu uklidnilo. Velmi brzy (kolem půl roku) jsme přešli na kaši 2 x denně a v 8 měsících přidali i jogurt a v tom měl mléka dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje holčička to měla stejné jako tvoje miminko. Ve 4 měsících dělala blbinky, kroutila hlavou sem tam, láhev vystrkovala jazykem, pila malinko. Pak jsme začali s příkrmy a moc ji chutnalo - očividně změna, tak pěkně baštila.
No a ted má 6 měsíců a ten náš rozjezený jedlík přestal papat úplně, příkrmy nechce, když mlíčko tak jen občas. Asi zuby? Nevím
hodně štěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit