Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všem diskutujícím,
ráda bych měla přehled o cenách v kadeřnictví. Jde mi o Prahu a středočeský kraj.
Jde mi o moje vlasy a vlasy syna.
Syn má hustý vlasy, kratký, lehce vystrihany kolem usi, na krku vyholeny. Zadnej extrem. Naposled mě to stalo 350 korun, což mi přijde dost. Mám pocit, že mu vlasy předtím ani nemyla, jen namočila, pak vyfoukala.
Moje vlasy jsou dlouhý asi na lopatky, nesestříhaný, vlnitý, hustý,. Místy mi šedivějí, hlavně takovej pruh pod ofinou, lehce zvrchu hlavy, po celý hlavě nepříliš nápadný šedivý nitky. V současnosti se cena vyšplhala asi na 1500 za oživení střihu a barvy.
jo a chodíme cca 1 měsíčně. Takže 1850 + 100 tuzér.
Jistě mi řeknete, že cena je slušná, ale mě to uplně málo nepřipadá.
Kolik stojí podobné účesy a případně barva vás? Prosím uveďte i město, případně alespoň přibližnou vzdálenost. děkuju.
Příspěvek upraven 12.08.24 v 20:23
20 km od Prahy, barva vzdy, sestrih konecku tak jednou za dva tri mesice. Delka kousek pod ramena. Vyfoukani pres kartac nebo zehleni. Kolem 1000.
Když vezmu syna ke své kadeřnici platí 70-100 Kč. Naposledy chtěl do Barberu a tam ho ostříhali za 350. Je to běžná cena za střih, umytí, vyfoukani. Ještě mu dělala ornamenty.
Já platím u své do 300 Kč. Většinou chodíme ve 4, takže ji tam nechávám 700 za 3 chlapy a sebe.
@negra najdi si někde u vás učňovský kadeřnictví. Tam jsou fakt jiný ceny. Dcera je na intru ve větším městě, chtěla si nechat udělat melíry a nějaká kadeřnice jí řekla cenu 2600.
Tak jsem jí poradila ten učňák a tam platila 660. Já u nás v menším městě platím na učňáku za melíry 440. A neboj se, že ti to učni zkazej, maj tam mistrový, co na ně dávaj pozor. Akorát to možná bude o něco dýl trvat.
@PetraJ píše: Více
Nezkazej? Po tom co tam ostříhali chlapa, bych tam v životě už nešla. I já jako lajk ho ostříhám lepe a dceru vzali podle helmy. Fakt šílený…
Jednou měsíčně ke kadeřníkovi? Průměrná rychlost růstu vlasů je 0,5-1,5 cm za měsíc, fakt je nutné chodit tak často? Syn má podobný sestřih, dělám mu to sama tak jednou za 2-3 měsíce, jinak u kadeřnice v Praze jsme platili 150,– Tobě jestli jde primárně o šediny, tak můžeš dobu mezi barvením prodloužit různými tónovacími šampony/spreji. Ale to jen tip k té frekvenci, jinak je cena asi adekvátní.
@Newlife píše: Více
Mě se tohle stalo u klasické kadeřnice. Zmrvila manželovi tak šíleně jednoduchý strojkový sestřih, že jsem říkala, že k ní už nikdy. Nechápu.
@unuděná píše: Více
mě vlasy rostou děsně rychle.
nemáš typ na to, cím ty šediny v mezidobí dobarvovat? nějak jsem zatim nic dobryho nenasla. tonovaci sampon-fakt to tonuje?
Dneska, aby člověk opravdu hledal kadeřníka. ucitele pouštějí do oboru studenty co nemají vůbec páru jak se stříhá… A místo, aby se vzdělávali, tak sedí a jedou si ten model, který se dělal před 150 lety a ještě ke všemu za to můžou ty učitele co je učí.
To jsme šli teď ke kadeřnici, která je u nás jako, že vyhlášena. Cena od 300-2500,– dceři jsem chtěla nechat sestříhat ofinu na patku. No ta kr.va ji ustřihla ofinu stylem, že ji začínala za půlkou hlavy
… Teď si ji už stříhám sama a čekám až to vše doroste.
Dobarveni odrostu + strihani platim v Praze 2 tis. Chodim po cca. 6-7 tydnech.
@negra píše: Více
Když jsem nosila hnědé vlasy, tak tuším L´Oreal dělá jakoby suchý šampon, který skutečně barví. To jsem používala na pěšinku dost ![]()
@Newlife Já bohužel mám s kadeřnicemi nedobré zkušenosti a to jsem v Praze vyzkoušela asi 10 různých, na doporučení. Vždycky jsem odcházela nespokojená, často účes jak z devadesátek
A to jsem přesně řekla, co chci a co ne
Takže my jsme se s mámou už dávno naučily základní střihy, co nám sluší, a stříháme se samy
Teď už já i dceru a syna, ale ty strojkové účesy jsou opravdu snadné.
Nápodobě. Oni totiž se drží, těch starých účesu místo, aby se učili nové. Byla jsem se podívat na učně tady u nás. Tam učitelka+-50let a učila ty babskovske střihy a střihy z 90tek. Takže asi tak. Místo, aby tam dali někoho moderního, kdo je naučí styl. Tak tam nechávají babi, co stříhali za komunistu.
A proc tuzer? A jeste k tomu tolik
Nebud blba, kdo tobe dava tuzery v praci?! ![]()
Kadernice a holicky jdou dnes novodoba slechta, racte si prepocist, kolik berou na hodinu hrubeho! A vy?