Po interupci nemohu otěhotnět

22
3.12.14 16:11

po interupci nemuzu otehotnet

Chtela bych se zeptat a asi i uklidit. Kdyz mi bylo 20let podstoupila jsem interupci. Potom jsem si nasla přítele chtěli jsme dite ale ani po roce nic pak jsme se rozešli a on pri první známosti tu divku dostal do jiného stavu. Ted mam zase ten problém. Přítel ma za sebou i testy a je v pořádku, ja po odběru krve hormonálne v pořádku chystám se na zjištění průchodnosti. Bojim se ze uz nebudu moct mit deti. Vim ze na tohle je ještě brzo ale bohužel se sama hodne tim stresuji. Jen chci asi mit pocit ze kvuli jedny interupci neni vse ztraceno a ze přeci když uz jsem jednou byla těhotna muzu byt zase… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
3.12.14 16:20

To ti takhle nikdo nepoví, ale riziko interrupce je, že pak už žena nemusí otěhotnět, určitě jsi byla i o těchto rizicích poučena. Asi dobře, že jsi s tím předchozím přítelem neotěhotněla, ne? A teď, chcete spolu být napořád? Máte variantu na situaci, že ti poví, že děti už mít nebudeš moct? Zůstanete spolu, budete chtít zkusit nějako formu osvojení nebo x pokusů s umělým oplodněním? Tohle všechno byste měli tak trochu nakousnout, aby pak jeden z vás nebyl rozčarovaný přístupem druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
3.12.14 16:22

To potvrdi jedine lekar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
3.12.14 16:23

Přesně, riziko interrupce je takové…žena s tom musí počítat…pises kvůli jedné interrupci…je to smutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
3.12.14 16:26
@lllucie píše:
Přesně, riziko interrupce je takové…žena s tom musí počítat…pises kvůli jedné interrupci…je to smutný…

Presne…co ja bych dala za dite…nikdy jsem na interupci nebyla…a o mimco se snazime 3 roky…
Holt rizika interupce jsou znama…
Bez k Mudr., budes chytrejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
3.12.14 16:27

Hele moje švagrová má po třech int. dvě děti… Ano riziko tam je vzdy, ale jen proto že je to operace a pri operaci jsou vzdy nejaka rizika. Myslím že to spíš byde tim jak se na to upináš a srresuješ se tím. Zkus chvilku vzsadit a myslet na něco jiného. Občas pomáhá poridit kočku psa nebo jiné zvířátko o které se musíš starat-nezbyde misto na myšlenky na mimi… Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.14 16:28

Moje známá po interupci už nikdy nedokázala otěhotnět, dítě má nakonec adoptované. Holt riziko potratu. Klidně se může stát, že už se vlastní dítě nezadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
3.12.14 16:29

Samozřejmě se to může stát, ale může to potvrdit jen lékař. Na druhou stranu většina žen po interrupci nebo po revize znovu otěhotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
3.12.14 16:30

@myska8686 musim souhlasit s @zuzkasim pred 3lety jsem potratila a od te doby se nezadirilo..stanovili jsme si priority, co jsme a nejsme ochotni podstoupit. Co si budem povidat, chlapi to snasi daleko hur a ne kazdy chlap to vydrzi..po 2letech jsem to redila s dr, vsechny vysledky ok, zkouseli jsme to s leky, nic..odeslal nas do Caru, podstoupila jsem 2× IUI, IVF, testy na genetice, imunologii, na hematologii..byl to beh na dlouhou trat. Strasne jsme se s chlapem hadali..nakonec jsem otehotnela prirozene a zacinam 6mesic. Bude to narocny pro Vas pro oba, tak by bylo fajn si spolu sednout a vse probrat. My meli jasno i v adopci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
3.12.14 16:54

Myslim ze to je stejne riziko jako pri revizi.
V kolikatem tydnu jsi byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
3.12.14 16:54

Myslim ze to je stejne riziko jako pri revizi.
V kolikatem tydnu jsi byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
3.12.14 17:15

Stat se to muze, ale ja bych to ne idela tak cerne.to by pri te interupci museli neco pokazit..ja jsem po revizi a otehotnela jsem az po 1,5roce. Nekdy to muze trvat dyl.Taky jsem byla na laparoskopii kvuli pruchodnosti. dobre je to vypustit a neupinat se na to.je to tezk, ale me se to povedlo, jde to.zkus mojzisovku nebo me pomohla joga.je to opravdu o psychicke a fyzicke kondici. urcite to vyjde nemaluj certa na zeď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
3.12.14 17:24

Holky, vy jste některé fakt saně..trocha empatie by neškodila, ona si je vědoma těch rizik, proto se bojí a proto se tu ptá.
@myska8686 důležité je, jestli normálně menstruuješ, jestli ta sliznice dělohy je po interrupci v pořádku, zda je normálně vysoká pro zahnízdění oplodněného vajíčka..to je asi nejhorší riziko po interrupci, ale i po revizi při zamlklém těhotenství. Já mám pocit, že se prostě hlavně stresuješ, o všech těch rizicích víš a máš je zasunuté v hlavě. Je spousta párů, kterým se nějaký čas nedaří, jsou oba zdraví, holka nikdy na žádném potratu nebyla a..prostě nikdo neví proč, ale nedaří se. Vůbec to nemusí mít nic společného s tvým dřívějším zákrokem. Já znám 2 co kdysi podstoupili interrupci u prvního otěhotnění, ta jedna pak taky nějakou chvíli s někým jiným o pár let později nemohla otěhotnět a bála se a obě mají dnes 2 děti. Pak znám jednu, co už další nechtěla a byla na potratu dokonce 2×, zase otěhotněla i když nechtěla..napodruhé dokonce dvojčátka. Nepíšeš kolik ti je let, ani jak dlouho se snažíte bez antikoncepce, ale hlavně si nepořizuj dítě s někým hned jen proto, že máš v sobě strach, jestli děti po potratu ještě můžeš mít! Napřed chtějte zůstat napořád spolu tím partnerem a pak počínejte děcko. Držím palce, at se jednu těmhle starostem s úlevou směješ.. třeba se třemi dětmi na krku nebo tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
3.12.14 17:28

Je mi jasý že tímhle zase někoho zvednu ze židle, ale ty jsi přece věděla, že to riziko u potratu je. Zvážila jsi to důkladně a došla jsi k závěru, že je lepší risknout že děti mít nebudeš než si to jedno nechat. Tak nechápu proč s tím máš teď problém :roll: Kdyby ti bylo 15 tak deje tomu, ale ve dvaceti jsi to už snad dobře chápala, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
3.12.14 17:38

Jaký je rozdíl mezi revizí a interupcí? Nemyslím tím rozdíl ten, že jedno je nechtěné a druhé chtěné. Po revizi totiž běžně ženy těhotní bez problémů :nevim:. Z těch komentů bych si nic nedělala, uvidíš, že se zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí