Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jaruno, nevšimla jsem si, že by některá z těch, které se snažily zakladatelce rozumně odpovědět, dělaly nějaké ťuťu ňuňu. Prostě normálně odpověděly. Nikdo po tobě nechce faleš, ale nemyslím, že je správné, když první příspěvek vyznívá neutrálně (nic a nikoho nenapadá, nikoho nezesměšňuje, prostě jen nakousne téma), aby na něj někdo reagoval tímto způsobem.
Nemyslím, že jsem z cukru. Prostě mi přijde zvláštní, že napíšeš, že sama by ses za podobný dotaz styděla, že přirovnáváš pisatelku k malému dítěti a že se jejím příspěvkem bavíš.....To, že si myslíš, že tyhle věci má znát každý, šlo snad upřímně vyjádřit i jinak, ne?
Samozřejmě to byla reakce na tvoje první dva příspěvky, protože jsem se prostě chtěla vyjádřit k jejich nepřiměřenosti. No tak jsem je ocitovala, aby bylo jasno, co jsem měla na mysli.
No, nechci se zamotávat do zbytečných debat a nějak to hrotit…každá zkrátka máme hranici rozumné komunikace jinde a o tom tahle diskuze být neměla.....
Jana24:nechceš faleš,ale napsala jsi to,že bych se tak chovat mohla.Neřekla jsem,že se jejím dotazem „bavím“,to jsem reagovala na příspěvek Baghiry,to jsi si špatně přečetla.Já se do žádné debaty zamotávat taky nebudu,ale stojím si za tím,co jsem napsala.
Jaruno,tuhle debatu jsi tady rozpoutala ty.Jde videt,ze jsi to moc nepochopila.Urcite je dobre,ze jsi uprimna.Ale asi ne moc rozumna.Jde o to,jakym zpusobem se ta uprimnost podda.A clovek by svym rozumem mel odhadnout situaci.
Tak rozumná jsem,tomu věř..můžeš mi poradit,jak jinak se upřímnost podá?
Ted se bavím ještě víc.
To jsem z toho jelen
, jak se uprimnost spojuje s rozumem , ja to taky nechapu ![]()
Gabčo (zakladatelko) - ozvi se mi prosím pak přes soukr. zprávy, jak to dopadlo, jo? Měj se hezky, Baghira
Tak
, tady aby se bál člověk na něco zeptat, a když už, tak aby si dotaz nechal předem schválit od profesora filosofické fakulty UK, aby neurazil něčí jemnocit. Vážně žasnu, jak některé chodící encyklopedie chytají na první našlápnutí. Kde se kupuje patent na rozum?
Silně mi to připomíná diskuse pod články tipu „Miss ČR vyhrála slečna x y“ ![]()
Dotazovatelce přeju, ať je čekání brzy za ní a výsledek dle jejího přání…a vlídnější zacházení ![]()
Holky já si prostě myslím že vaše reakce jsou přehnané myslí,že tohle je jen mezi tazetelkou a jarkou a každý si tady muže říct co chce a nikdo nikoho nemuže odsuzovat prostě to byl jarky nazor,nebo jen její reakce a myslím že tahle diskuze je momentalně uplně o něčem jiném,takže damy klídek tazatelka se snad o sebe dokaže postarat a ozvat se sama!
saryk75,co jsi to napsala?Souhlasím s tebou,člověk aby se bál,že tady urazí něčí jemnocit
.Je mi jasné,že jsi proti mě,ale tohle jsi napsala proti tazatelce.
Dáško,tady nejsme v diskuzi,ale v kouzelném chrámu,kde se odpovídá pouze jemně,vlídně a s pochopením a neustálím přitakáváním
.Tady prostě musíš odpovídat a to pouze kladně tak,jak otázka zní.No jo no,je to tak,ale zase je dobře,že je mezi lidmi spoustu ochránců hodných a nevinných.
![]()
Jaruno,to neni pravda.Samozrejme nemusis byt vlidna,pokud nechces.Ale jsou lidi,kteri to proste maji ve svoji povaze a mili jsou a ne proto,ze by museli.Ale chapu,ze tehotenstvi ovlivnuje nalady.
Jinak preju ti hodne stesti s mimcem.
Jaruno,
mmch ten nick se zřejmě hodí k povaze jako břitva
. Já mám ráda polemiku, ale musí stát za to. Nejsem proti nikomu, je mi to upřímně šumák. Ale jak zjišťuju, nemám ráda slovní výpady pro nic za nic.
Mmch. jsem psala „tady aby se bál člověk na něco zeptat (jedna část věty), …aby neurazil něčí jemnocit (další část věty souvětí rozvitého)“, což zcela mění tvou interpretaci mého příspěvku.
Ha ha, teď mi došlo, že ty asi pojem „jemnocit“ přičítáš jen těm hlupáčkům hodným, milým, kteří brání nevinné a bezbranné, viď ![]()
No jo, asi budu taková, ale víš co, mně to ani neva.
saryk75,necháme toho,nikam to dohadování nevede,já si budu stát za svým,vy tady všichni taky,takže tahle debata by vyustila v seriál.
Samozřejmě si dál budu odpovídat nebo reagovat na příspěvky tak jak na mě budou působit a jak já uznám za vhodné,na tom se nic nezmění.
Anonymní,přeji ti,aby tvá situace dopadla tak,jak by jsi si přála.
Jen bych chtěla poznamenat, že těhu příznaky opravdu můžou přijít velmi brzo - 28. 7. mi začala poslední MS, o miminko jsme se snažili 5. a 8. 8. (zapisovala jsem si to, no…) a vím bezpečně, že 18. 8. jsem měla první silnou nevolnost - pamatuju si to datum, protože jsme jeli kamarádce na svatbu a já si v autě musela otevřít okýnko, protože jsem nevěděla, jestli vrhnu hned, nebo až za chvíli
Běžně se mi přitom špatně nedělá a z ničeho jinýho to být nemohlo. Já ovšem čekám dvojčata, takže hladina hormonů byla zřejmě vyšší.
Tak pa, a už se nepřete ![]()
Jaruna píše:Já se teda nechci zastávat nikoho zde, každá máte v něčem pravdu. Já jen chtěla podotknout, že jsem se o ovulaci nikdy na základní škole neučila…a do teď, i po přečtení všemožných článků apod. moc nechápu jak bych se měla testovat, či měřit…atd. Prostě tápu a nechápu…Takže jsem ráda, že nejsem sama..asi máš kolem sebe samé inteligentní kamarádky, což je paráda:)
Jana24,způsob,jakým jsem reagovala na příspěvek byl uplně normální,zakladatelku jsem nijak neurazila,nenapsala jsem o ní jediné špatné slovo,akorát jsem napsala to,co jsem napsat chtěla.
Nezlob se na mě,ale to musí být anonymní vševědoucí,aby věděla základy sexuálního života,otěhotnění,atp.?Tak to máš pravdu,to já beru jako základní znalosti.Neznám ve svém okolí ani jednu známou,nebo kamarádku,která by tohle nevěděla.