Má nejlepší kamarádka se změnila a mě to moc mrzí

19.3.26 07:25

Nejlepší kamarádka změna

Ahoj,
mojí nejlepší kamarádku znám už skoro 20 let, známe se od dětství. Strašně se teď změnila. Má mít teď svatbu ani mi neřekla o to abych byla její svědkyně. Dokonce mi ani nepožádalo jestli bych s ní nešla vybírat šaty. A já se jí nechci vnucovat a ptát se jí jak to má, nebo s kým chce vybírat ty šaty? Poslední dobou co je s tímto přítelem (cca 5 let), když se s ní chci vidět tak jí tahám na kafe já. Sama nikdy nenapsala jestli se uvidíme poslední dobou nic. Dříve měla i jiné kamarádky (a poměrně dost), se kterýma se skoro už taky nevídá a ani nepíše dnes. Před dvěma lety jsem měla těžké období v rodině, ani jsem nestála za to aby se mi zeptala, jak mi je, jak to zvládám sama od sebe. Zeptala se jenom když jsem jí napsala jak se má,.jak se jí vede, co je nového tak následně mi to opětovala. Všechen svůj volný čas po práci tráví jenom s přítelem každý víkend a úplně všechno dokonce jí i i podle všeho přítel říká, že se jí nelíbí že vůbec někam chodí. Jednou za měsíc když jsme se sešly na kafe, sešly jsme se na dvě hodiny po práci a kamarádka už chvátala zase domů. Přijde vám tohle normální nebo co byste s tím dělali? Máte nějake osobní zkušenosti s takovou změnou kamarádky? (P. S. dříve to byla tak moc společenská holka, měla tolik kamarádů a kamarádek a často s nima něco podnikala. Dnes mi připadá, ze o nikoho z nás pořád e nestojí a nezajímáme ji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37103
19.3.26 07:31

Podle popisu mi připadá, že ji ten přítel manipuluje. Jestli tam nebude nějaké psychické nebo fyzické násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.26 07:38

@JancaS84 taky mi to napadlo. Fyzicky násilí si myslím, že ne. Ale to psychické manipulování, si myslím, že jo… Jenže netuším, jak o tomhle s ní mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35161
19.3.26 07:55
@Patricie236 píše: Více

Je divný, že společenská holka to takhle všechno utnula. To bohužel vypadá, že je to opravdu práce toho jejího. Neuděláš s tím nic, Už to, že se mu nelíbí že někam chodí je dost varující. Za chvilku se nebude vídat vůbec ani s tebou.
Třeba tě chtěla za svědka, vybírat s tebou šaty atd, ale dost možná jí to rozmluvil a ona se podřídila. Ale taky by mě to teda mrzelo.
Je jasný, že člověk dospěje, má svůj život a už není tolik času na kamarádky atd, ale úplné odstřižení všech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25035
19.3.26 07:59

Prostě si vybrala přítele, neuděláš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.26 07:59
@arinecka píše: Více

Mrzí mě to dost. Navíc si říkám, že dokud máme jen přítele a nemáme ještě ani jedna děti, tak ten čas, když jsme ve stejným městě, tak nějak je… Přijde mi, že dokud ji nenapíšu já nebo někdo, tak totální nezájem. A nechci ji přestat psat úplně, protože si myslím, ze úplně to skončí to kamarádství. Ale netuším, co dělat. Ani na tu svatbu se mi vůbec nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37103
19.3.26 08:05

A byla si někdy u nich doma, nebo někde společně i s tím přítelem? Jak se k ní chová? I když, oni to umí na veřejnosti hezky skrývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.26 08:28
@JancaS84 píše: Více

Byla jsem u nich doma, když byl přítel zrovna na školení a nebyl doma,… A na veřejnosti jsme byli s partnerama 2× dohromady, ale jen na chvíli. A bavili se hlavně mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11703
19.3.26 09:20

Její přítel hned nemusí být psychouš :D! Ona taky mohla vyspět, posunout se a zahodit staré kamarády, se kterými si přestala rozumět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
19.3.26 09:33
@Bytsamsebou píše: Více

Je to tak, existuje spousta důvodů pro takové chování. Maximálně bych jí naznačila, že jsem tu pro ní, kdyby potřebovala, ale nijak bych netlačila a nevnucovala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25035
19.3.26 09:55
@Bytsamsebou píše: Více

Taky myslím, že je trochu kách dělat hned z přítele tyrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.26 10:24

Nevím, kolik vám je, ale napíšu svou osobní zkušenost.
Než jsem si našla partnera, byla jsem hodně s kamarády, každý víkend venku. Měla jsem velmi mnoho společenských akcí.
Když jsem si partnera našla, chodila jsem ven čím dál méně. Kamarádů ubývalo, ale ne jeho vinou, chtěla jsem prostě trávit čas s ním. Z mládí mi vlastně zůstala jedna jediná kamarádka a s dnes už manželem jsme si našli několik nových přátel.
Možná je to divné, ale rádi trávíme čas spolu a s dětmi. Tak jednou měsíčně jdu na kafe s tou kamarádkou a zhruba jednou měsíčně se scházíme s těmi dalšími.
Nemusí být ten chlap hned tyran, opravdu se může ze společenské holky se spoustou kamarádů stát někdo, kdo je prostě rád s partnerem.

• Citovat
  • Upravit
19.3.26 10:43
@Anonymní píše: Více

A nemrzi vás to zpětně? Že z tolika kamarádů vám zustala jen jedna? Sice máte nové kamarády, ale přijde mi nějak škoda nezkloubit přítele a kamarády a o všechny přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15815
19.3.26 10:43

@Patricie236 Člověk se může změnit, třeba před tim byla společenská, protože neměla partnera. Ted ho má a chce být hlavně s ním a stačí ji to. Kdyz srovnám sebe v 18 a ted ve 48 tak lidi potrebuju cim dal méně, staci mi moje rodina. V 18 jsem s kámoškama trávila skoro každý den, ted tak 1-2× za měsíc a to se ještě musím přemlouvat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.26 10:47
@Alušáček píše: Více

Ale travite ten čas, neříkám nic, ale když za půl roku se sama od sebe neozve, nemá ještě děti ani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí