Inseminace a ovulace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
175
2.12.14 05:07

Inseminace a ovulace

Ahoj, chtela bych se zeptat. Mela bych jit na inseminaci, ale bohuzel mi ovulace uz 3× vysla na vikend, takze k inseminaci vubec nedoslo. Snazime se o mimco uz skoro 3 roky, nevite o necem co by posunulo ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
2.12.14 06:58

@renata89 u vás nedělají nonstop? :think: tu v car jsou odběry i o víkendech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1094
2.12.14 07:34

@renata89 odkud si ze to nedělají o vikrndu? ja sem z Prahy a normalne jsem ji postupovala v sobotu.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.12.14 07:52

Tak v CAR jsou i o víkendech, případně se dá iui udělat v pátek, spermie vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85295
2.12.14 09:11

@renata89 musis do jineho centra, pripadne ji podstoupit v ten patek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
2.12.14 09:33

@renata89 tak řekla bych, že by jsi měla fakt změnit CAR, léky na oddálení ovulace v CAR dávají, na víc, IUI dělají i o víkendu a pak se to dá taky řídit pregnylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85295
2.12.14 09:43

@boruvkay :hug: ted ctu dole, jak to u Tebe dopadlo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
2.12.14 09:46

@blumen špatně, bohužel, nedalo se s tím už nic dělat, odešlo to i přes tu velkou dávku léků na udržení. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85295
2.12.14 12:01

@boruvkay to me moc mrzi :hug: priste uz to vyjde :! :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
2.12.14 12:15

@blumen snad jo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
3.12.14 07:57

A muzu se zeptat kde v Praze ti to delali? A brala si predtim naky hormony? A stalo te to neco? Dekuji fa info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
3.12.14 08:28

@renata89 teď nevím nač se ptáš, byla jsem na 1 IVF v Praze v CAR Iscare. Chtěla jsem jít původně na IUI, ale bohužel ten měsíc mi rostl pomalu folikul a doktor už to pak vzdal. Před IVF se berou hormony, píchají se cca od 2DC injekce do břicha. Kolik jich kdo dostane a které určuje lékař podle spousty věcí. Já jich brala hodně, vzhledem k vyššímu věku, špatné reakci na tyhle léky a mojí nadváze. Ale znám holky, co brali daleko méně. Ty injekce se píchají cca od 2DC do 11DC, pak se píchají ještě dvě další inejkce, jedna na oddálení ovulace a ta poslední pak na spuštění ovulace. Pak je jeden den odběr vajíček, ten je většinou pod narkózou a pak za 2 až 5 dní ti oplodněné vajíčko vrátí zpět, to už se bere utrogestan či něco podobného a pak se čeká 14 dní, jestli se embryo zavrtá nebo ne.
Něco to stojí, můžeš se podívat na ceník www.iscare.cz. POjišťovna přispívá jen na část léků - těch hormonů na stimulaci, jen na 30 ampulí, a stejně je u těch 30 ampulí doplatek cca 4500,–-. Ale já jich dostala ještě 13 na víc, a ty jsem si už musela zaplatit jako samoplátce, tak že jen ty hormony vyšly na 9tis. Pak se platí za úkony s tím vajíčkem, třeba dr. doporučují prodlouženou kultivaci, což je delší doba kdy je oplodněné vajíčko ve zkumavce, pojištovna hradí 2 dny, a prodloužená 3-5 den stojí cca 2500-3500 Kč. Dál se platí za případné zmražování zbylých embryí, či pokud je špatný spermiogram tak metoda oplodnění ICSI, nebo PICSI. My měli ICSI a prodlouženou kultivaci, ke které nakonec nedošlo, protože nám po 2 dnech zbylo jen jedno embryo, a to pak dr. chtějí vrátit ho zpátky co nejdřív. Tak že když to vezmu dohromady, hormony, oplodnění ICSI a katetr na zavedení embrya = cca 19tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
3.12.14 09:14
@boruvkay píše:
@renata89 teď nevím nač se ptáš, byla jsem na 1 IVF v Praze v CAR Iscare. Chtěla jsem jít původně na IUI, ale bohužel ten měsíc mi rostl pomalu folikul a doktor už to pak vzdal. Před IVF se berou hormony, píchají se cca od 2DC injekce do břicha. Kolik jich kdo dostane a které určuje lékař podle spousty věcí. Já jich brala hodně, vzhledem k vyššímu věku, špatné reakci na tyhle léky a mojí nadváze. Ale znám holky, co brali daleko méně. Ty injekce se píchají cca od 2DC do 11DC, pak se píchají ještě dvě další inejkce, jedna na oddálení ovulace a ta poslední pak na spuštění ovulace. Pak je jeden den odběr vajíček, ten je většinou pod narkózou a pak za 2 až 5 dní ti oplodněné vajíčko vrátí zpět, to už se bere utrogestan či něco podobného a pak se čeká 14 dní, jestli se embryo zavrtá nebo ne.
Něco to stojí, můžeš se podívat na ceník www.iscare.cz. POjišťovna přispívá jen na část léků - těch hormonů na stimulaci, jen na 30 ampulí, a stejně je u těch 30 ampulí doplatek cca 4500,–-. Ale já jich dostala ještě 13 na víc, a ty jsem si už musela zaplatit jako samoplátce, tak že jen ty hormony vyšly na 9tis. Pak se platí za úkony s tím vajíčkem, třeba dr. doporučují prodlouženou kultivaci, což je delší doba kdy je oplodněné vajíčko ve zkumavce, pojištovna hradí 2 dny, a prodloužená 3-5 den stojí cca 2500-3500 Kč. Dál se platí za případné zmražování zbylých embryí, či pokud je špatný spermiogram tak metoda oplodnění ICSI, nebo PICSI. My měli ICSI a prodlouženou kultivaci, ke které nakonec nedošlo, protože nám po 2 dnech zbylo jen jedno embryo, a to pak dr. chtějí vrátit ho zpátky co nejdřív. Tak že když to vezmu dohromady, hormony, oplodnění ICSI a katetr na zavedení embrya = cca 19tis.

Boruvkay a to se takhle plati vzdycky? stat nic neplati? Ja o tech metodach a cenach nic nevim, jdu zitra na vysetreni do Pronatalu, uz budou mit vysledky z krve tak snad mi uz reknou co a jak. diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
3.12.14 09:18

@eiffelka stát platí 26 tis za 1 pokus, pokusy plati celkem az 4. Ten doplatek kolem 20 tis je bohuzel dost normalni, spis bych jeste rekla, ze ten nizsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
3.12.14 09:37

Je mi 39,40 mi bude v rijnu, tak doufam, ze se mnou zkusi neco „efektivniho“, kdyz neni tolik casu. Asi zalezi na doktorech, ze? Pronatal mi doporucil muj gynekolog- rikal Pronatal nebo Gennet, ale P. mame bliz. Podle ceho jste vybirali CAR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí