Příčina nezdaru při snažení o druhé dítě

Anonymní
25.12.14 22:36

nejpravděpodobnější příčina

Hezký večer,

vím, že mi zde nikdo neřeknete, jak to je, ale přesto bych se ráda zeptala na Vaše názory, popřípadě zkušenosti…
Jaká bývá nejpravděpodobnější a nejčastější příčina toho, že se nedaří otěhotnět, pokud se jedná o pár, kdy muž je pod 35 let, žena pod 30 let, už jedno dítě mají (2 roky zpátky)- otěhotnění hned druhý měsíc, žena je po císařském řezu, antikoncepci po porodu nebrala, menstruace přichází každý měsíc plus mínus 2 dny, každý měsíc dochází k ovulaci (potvrzeno ovulačními testy) a snažení tudíž probíhá ve správnou dobu. Žena není obézní - spíše štíhlá, nebere žádné léky. Muž také nebere žádné léky.
Asi mi napíšete, že je to v hlavě, že? :mrgreen:
Jak ale přesně ta hlava zajistí, že není vajíčko oplozeno? :zed:

Po jaké době byste v takovém případě začali řešit nedaření se s doktorem?
Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35781
25.12.14 22:39

Pricina muz? Nebo oba zdravy a ani to nezajisti hned dite jen tak? My sli na vysetreni oba po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
25.12.14 22:39

Co bylo kolem mě nejčastějši příčina v takovém případě, že se holkám vytvořila alergie na mužské sperma, nebo měly srůsty po revizi dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
25.12.14 22:41

Ja bych řekla že chlap, tak se ta kvalita spermií mění dost často…Tak chlapa na spermiogram a pak řešit ženskou právě kvůli srustum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
25.12.14 22:44

Nejvhodnější doba dle lékařského hlediska je 19-25let.
Když Ja chtěla miminko a mela jsem nepravidelnou MS, doktor mi v žádném případě nedoporučoval ovu testy. Prý mu tam chodily uplakane maminky ze maji TT negativní a přitom dle už byly zrovna v ovulaci. Tak ze na testování bych se vyprdla. Neřešto až po pul roce kdyby nic. Mě řekly v 16ti ze do budoucna kvůli vqznym problémům s ledvibama a mocakem nebudu moct MIT děti a ve 20jsem porodila krásnou dcerku za pouhý 1mes snažení. Pomohlo mit nohy po sexu nahoře a nebo ze zadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
25.12.14 22:44

Nebo taky moc velké snažení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
25.12.14 22:47

Hele příčin může být mnoho, například štítná žláza (u mně, před 5 lety, kdy jsme se snažili o prvního jsem byla vpořádku), u prvního byla zas příčinou hnutá kostrč, kterou jsem spravila cvičením pod dohledem rehab. sestry.

Na příčinu v hlavě já osobně nevěřím. A za jak dlouho řešit s doktorem, to je na tobě, někomu vyhovuje dát tomu prostor a čas, já jsem už byla pološílená, takže jsem se do CAR objednala sama po cca roce neúspěchu (po prvním potratu), nějaká vyšetření mi ale dělala i má gyndr, na moje přání. U druhého jsem šla rovnou do CAR po půl roce a zjistili mi tu štítnou žlázu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
25.12.14 23:00
  1. Problem, ktery uz tam byl tehdy a to otehotneni po dvou mesicich byl spis zazrak (on chlap s hodne mizernym speriogramem jednou za uhersky rok treba taky oplodnit zenu dokaze), pak by to mohla byt pricina temer jakakoliv na strane muze i zeny,
  2. problem, ktery nastal nove po porodu - nejaky zanet vedouci ke srustum, imunologicke problemy, stitna zlaza…

Pokud se o dite snazite dva roky, vyhledala bych lekare klidne hned, at po pricine zapatraji oni. Pokud mene jak rok (ono z toho dva roky se nechranime jeste jasne neplyne, ze se dva roky snazime o dite, pokud treba rok a pul z toho byl kojeni, navzdory pravidelnemu cyklu to plodnost solidne snizuje apod.), tak bych byla v klidu, dalsi moznou pricinou by mohlo byt

1. prehnane ocekavani - to, ze se to uz jednou podarilo na druhy pokus, jeste vubec nemusi znamenat, ze to tak rychle pujde i pozdeji, do toho roka je to naprosto normalni, sance je nejakych 15-20 % na cyklus.

Příspěvek upraven 25.12.14 v 23:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.12.14 23:02

Samozřejmě to může být v hlavě, však je to dost časté…chlap může mít špatné spermie, výše zmíněná štítná žláza může být taky problém, zkus si nechat odberat krev a uvidíš.

A ptáš se: „Jak ale přesně ta hlava zajistí, že není vajíčko oplozeno?“ - mě říkal doktor v CARu, že psychika je prostě svině, jak se na to člověk moc upne, tak klidně dojde k tomu, že vajíčko se z folikulu vůbec neuvolní, takže pak ani není co oplodnit.

Jinak nepíšeš jak dlouho se snažíte, uvádí se, že i u naprosto zdravého páru to může trvat půl roku až rok, po roce už je dobré to řešit s odborníky.
My se snažíme něco málo přes rok, loni touto dobou jsem sice otěhotněla ale o miminko jsme přišli a od té doby se nedaří ale u nás je zjevně asi problém u mě, v CARu mi zjistili PCO (polycystické vaječníky), nemám vůbec ovulaci, tím pádem mi nechodí ani MS, teď mám 2.cyklus léčby, tak jsem zvědavá…jinak ale jedno dítko společné už taky máme, otěhotněla jsem 2× hned po vysazení HA, v tomto případě mám vždy první měsíc ovulaci a pak už nic… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.14 23:17

Snažíme se zatím 9 měsíců, takže už jsem právě trochu na vážkách, jestli to ještě nechat, nebo se už k doktorovi objednat… :think:
Ta štítná žláza je zmiňována hodně, nikdy mi jí nikdo nevyšetřoval, to udělá i gynekolog asi že, to nemusím přímo za obvodním?

• Citovat
  • Upravit
9090
25.12.14 23:23
@Anonymní píše:
Snažíme se zatím 9 měsíců, takže už jsem právě trochu na vážkách, jestli to ještě nechat, nebo se už k doktorovi objednat… :think:
Ta štítná žláza je zmiňována hodně, nikdy mi jí nikdo nevyšetřoval, to udělá i gynekolog asi že, to nemusím přímo za obvodním?

to popravdě netuším, já chodím kvůli štítné žláze k obvoďačce, dřív jsem se měla problémy, to jsem docházela přímo na endokrinologii, brala jsem léky ale teď to mám v normě. Asi bude záležet na ochotě lékaře. Jinak já bych počkala až to bude ten rok, mezitím zkus třeba nějaké ženské čaje, vitamíny předpokládám nějaké bereš, hodně holek si chválí Nosifol apod., tak bych třeba zkusila tohle a když nic, tak se někam objednat. Já jsem šla rovnou do CARu, protože moje doktorka mé problémy řešila dost nesmyslně, takže jsem nechtěla na nic čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.12.14 23:24

A i chlap by mohl brát nějaké vitamíny, Selzink nebo něco podobného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
25.12.14 23:25

Ne, ve vasem veku bych to jeste nechala aspon par mesicu plynout. Stitnou zlazu vysetri obvodak i gynekolog, je to jeden naber krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
25.12.14 23:25

Zjistí se to rozborem krve ;)

A s tím objednáním, to záleží na tobě, nikdo se ti nevysměje, nepošle tě domů (klidně můžeš říct, že se snažíte dýl), prostě jak to cítíš, jak se ti chce obíhat vyšetření, nebo jestli ti nevadí dát tomu ještě dalšího půl roku. Já osobně ale nevěřím, že někdo zdravý, kdo ví, kdy má ovulaci by po 9m snažení najednou otěhotněl. Ale samozřejmě situace mohou být různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
25.12.14 23:31

Buď se u chlapa změnila kvalita sperma a nebo fakt je to v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí