Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Moje pleť je suchá. Měla jsem prostě suchá místa na obličeji a nic nic nic mi nezaburalo. Přírodní kosmetika, lékárna, prostě nic. Chvílemi to vypadalo třeba ok a pak prostě nic. A nebo jsem měla alergii, jelikož mi sedne málo co. Šla jsem tedy ke kosmeticce po dlouhém hledání a díky ní mám konečně pleť takovou, jakou jsem si přála.
Zmizelo mi začervenání pleti na tváři, nose, šupiny, mílie atd.
Je to tedy starání se o pleť 2× denně, což je ale klasika a standard.
Cena tedy jako vyšší, ale zase stačí málo a je to. Nemusí si člověk patlat na obličej kvanta. Takže mě třeba velké čistící mléko a voda vydrží rok. Například.
A co mi pomohlo? Byla to kosmetika Sothys.
A na kosmetiku chodím tak 3× do roka.
Nechci tu dělat reklamu. To ani náhodou. Sama bych tomu nevěřila. Ale doopravdy to tak je.
Zkusím dohledat třeba pleť předtím, než jsem začala chodit na kosmetiku ke své kosmeticce a používat každý den Sothys.
Je mi 39. Taky šupinkuju. V drogerii je pro mě většina makeupů tmavých. Bourjois healthy mix z těch levných drogerkových mi ale vyhovuje. No a z těch dražších je nejlepší pro mě Dior Backstage. Ten jejich nejsvětlejší neutral makeup, i když mám pleť s růžovým podtónem, mi vyhovuje nejvíc. Makeup zapracovávám také houbičkou a přidávám k němu kapku hyal. séra. Efekt je velmi dobrý.
Holky, díky za rady. Pročetla jsem si všechno a zkusila tedy objednat Estée Lauder, nabízejí i menší testovací lahvičku. Tak snad to klapne, těším se
a dám vědět.
@smallrose píše: Více
Proč se dává na celkem bezproblémovou pleť make-up? ![]()
@Duoriginal no, bezproblémovou já osobně myslím bez pupínků a podobně. Make-up mám na sjednocení barvy pleti, vypadá potom hezky. Mimo jiné jsem dosti bledá, hlavně v zimě, a kvalitní make-upy obsahují i SPF.
@smallrose Chápu. Každý má jiné zkušenosti a dělá mu dobře něco jiného. Já se problémů s pletí zbavila paradoxně až když jsem make-up přestala používat úplně.
Ahoj holky, máte některá zkušenost makeupem Dior Forever? Už nad ním přemýšlím delší dobu, ale pořád mě trochu odrazuje ta cena a mám strach, abych se nespálila. Na druhou stranu si ale říkám, že Dior by měla být kvalita, co myslíte?
@Svozilka07
V Sephoře ti na požádání dají vzorek. Tak jsem si testovala například odstíny dioráckého Backstage. Akorát pozor, pokud bys tuto možnost využila, protože není radno tu dózičku s vzorkem uklidit do kabelky mezi ostatní věci. Moc netěsní a dvakrát mi trošku vytekla.
@Svozilka07 dcera zkoušela Dior backstage a nevyhovoval jí. On kvalitní je, ale nemusí sednout každé pleti. Proto je lepší vzít si vzorek.
@Svozilka07 Já ho používám, ale myslím, že není moc vhodný teď na léto. Mám ho spíš na podzim a zimu, má takové větší krytí a přes to léto si radši dávám jen nějaký BB krém, ale tak to je asi individuální. Určitě si někde v parfumerce vem vzoreček a vyzkoušej nejdřív. Já teda obecně kosmetiku kupuju na notinu, kde je levnější, ale i tak je ten makeup celkem drahý, takže kupovat to naslepo je blbost.
Holky,
tak podávám slíbené hlášení o Double wear od Estée Lauder. Vypadá to, že jsem vybrala dobře
hezky se roztírá, kryje a nevysušuje. Taky má docela výdrž, ráno jsem použila a stále funguje. Super je, že nabízejí i mini balení, takže se dá vyzkoušet. Jediná nevýhoda je, že chybí pumpička nebo kapátko, ale to je maličkost. Takže za mě super, díky za tip
![]()
Už nějakou dobu používám Clinique Even Better a jsem fakt spokojená. ![]()
Dobré krycí schopnosti má max factor performance, je i za dobrou cenu, ale dělá trochu dojem masky…přes léto jsem si zamilovala dior, je lehoučký a stačí malá vstva, takže i vydrží..oba jsou na notinu, ted jsem ten dior brala v akci