Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím, nemáte nekdo tip na nějaké co nejmenší auto, do kterého se dozadu vejdou 3 děti? Jedno v sedačce 9 - 18, druhé 15 - 36 a třetí asi na podsedaku mezi nimi. Ideálně kdyby auto bylo v automatu a nestalo milion. V čem normálním (tím myslím ne sedmimistne krávy nebo auta dlouhá jak týden před výplatou.. ) vozite vy své 3 deti? Díky moc za tipy.
Kamarádka měla nějaké úzké sedačky a 3 dala dozadu do Oktávky. Vozila tam 3 děti. Bylo to tedy šíleně o prsty a já bych je tam poutat nechtěla, ale vozila je tam denně. Tu sedačku 9-18 měla uprostřed, po stranách 15-36.
Jinak my 3 děti vozili v Oplu Zafiře.
Jestli je to dlouhá a dráha kráva neumim zhodnotit.
My máme Superb, máme jednu sedačku 15-36, z druhé strany vajco, a já sedím uprostřed. Mám 50kg a vlezu tam sotva. Podsedák si tam už nějak neumím představit. Ale možná kdyby se to vejce dalo doprostřed, tak na kraj by to vlezlo. Ale teda Superb fakt není malé auto, možná to bude spíš o konkrétních autosedačkách
.
@Midaku Ahoj,
pokud se bavíme o novém voze, pak mi na požadavek nejlépe sedí čtveřice Peugeot Rifter, Citroen Berlingo, Toyota Proace City, Opel Combo, což jsou vlastně technicky identická auta.
Případně Citroen C4 Spacetourer.
Jsou to auta, která se s automatem a solidní výbavou vejdou do 600tis., při troše štěstí lehce nad 500 tis.
Motor bohužel bude 1,2 benzin, tříválec, ale jsou spolehlivé, vhodné i na kratší jízdu (jinak by bylo lepší ještě zkusit sehnat 1,5 HDI), spojené s osmistupňovým japonským automatem Aisin, který je výborný a spolehlivý. I ty motory jsou velmi spolehlivé.
Všechna zmíněná auta mají v druhé řadě tři samostatná sedadla s isofixem.
Pokud by ti nevadilo zánovní, dobrou volbou by byla Kia Carens poslední generace, 1,7 CRDI (zde je automat dvouspojka, ale spolehlivý, stejně jako motor).
@Midaku píše:
Ahoj, prosím, nemáte nekdo tip na nějaké co nejmenší auto, do kterého se dozadu vejdou 3 děti? Jedno v sedačce 9 - 18, druhé 15 - 36 a třetí asi na podsedaku mezi nimi. Ideálně kdyby auto bylo v automatu a nestalo milion. V čem normálním (tím myslím ne sedmimistne krávy nebo auta dlouhá jak týden před výplatou.. ) vozite vy své 3 deti? Díky moc za tipy.
Zkus kontaktovat @steeve
@Premek_Orac díky, auto bude určitě bazarové, ale kouknu na všechny tipy. @Eliška ten jsem myslela, že řeší autosedačky, ale vlastně i to by s emi hodilo, potrebuju nějaké co nejužší. Díky. @kocourGarfield zafira je podobná kráva jak naše Alhambra, ale o té oktavce mi to říkalo už víc lidí, to asi vyzkouším. Dík.
@Midaku Jinak vlastně dost podstatné je, zda v tom autě kromě třech dětí budou jezdit i dva dospělý, nebo jen jeden. Protože pokud jen jeden, pak má několik modelů isofix i na předním sedadle spolujezdce, a tím bys mohla mít auto opravdu malé, tuším, že to tak měl například i Smart forfour současné generace, nebo některé Citroeny (C3 Picasso, ale tam myslím zas dávali jen robotizovaný automat, který doporučit nemohu).
@Premek_Orac primárně budu jezdit s dětmi jen já, ale příležitostně povezu i dalšího dospělého. Napadlo mě i že by nejstarší jel vepředu a příležitostný host by se vecpal dozadu mezi sedačky, ale při mých řidičských schopnostech moc dítě vepředu vozit nechci.
Máme Peugeot 5008 a spokojenost. Je to větší auto, ale zas žádnej extrém oproti klasickým MPV. 3 sedačky se vejdou bez problému
@Jolana24 píše:
Máme Peugeot 5008 a spokojenost. Je to větší auto, ale zas žádnej extrém oproti klasickým MPV. 3 sedačky se vejdou bez problému
Souhlasím, měli jsme ho dlouhá léta. Až když bylo dětem tak kolem 10 let, tak jsem přesedlali na VW Sharan. Ale za mě je Peugeot 5008 geniální auto (teda ten starý typ - to nové, ala SUV je šílenost).
@Midaku píše:
@Premek_Orac díky, auto bude určitě bazarové, ale kouknu na všechny tipy. @Eliška ten jsem myslela, že řeší autosedačky, ale vlastně i to by s emi hodilo, potrebuju nějaké co nejužší. Díky. @kocourGarfield zafira je podobná kráva jak naše Alhambra, ale o té oktavce mi to říkalo už víc lidí, to asi vyzkouším. Dík.
Jestli je Alhambra krava, tak jsi jeste nejela s Transporterem ![]()
Krome toho vozim 3 deti v Oktavce.
Uplne male auto mi neprijde moc bezpecne.
@Kolicek95 nevím, Vím, že meli Oktavku a tam 3 sedačky. Nějak se to tam dát muselo ![]()
Příspěvek upraven 17.08.21 v 10:38
Oni ty malé auta nejsou výhra, a kolikrát ani jejich ovládání není nijak jednodušší, a ani nejsou bezpečnější.
Ovšem vím, že známí mají octavku, nacpou tam 3 děti jen tak tak, protože veprostred je jeden vždy utlačovaný (a to i až vyrostou, a budou tam sedět odrostly decka).
Můj kamarad má superba, je to velký auto, ale v kufru místa na celou rodinu, vzadu místo na nohy, lidi a na vše potřebné. Tam se vejdou všichni, bez problému a bez mačkání.
@kocourGarfield píše:
@Kolicek95 nevím, Vím, že meli Oktavku a tam 3 sedačky. Nějak se to tam dát museloPříspěvek upraven 17.08.21 v 10:38
Jeden clen rodiny ma 3 sedacky i ve Focusu.