Kosmetika Nivea nebo Dove?

59
9.8.24 22:56

Kosmetika Nivea nebo Dove?

Ahoj holky,

zajímá mě jedna věc. Kterou značku kosmetiky celkově preferujete více? Niveu nebo Dove? Obě značky jsou celosvětově uznávané, ale přece jen bych chtěla vědět, která je o kapku lepší. (Pokud je tu někdo, kdo se ku příkladu vyzná ve složení).

Díky moc! :P :*

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
9.8.24 23:09

Mám staženou apku INCI Beauty, tou projedu v drogerce sprcháče co mi voní, a podle hodnocení apky pak kupuju 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
10.8.24 00:14

Za me ani jedna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
10.8.24 00:36

Ja mam rada klasickou Niveu..
Mam od ni antiperspiranty, kremy, pletovy vody, sprchace, mydlo na ruce, suchy sampon.
Oblicej si mazu prevazne modrou Niveou a vyhovuje mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
10.8.24 06:13

Niveu nekupuju vůbec, od Dove mám ráda antiperspirant a občas sprcháč. Ale taky není mým favoritem.

• Citovat
  • Upravit
2916
10.8.24 07:05

Mě připadne, že se dove strašně zhoršil složením, možná je to jen můj pocit, nebo se na mě něco změnilo, ale je to tak. Minimálně, co se týká těch deo a antirespirantů, dostala jsem od tchýně na Vánoce právě takovou tu sadu dove, vůně sice fajn, ale ani jeden z těch tří věcí, co tam byl mě nějak neuspokojil. Od nivei používám hlavně anti a ty jsou teda bombový, zase záleží asi jaký, ale většina ano, i krémy mi vyhovují, jak pletové, tak tělové, myslím, že mají fajn i opalovací kosmetiku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
10.8.24 08:42

Nevím, nepoužívám ani jedno, ale když už bych si z toho něco měla vybrat, tak klasickou modrou Niveu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
10.8.24 08:47

Uznávané jsou možná tak v rámci Evropy, celosvětově určitě ne. Obě značky jsem používala maximálně někdy na vejšce. pak mi začalo záležet jak na složení, tak účincích. Dnes bych se tím napatlala (možná) v nouzi. Dove podle mě snad ani pleťovku nemá a na tělo nebo podpaží bych si to nedala, Nivea určitě nějaký „lepší“ krém mít může, ale většinou byla nechutně parfemovaná a ta klasická modrá induluna mi přijde mastná jak ropná skvrna. Znám 100× lepší značky - a mnohem účinnější a hlavně bez toho aniž by ti ovlivňovaly hormony a zdraví. Super je třeba Yage, Hemptouch, Dr. Haushka, pokud je ti proti srsti vyloženě přírodní kosmetika (nebo možná proti tvýmu rozpočtu), tak i korejské značky jsou lepší (skoro všechny) než Nivea a Dove - a většinou cenově na stejno, účinkama a složením též úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.8.24 09:04

Obecně nemám vůbec vytyčenou nějakou značku. Vyzkouším skoro všechno. Dove ale používám víc. Hlavně mýdla. Několikrát jsem měla tělový krém a peeling. Jinak se u mě hemží prostě všeho chuť. Ještě jsem asi nenarazila na top krém nebo je mi to spíš jedno :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
11.8.24 22:36

V žádném případě bych už nepoužila ani jednu a už vůbec ne na obličej. Mají sice extrémně silný marketing a proto je má každý nejvíce v povědomí, ale dneska ve svém složení za ostatními výrobky zaostávají. Obě značky jsou klasické chemické drogistické výrobky. V té souvislosti nejsou vhodné na pleť a kůži, syntetické látky se pak vstřebávají a kdo ví, co se s nimi děje v těle dál.

Nechceš vyzkoušet nějaké přírodnější krémy? Dneska už jich jsou mraky. Mimo to, nainstaluj si nějakou aplikaci na kontrolu složení (INCI nebo WeWell), v obchodě načteš foťákem čárový kód a vyplivne ti hodnocení (ne)závadnosti. Nebo - pokud se ti nechce řešit složení - nakupuj rovnou na webech typu Econea a Biooo. Ty prodávají pouze kvalitní certifikovanou přírodní kosmetiku. Nesrovnatelnou s těmi Dove, Nivea, Neutrogena, Garnier a další… To jsou všechno sajrajty.

Já osobně právě používám čistá másla od české značky PurityVision (bio výrobky, čisté, bez příměsí), například 100% arganove máslo, bambucke máslo, kokosový olej, levandulové máslo a podobně.

Dneska je ten výběr přírodnější drogerie obrovský. Za mě už nevidím jediný důvod, proč podporovat ty „staré drogistické dinosaury“, co jedou pořád ty stejné chemické koktejly.

Tomu už opravdu odzvonilo. Momentálně mám zkušenost z pobytu ve švýcarském Curychu: tam v obyčejném 3*** hotelu jsme měli na pokoji pouze přírodní kosmetiku vyrobenou právě v Curychu (mýdlo, šampon). A předtím nedávno také z Františkových Lázní - také jsme měli na pokojích pouze přírodní kosmetiku. Když už to ve velkém používají i hotelové řetězce a těch značek s přírodní iosmetikou jsou desítky a stovky, proč pořád cpát peníze těm, co jim zdravá pokožka nestojí za změnu složení??

Podotýkám, že nejsem žádná ezo-bio-eko-lesana…

• Citovat
  • Upravit
645
12.8.24 09:40
@smile_xxx píše: Více

V Rossmanu a DM teď mají Beauty of Joseon, což je za mě asi nej. Dobrý je i Corxs nebo Skin 1004, dnes už nemusíš nakupovat na eshopech, ale právě v drogerce (Rossmann každý měsíc zařazuje jednu korejskou značku) nebo v Notinu. Složením je korejská kosmetika o hodně lepší než evropská drogerka (oproti Nivea a Dove je to sto a jedna), některé mají super INCI, a hlavně dělají super SPF. Každopádně bych si třeba nechala na pleť korejskou a na tělo přírodní - kůže těla je plochou největší orgán a plácat na sebe ropu skrytou za názvem Nivea je škoda, prostupuje to kůží přímo do těla a ovlivňuje zdraví, hormony (v čase). Takže na tělo krém od Alverde klidně (privátní levná značka DM), stejně tak na vlasy něco přírodního, protože na hlavě je kůže zase tenká a porézní, plus přírodní deodoranty. A to jako základ stačí. Já teda používám bio přírodní už na vše, protože mi „chemie“ dost dodrbala hormony štítné žlázy, takže jsem striktní ve všem, včetně čističů pro domácnost, nádobí, filtraci vody atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
12.8.24 09:43
@Birds píše: Více

Bioo má hrozné ceny a dost produktů blízko expiraci, četla jsem, že mají i nějaké problémy s dodávkami apod., těžko říct, jestli krachují, ale po přestěhování jejich obchodu (v rámci Brna) je to tam jak ve městě duchů. Osobně mám radši malé e-shopy, navíc mají specifické značky. Jinak taky vidím ten rozmach - 10 let zpátky se skoro nedala koupit kvalitní dekorativka, dnes je toho strašně moc a značek přírodní kosmetiky je tu k sehnání snad 30× násobně víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1094
12.8.24 11:53

Obě jsou stejně „kvalitní“
Ale jelikož Dove patří pod Unilever a ten se nestáhl z Ruska, tak už mi nesmí do baráku, i kdybych v něajkém záchvatu toužil po nějakém produktu od nich. Takže Nivea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1094
12.8.24 11:55
@hopsahejsa píše: Více

Souhlasím se vším co píšete, jen doplním, že na tělo už několik let používám 100% mandlový olej, přidávám do něj pár kapek esenciálního oleje, takže mám pokaždé originální vůni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí