Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mohu se zeptat na nějakou dobrou optiku v Praze? Potřebuju nové brýle a nevím kam zajít, aby byla nějak cenově dostupná (třeba obroučky v pohodě do 4000kč) a taky personál, kde by mi udělali rovnou i vyšetření zraku.
@paja71580 píše:
Dobrý den, mohu se zeptat na nějakou dobrou optiku v Praze? Potřebuju nové brýle a nevím kam zajít, aby byla nějak cenově dostupná (třeba obroučky v pohodě do 4000kč) a taky personál, kde by mi udělali rovnou i vyšetření zraku.
LAROOPTIK, www.larooptik.cz
Malinko si šťouchnu: Oční optika.
Když prohlásíte, že chcete f=0,7 Bk 7 z katalogu Schott o průměru 60 mm, budou na vás povětšinou koukat jak sysel zjara.
![]()
Ergo pumpička: jsou to povětšinou prodavači obrouček, optice nerozumí i když to mají na vývěsním štítu. ![]()
Ja mam brýle z prvni optika http://www.prvnioptika.cz a naprostá spokojenost.
Optika Eva na Vinohradské nebo v Podolí. Zrak měří buď optička a u složitějších případů MUDr.
Mám brýle z grandopticalu a byly trochu dražší než bys chtěla, ale já jsem hledala značkové a trochu modernější. Dají se tam sehnat i levnější a pokud mají nějakou akci, vyjdou na dobrou cenu včetně skel. To vyšetření zraku je tam k dispozici taky, mrkni na stránky. Výhodou je, že mají pobočky i v obchodních centrech takže ta otevírací doba je tam poměrně delší, snad do 9 hodin.
V květnu jsem si kupoval nové brýle v Orange Optik na Opatovské - Praha 11.
Včetně měření zraku (online objednávka), skvělý servis a doporučení optimálních obrouček pro mě. Původně jsem měl vybrané nějaké značkové, kde obroučka stála cca 3500 (v akci), optik mi doporučil podobný tvar, ale lépe vyhovující mým potřebám a obroučka vyšla po slevě na 1500. Jinak jsem měl na celé brýle slevu 55%, takže mě vyšly na cca 10 000,– Mám 2× ztenčená skla (cca 4 dioptrie na dálku), s antireflexem a filtrem proti modrému světlu.
Navíc mají nějaký orange club, do kterého jsem se registroval, takže mám čištění a seřízení brýlí napořád zdarma. Takže když jdu kolem a nemají tam nával, nechám si brýle vyčistit zdarma ultrazvukem.