Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, jaký používáte make-up? Hledám nějaký, který bude fajn pro pleť 40+, spíše asi suchou, bledší, celkem bezproblémovou. Existuje makeup, který nebude příliš zalézat do vrásek, bude vypadat hezky, vydrží déle a nebude šupinkovat? A zároveň třeba pleť i trochu vyživí? Na ceně mi nesejde, už jsem vyzkoušela kde co a budu ráda za jeden, ke kterému se budu vracet
![]()
@smallrose píše: Více
Základem je dobrá skincare. Pak ti sedne spousta makeupů.
Já se připíchnu, mě pod očima zežloutla až zhnědla kůže, už je to 8 let, měla jsem dost těžké údobí, prý je to že stresu, ale nemizí to, krevní testy byly a jsou v pořádku, dá se to něčím překrýt nemůžu se dohledat co by trochu pomohlo. Mám poměrně citlivou pleť tak nechci experimentovat.
@cecetka snažím se. Přešla jsem komplet na Uriage, tím jsem si pleť zachránila po Mary Kay
Teď hledám fajn make-up. Hlavně mi vadí, že některé pleť hodně vysušují a zvýrazňují vrásky ![]()
@smallrose já v létě používám jen bb krém. Po všech možných drahých jsem zůstala u Yves rocher. Mám i make-up. Jen nevím s těma vraskama, ty nemám, tak neposoudím.
@smallrose píše: Více
Ahoj,
mám sušší plet s mastnou T zonou, čili problém sehnat make-up i krémy… Navíc mám chronické akné, takže cokoli dám na obličej, tak musí být lehké, jinak mám hned boláky…
Roky už kupuju v Sephoře TENTO a jsem moc spokojená. Vydrží dlouho, stačí malé množství ![]()
Já nedám dopustit na Estee Lauder double wear. Ale po letech jsem už tak vychytala skin care, že mi ve většině případů stačí BB cream. Ten používám od Avene, verzi pro velmi suchou pleť.
Mám podobnou pleť a dlouhodobě používám Bourjois Helthy mix a bb od Missha, jsou i cenově dostupné. Šupinkovatění je ale hodně o skincare, chce to pořádnou hydrataci, pravidelné a správné čištění a taky odstraňování odumřelých buněk (chemický peeling je nej).
@nozu píše: Více
Estee se mi taky osvědčila a používám dlouhodobě.
Pak Armani - Designer glow.
Za mě je skvělý Estée Lauder Double Wear, který dobře kryje, vydrží celý den a nevysušuje pleť. Pokud chceš něco hydratačního, zkus Dior Forever Skin Glow, který pleť vyživuje a vypadá přirozeně. Oba make-upy dobře sedí na pleti 40+ a nezvýrazňují vrásky.
Holky, a vy nosíte makeup i v létě? V těchto vedrech?
Já ne.
@cecetka píše: Více
Používám hlavně BB cream, který je lehčí. Ale když potřebuji lepší look, tak ten Double wear je i v létě úplně v pohodě.
@cecetka píše: Více
Ne, jen bb krém. Když je nad 30,tak ani to ne.