Nejlevnější plenky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7631
8.11.11 16:35
misacek00 píše:
nejlevnější podle statistik jsou plenky látkové tzn. klasické čtvercovky,jen nesmíš být moc pohodlná..

No jo, ale nejsou to jednorázovky, na které se zakladatelka ptala. Nemyslím si, že na jednorázovkách jedou jen pohodlné maminky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.11.11 16:47
jitkabokule píše:
misacek00 píše:
nejlevnější podle statistik jsou plenky látkové tzn. klasické čtvercovky,jen nesmíš být moc pohodlná..
ale jo,pořizovací cena ve srovnání s ostatními látkovkami je nejnižší 100%.
jen nejsem až tolok přesvědčená o tom,že když zaplatím proud,vodu,stočný a práci a čas kolem toho tak že je to výhoda.Jedno vyprání odhaduju + - na nějakých 35kč.jasně že tam hodíš i ostatní oblečení - ale to musí být ty plenky odmočené a vymáchané v kýblu.Což je dalších 20litrů.
Když spočítám cenu jedné plíny papírovky - třeba jak píše o pár řádků výš Fyzikarka tak vyjde jedna plína na 2,30kč.Spotřebuješ jich kolik?6 nebo 7 kousků?
tak co je lepší?
Ajá chci být taky pohodlná.Radši ten čas využiju jinak.Klidně i k tomu že v čase kdy látkařka žehlí nebo skládá si přečtu časák nebo kousek knížky. :wink:

omlouvam se za OT

no tak misacek byla zbytecne provokativni bych rekla :think:
jenom k ty cene - kolik si platis za prani :?: :lol: to by me zajimalo, na kolik a jak jsi si spocitala samotnou vodu, elektriku :-D
a propo - nebylo by pak spravedlivy si pripocitat i cenu benzinu a cas straveny na ceste do supermarketu k papirovkam? jasne, ze tam kupujes i jiny veci…
jen aby nedoslo k omylu - nechci provokovat, jenom me to zajima :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
8.11.11 16:57
Haninac píše:
jitkabokule píše:
misacek00 píše:
jen nejsem až tolok přesvědčená o tom,že když zaplatím proud,vodu,stočný a práci a čas kolem toho tak že je to výhoda.Jedno vyprání odhaduju + - na nějakých 35kč.jasně že tam hodíš i ostatní oblečení - ale to musí být ty plenky odmočené a vymáchané v kýblu.Což je dalších 20litrů.
Když spočítám cenu jedné plíny papírovky - třeba jak píše o pár řádků výš Fyzikarka tak vyjde jedna plína na 2,30kč.Spotřebuješ jich kolik?6 nebo 7 kousků?
tak co je lepší?
Ajá chci být taky pohodlná.Radši ten čas využiju jinak.Klidně i k tomu že v čase kdy látkařka žehlí nebo skládá si přečtu časák nebo kousek knížky. :wink:

omlouvam se za OT

jenom k ty cene - kolik si platis za prani :?: :lol: to by me zajimalo, na kolik a jak jsi si spocitala samotnou vodu, elektriku :-D
a propo - nebylo by pak spravedlivy si pripocitat i cenu benzinu a cas straveny na ceste do supermarketu k papirovkam? jasne, ze tam kupujes i jiny veci…
jen aby nedoslo k omylu - nechci provokovat, jenom me to zajima :kytka:

víš jak - papíračky a látkařky se neshodnou nikdy - to je jednou jasný :wink: každá bude hájit holt to svý.
Však si to spočítej sama - nevím kolik stohjí u vás kubík vody i se stočným - tady 27vody a 35 stočný.Elektrika záleží na tom jaký máš tarif - většinou tak kolem 5kč za 1kw.
Pračka má spotřebu + - 50litrů a odběr něco přes 1kw.Plus 20 litrů 2 kýble vody na vymáchání/namočení plínek.
Benzín neplatím dojdu pěšo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
8.11.11 17:15

hele ale já třeba proti látkařkám nic nemám, dokud se někdo nezačne navážet do mě :mrgreen: mě prostě látkování přijde zbytečně zdlouhavý, když mám milion jiných povinností, dnešní doba mi to umožňuje, dítě se neopruzuje, tak proč ne :wink: a mišáček jednou i zakládala diskuzi, že nechápe, proč všichni nelátkují, takže jasná provokace napsat do takovéhle diskuze :roll:
jinak ty euroshoper jsou fakt dobrý???my zatím vychytáváme akce na pampers nebo huggies, ale ta větší velikost mě teď dost štve, jelikož pekelně protejkaj :cert:

• Citovat
  • Upravit
5570
8.11.11 17:35
jitkabokule píše:
Haninac píše:
jitkabokule píše:
misacek00 píše:
tak co je lepší?

omlouvam se za OT

jen aby nedoslo k omylu - nechci provokovat, jenom me to zajima :kytka:
víš jak - papíračky a látkařky se neshodnou nikdy - to je jednou jasný :wink: každá bude hájit holt to svý.
Však si to spočítej sama - nevím kolik stohjí u vás kubík vody i se stočným - tady 27vody a 35 stočný.Elektrika záleží na tom jaký máš tarif - většinou tak kolem 5kč za 1kw.
Pračka má spotřebu + - 50litrů a odběr něco přes 1kw.Plus 20 litrů 2 kýble vody na vymáchání/namočení plínek.
Benzín neplatím dojdu pěšo :wink:

to mas pravdu, ze vsude je to s cenami jiny :think: mne prekvapilo tak vysoky cislo, proto jsem se i ptala,kolik si platis za prani :lol: abych rekla pravdu, me nikdy nenapadlo si to spocitat jak je to u nas, protoze ja latkuju z presvedceni, ne protoze potrebuji usetrit :-D ale pozjistuju si ceny a zkusim to :lol: kdyz si predstavim to mnozstvi pracek co u nas jede … :-) (edit:pleny max 2×3× do tydne, ale tech Honzikovych hader, mojich a chlap po sportu atd… )
taky mas pravdu ze latkarky a papiracky se tezko shodnou, proto uz se nebudu poustet do dalsi diskuze tady :-D dik za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
8.11.11 18:30

Mě na těhle diskusí vždycky baví, že látkařky mají tendenci „zachraňovat“ nás papíračky od nesprávného životního stylu a ještě jsem nezažila, že by se to povedlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10726
8.11.11 20:02

Kamarádka říkala, že kupuje Hapy z DM. Myslíte, ze měla na mysli Háppy? Jsou taky z DM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
8.11.11 20:03
sterezie píše:
hele ale já třeba proti látkařkám nic nemám, dokud se někdo nezačne navážet do mě :mrgreen: mě prostě látkování přijde zbytečně zdlouhavý, když mám milion jiných povinností, dnešní doba mi to umožňuje, dítě se neopruzuje, tak proč ne :wink: a mišáček jednou i zakládala diskuzi, že nechápe, proč všichni nelátkují, takže jasná provokace napsat do takovéhle diskuze :roll:
jinak ty euroshoper jsou fakt dobrý???my zatím vychytáváme akce na pampers nebo huggies, ale ta větší velikost mě teď dost štve, jelikož pekelně protejkaj :cert:

Souhlasim s Tebou ohledne latkovek.

Neni divny, ze protejka jen vetsi velikost? Neni to logicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
8.11.11 20:57
jitkabokule píše:
misacek00 píše:
tak co je lepší?

Měsíční náklady na nákup jednorázek se pohybují kolem 700 – 1 000 Kč. Za celé přebalovací období dítěte to dělá asi 16 – 25 000 Kč.Já jsem za látkové pleny + kalhotky dala tak nanejvýš 3000.A údržba je jednoduchá máchat můžeš v pračce a pereš každý dva dny + si k tomu můžeš vyprat jiné bílé prádlo,v létě venku to máš suchý hned a i v zimě když máš v prádelně topení a žehlit nemusíš,stačí poskládat tak od toho 4 měsíce kdy mimčo už je větší a odolnější,navíc pokud chceš další dítě tak ti to zůstane a nemusíš nic nárazově kupovat a stresovat se pořád že nemáš plíny.Další plus je v tom že jsou ekologičtější-píše se že jedno dítě co používá pouze jednorázové pleny tak za celou dobu vyprodukuje asi tunu odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
8.11.11 21:29
misacek00 píše:
jitkabokule píše:
misacek00 píše:
tak co je lepší?
Měsíční náklady na nákup jednorázek se pohybují kolem 700 – 1 000 Kč. Za celé přebalovací období dítěte to dělá asi 16 – 25 000 Kč.Já jsem za látkové pleny + kalhotky dala tak nanejvýš 3000.A údržba je jednoduchá máchat můžeš v pračce a pereš každý dva dny + si k tomu můžeš vyprat jiné bílé prádlo,v létě venku to máš suchý hned a i v zimě když máš v prádelně topení a žehlit nemusíš,stačí poskládat tak od toho 4 měsíce kdy mimčo už je větší a odolnější,navíc pokud chceš další dítě tak ti to zůstane a nemusíš nic nárazově kupovat a stresovat se pořád že nemáš plíny.Další plus je v tom že jsou ekologičtější-píše se že jedno dítě co používá pouze jednorázové pleny tak za celou dobu vyprodukuje asi tunu odpadu.

proč ne - látkuj když ti to vyhovuje. :nevim: Mé maximální náklady na papírovky jsou 600kč měsíčně.Občas dítě dostane i klasickou látkovku/čtvercovku s kalhotkami běžně dostupnými v drogerii-já proti tomu nejsem. Čemu ale nevěřím je,že by látková výbavy vyšla na 3000.Vidím to minimálně na 5000.Když k tomu připočteš cenu za energie tak tě látkování o moc levněji nevyjde - pokud se bavíme o financích a ne o pohodlí které mi papírovka přinese.Stres z toho že dojdou nemám neb jsou dostupné v každém marketu - to za prvé a když je opravdu nejhůř tak mu dám klasickou plínu s kalhotkama.
Dál - všechny ty průzkumy o tom co je či není ekologičtější jsou na draka protože buď si je zaplatí firmy zabývájící se výrobou papírovek a nebo látkovek.Každý průzkum pak vychází líp pro toho kdo si ho zadal.Navíc-naše dítě tunu odpadu nevyprodukuje protože zcela neekologicky použitou plínu hodím do kotle.Je to papír,celuloza podobné věci takže to zas takový eko průšvih není.
Prostě si myslím že je to nastejno.Kdo CHCE věnovat čas babrání se s látkovkama na úkor času stráveného buď s děckem,nebo sám se sebou - budiž je to jeho volba.Já teda ne.Jak už jsem psala radši si zalezu na chvíli s knížkou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
8.11.11 21:33
aleachimka píše:
Mě na těhle diskusí vždycky baví, že látkařky mají tendenci „zachraňovat“ nás papíračky od nesprávného životního stylu a ještě jsem nezažila, že by se to povedlo :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: dobrý :palec: prcka v papíru versus prcka v bavlně :wink: v zásadě jsou oba v přírodním matroši ne? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.11.11 22:42

Stále omílané nekonečné téma - látkové nebo jednorázové, no jo. :roll:

Ale abych se vrátila k tématu - u nás jsou nejlevnější oranžové Pampers. Do hyper a supermarketů to máme daleko, tak je občas i koupíme, ale je fakt, že ta „vůně“.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
8.11.11 22:44

jitko, já myslím, žes to krásně vystihla!
Mišáčku, co takhle zapojit se do jiné diskuze- třeba pro látkující, tady prostě spřízněnou duši nenajdeš :-D

• Citovat
  • Upravit
sterezie
8.11.11 22:46
rejžička píše:
Stále omílané nekonečné téma - látkové nebo jednorázové, no jo. :roll:Ale abych se vrátila k tématu - u nás jsou nejlevnější oranžové Pampers. Do hyper a supermarketů to máme daleko, tak je občas i koupíme, ale je fakt, že ta „vůně“.. :-?

jó ta vůně je hnus!
a taso, nevím, proč nám ty větší velikosti protékají, taky se k tomu možná přidává fakt, že pohyblivé dítě je tvrdší oříšek na přebalení :lol:

• Citovat
  • Upravit
173
10.11.11 10:20

ty jo, nevím, kde ses informovala ty, ale „papírovky“ z papíru fakt nejsou, z papíru je jen vnější vrstva, aby byla na omak příjemnější, ale vnitřěk musí být z něčeho neprotékajícího, plus uvnitř je teda absorpční gel, neb jenom papír by toho a) moc nepobral, b) vlhko by se táhlo zpátky dítěti na zadek. Takže jestli jednorázovky normálně hodíš do domácího kotle, který k takovýmto materiálům nemá dostatečnou teplotu, tak jsi tak brutálně neeko, že ani nemáš představu(já mám neb mám za sebou Odpadové hospodářství).

Jo, jinak nepřesvědčuju nikoho k ničemu, jen nemám ráda, když se někdo ohání nepodloženými informacemi. Navíc já jsem ten nadpis pochopila jednoznačně „nejlevnější plenky“, až pak po přečtení celého příspěvku jsem našla „jednorázovky“, jinak bych ani nerozklikávala, neb k tomu nemám co říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí