Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já pro naši 2 měsíční holčku víceméně žádnou nepoužívám, ma suchou citlivější pleť, takže jedeme jen bepanthen, sudocrem a modrou indulonu. Myjeme jen v čisté vodě… Před porodem jsem dostala radu, ať nic nekupuji dopředu, že nevím, jakou bude mít miminko kůži no a vyplatilo se ![]()
Nic moc bych toho nekupovala. Já mám jen neparfémované přírodní mýdlo, olejíček a pudr. Když cestujeme, tak používám Medvídka místo vlhčených ubrousků.
Nic, kup bepanthen na zadeček a se zbytkem počkej co bude třeba. Nejlepší je koupat jen v čisté vodě, mýdla, pěny atd zbytečně vysušují pokožku. Syn měl jako miminko hodně suchou kůži a tak potom dostal na koupání olej do vany na předpis od dr…
@zuzikka píše:
Nic moc bych toho nekupovala. Já mám jen neparfémované přírodní mýdlo, olejíček a pudr. Když cestujeme, tak používám Medvídka místo vlhčených ubrousků.
Medvídka používám také, i doma, toho doporučuji! ![]()
Nic. Jen jsem měla na zadek Bepanthen + Weledu. Dokupovala jsem až v průběhu dle typu pokožky a potřeb dítěte.
Na zadacek perlan + vodu na myti a na mazani Bepanthen (treba Rybilka male nesedela). Na koupani nejlepsi jen cista voda + ted mazeme Biodermou Atoderm a super (ale mala mela kvasinkovy ekzem, takze na postizena mista sudocrem (zinek) + pak Biodermu a je cista)
treba Weleda nesedla - mesicek a hermanek drazdil…ma citlivou kuzicku ![]()
Ja jsem mela sebamed emulzi na telo od narozeni(koupala jsem co druhy den - jednou jen v ciste vode,podruhe jsem kapla tu emulzi do vanicky),mazala jsem bio mandlovym olejem na stridacku s olivovym(na ten mi dala recept Dr.)a dupku mazala jen kdyz bylo treba sudocremem..vsechno snasela v pohode…v pul roce se nam zacal objevovat ekzem,ruzne vyrazky,plenkova detmatitida,takze zadna drogerkova kosmetika,v lekarne nakoupena Zn.Uriage(maji primo detskou radu nebo i pro ekzematiky)..pak jsme jeste objevily kouzlo weledy(taky hodne doporucuju,hlavne krem na opruzeniny)a tyto dve kosmetiky stridame
![]()
@Anonymní píše:
Dobry den, jakou kosmetiku byste doporucily pro miminko a co vse si mam poridit do zakladni vybavicky
nevím proč anonym, ale nejlepší rada je co nejméně kosmetiky, spíše žádnou ![]()
Používala jsem pouze přírodní kosmetiku Eoné a to pár kapek olejíčku do koupele - olej Delfínek a olejíček na zadečky, co se ředí do lahvičky s vodou a používá se jako náhrada chemických a nevhodných vlhčených ubrousků - olej Medvídek . K tomu perlan - ubrousky, které můžeš několikrát prát.
Navíc příjemně zvláčńuje pokožku a působí jako ochranný film před opruzením, není třeba preventivně mazat zadeček sudocremem apod. To je lepší mazat, až když je problém a zadeček začervenalý. ![]()
V lékárničce bys měla mít teploměr, opthalmo-septonex, sudocrem, čípky na teplotu, líh na pupík, gázu na otření, mořskou vodu do nosu, nosní odsávačku na vysavač, kapky proti nadýmání
@vaks je videt, jak fakt kazdymu diteti sedne neco jineho, ze?
nasi male treba Uriage ani Weleda nesedla a taky trpela na ekzemy (od kvasinky) a vyrazky, obcas i ted (na to je nejlepsi koupel v repicku + Bioderma, na postizena mista sudocreme)…a obe znacky to jeste zhorsovaly
a kamaradky mala se po Welede vylozene osypala jak blazen
ale pry ta fialova rada je dobra ![]()
@Káťa19 ja treba mazu kazde prebalovani Bepanthen a mala nebyla ani jednou opruzena, ani zadny naznak
takze ja si nemyslim, ze bych neco delala spatne
na omyvani voda + perlan (ten teda neperu)… v sudocremu je zinek a ten vysusuje (zbytecne, kdyz neni problem), navic si na to kuzicka zvykne a pak je imunni, kdyz je problem
(vim od par kamosek)
Dekuju moc za rady. Jsem prvorodicka, tak se v tom ztracim
a plenky jsou prosim nejlepsi jake? Kolik jich koupit pro zacatek?
@Anonymní píše:
Dekuju moc za rady. Jsem prvorodicka, tak se v tom ztracima plenky jsou prosim nejlepsi jake? Kolik jich koupit pro zacatek?
Stejně jako kosmetika, je to individuální, každému vyhovuje něco jiného, chce si to vyzkoušet, tak toho moc na začátek nekupuj. Já měla nazacatek jedno balení pampersek premium Care 1, ale smrdely mi. Tak jsme koupili Bella happy 1, ty se používaly i v porodnici. Ale po 3 týdnech se po nich malá oprudila. Měly jsme pak vel. 2 od Babylove, docela nám seděly. Ale víc se odvedcily pampers active baby nebo new Born nebo polské Dada, tyto teď kombinujeme, ale jedem hlavně ty Dady, máme část rodiny u polských hranic… Kupuji to spíš po méně balení, akce jsou pořád. Z vel. 1 mi vyrostla skoro ze dne na den a zbylo nám tu několik balení plen…
@Anonymní píše:
Dekuju moc za rady. Jsem prvorodicka, tak se v tom ztracima plenky jsou prosim nejlepsi jake? Kolik jich koupit pro zacatek?
Mela jsem darkem nekolikery pampersky - vsechny mi desne smrdi…
V porodnici jsem mela Bella Happy a ty byly fajn
ted pouzivame Babylove - eko jsou fajn, ale protekaji nam, takze mame ty obyc - Premium. Taky jsem zkousela Baby Charm - nejsou spatne, ale nemaji na zadech gumicku a kdyz je vetsi naloz, prosakne to
Kamaradka pouzivala Dada a mala se ji prudila, ja je nezkousela…mne se mala neprudila v zadnych
spis budes muset vyzkouset, co tvemu mimcu sedne a co se bude libit i tobe…za me Babylove ![]()
@Kukacka123 taky jsem se prave u tveho prispevku pousmala,ze se potvrzuje to pravidlo-nesedi kazdemu…
pouzivam na malou primo tu oranzovou radu s mesickem a maximalne ji vyhovuje…do pul roku jsem pouzivala obcas sudocrem-pak jsem ho nemohla uz vubec davat,opruzeniny se silene zhorsovaly(vc.rybilky,bepanthenu,mixy)..davala jsem ten uriage(zachranil to nejhorsi v kombi s imazolem)a pak to nejlepsi byla ta weleda…i ekzemy na tele se zlepsily a delala jsem jeste ovesne koupele.ted uz ma mala 2 roky,plinky ma jen na noc,takze opruzeniny se vyresily,ale kuzi na tele ma hodne nachylnou,takze pouzivam stale ty dve kosmetiky…napr.kolem Nivei a Avirilu nesmi ani projit,ma mamka ji tim jednou namazala a donesla mi ji celou flekatou,vyskakalo to v ekzemy… ![]()
A k dotazu na pleny:pouzivala jsem Bella happy 1 na prvni dny(jsou malicke,takze pokud se narodi drobek,tak jsou vel.nejlepsi),potom pampers premium care 1(jsou vetsi nez ty bella)a pak uz ruzne…co sedne,ja jsem kvuli tem opruzeninam musela zacit pozdeji i latkovat
Ale uplne ze vseho nejvic sedely jak vydrzi,materialne,tak strihove nezvykle huggies
Ted mame na noc pampers premium care(nejvic vydrzi)a babylove nature…jsou setrnejsi,eko,na novorozene ale vyzkousene nemam…
@Anonymní píše:
projdi si recenze , za mě doporučuji pro novorozence Bella happy s vykrojením na pupík a potom Dm plenky ekologické a neparfémované - Nature
Dobry den, jakou kosmetiku byste doporucily pro miminko a co vse si mam poridit do zakladni vybavicky