Průběh IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12134
7.12.14 17:13

Průběh IVF

Ahoj holky, nedalo mi to, abych nezaložila diskusi na toto téma. Prosím vás, jak u vás probíhalo IVF nejlépe protokol s antagonisty. Nabíral vám někdo hormony v průběhu stimulace, kolik jste braly progesteronu a popřípadě další podpůrné léky? Já už mam IVF na pojišťovnu vyplácané, poprvé jsem měla hodně progesteronu (3 duphastony a 2 utroše na noc), estrofem a prednison, výsledek je syn Jakub. Pak následovaly dva kety, nic. Druhé IVF - 4 den po ET špinění, týden po ET menzes. Přikládala jsem to bolestivému a dost dramatickému transferu a embrya nebyla příliš kvalitní, ač blasty. Pak jsem podstoupila znova imunologii, hysteroskopii, kontrolu štítky, horm. profil a UZ vyšetření. Další ket biochem. těhu, alespoň malé vítězství. Poslední ket z minulé várky nic. Teď jsem po třetím IVF měla jsem Puregon (musela jsem ještě doplácet za dávky), výsledek mírný OHSS (to jsem měla vždycky), 12 vajec, 9 embryí, chtěli jsme PK a monitoring embryí. Výsledek byly jen 2 vhodné embrya. Jedno zamražené a jedno vložené..A přesně týden po ET opět krvácení a do druhého dne silná MS. Pochopila bych, kdybych to dostala těch deset až 14 dní od ET, ale takhle brzy pokaždé? Začínám se bát, že mi prostě dali málo hormonů nebo něco bylo špatně. Možná bylo špatné embryo, nebo shoda náhod. Měla jste to některá takhle? Bohužel se tím pomalu uzavírá kruh, jak mít ještě jedno dítě. Zbývá jeden mrazák, u kt. není jistota, zda se rozmrazí. 30 tisíc v tahu a oči pro pláč. Připlatili jsme si co se dalo, byla bych ochotná udělat cokoliv, ale ani dva týdny jsem nemohla mít naději, že jsem konečně zase těhotná. Následují výčitky, méněcennost. Spoustu věcí jsem v životě udělala, na které jsem pyšná, ale prostě co se týče schopnosti mít dítě, tak selhávám. Měla jsem u 1 IVF super doktora, kterému vděčím za syna. Sice mne cpal hormonama o 106, ale věřím, že mi tím pomohl. Ostatní už jeli podle tabulek a moje tělo nefunguje. Přitom se mi všechny hodnoty zlepšily, problém už byl prakticky hlavně u manžela a stejně neotěhotním a naopak menstruuji strašně rychle… Měla jste to některá podobně? Vím, že nejsem jediná, vím, že se zbytečně trápím. Ono to zase přejde… Jen je mi to strašně líto, hodně jsem tomu věřila a včera to byl opravdu šok, neměla jsem šanci ani čekat na test :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1945
7.12.14 17:31

Ahoj jediné co mě napadá je ta imunologie komplexní? jestli není jen základní co dělají cary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
7.12.14 17:31

Jakobych četla příběh bráchy, měl to přesně tak, resp. teda švagrová, žejo :) První dítko se jim povedlo napoprvé. Po dvou letech chtěli další, vybrali všechny pokusy, nic, vždy hned po pár dnech krvácení. Pak si dali rok pauzu, švagrová měla nějaký zdravotní potíže, trombózu apod,, tak museli čekat, teď se rozhodli pro poslední pokus, nějakej jen hodně o štěstí, takovej jakejsi míň vědeckej, rychlejší, ale nevím přesně. Zítra to bude 14 dní po transferu a švagrová zatím ok. říkala tuším, že ještě týden a má si dělat test, pokud jsem to dobře pochopila. takže pořád není vyhráno, ale je pravda, že kromě prvního úspěšného pokusu, takto dlouho nikdy nevydržela.

Já je v tom podporuju, ale zároveň říkám, ať jsou rádi za to jedno dítko, protože ty další pokusy švagrovku hodně zlomily, zdravotně téměř odrovnaly, ale oklepala se a zkoušej teda tuhle poslední malou šanci, při které teda i sami doktoři jsou skeptičtí,,,tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
7.12.14 17:57

Taky mne to dost zlomilo, mam pocit, že IVF mi zkrátilo život min. o deset let. Děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
7.12.14 18:01

@Martrich a tu imunologii mas odkud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
7.12.14 18:05

Mudr. Malíčková dvakrát, je to tedy zase půl roku, ale psala jsem jí a prý z imunol. hlediska jsem ok. Dřív jsem chodila do Podolí (5 let zpátky) a ok to nebylo, proto teď budu chtít prednison i preventivně na ket. Ale Malíčková to nedoporučovala. Jenže do Podolí zase čekačka dva měsíce a více a pak měsíc na výsledky… Spíš mi přijde, že podcenili ty léky, prostě jsem dostala menstruaci strašně rychle, to ani embryo nemohlo produkovat HCG ne? Prostě mi to přijde hrozně brzy a embrya jsme měli na monitoringu a zdály se ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí