Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chtela bych poprosit o radu zkusenejsi. Zatim jsem byla 2× v CARu a chystam se na IVF- snizena fce vajecniku, z duvodu veku-39. Zatim jeste nejaka vajicka pry jsou, ale nemam pry cekat. Muj dr. mi nejdrive nasazoval utrogestan, protoze nebyla MS (ani sliznice), nefungoval. Pak estrofem plus utrogestan. MS dorazila, ale hned po dobrani estrofemu, tak jsem utrog. ani nedobirala. Pak jeste jeden cyklus bez estrofemu a po samotnem utrogestanu MS take neprisla. Ted jsem teda v CAR a protoze maji volno kolem vanoc, dostala jsem leky na 2 cykly, pak pry bude v lednu stimulace. Ale ted koukam, ze PROVERA je na podobne bazi jako utrogestan, ktery na me nefunguje. Jelikoz dle rozpisu by mela MS prijit kolem sterdreho dne, nevim, co pak delat, kdyby nedorazila a kdy zacit brat dalsi leky, abych to zbytecne nebrzdila. Nevite nahodou, jestli je PROVERA treba nejak o hodne silnejsi nez utrog., nebo jestli to neni „prkotina“ se kterou ted otravovat doktory v CARU, aby treba zmenili medikaci. Nijak moc jsem nezduraznovala, ze mi utrogestan nezabiral, dr se taky moc neptal..omlouvam se za dlouhy dotaz a dekuji za rady..
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!