Těhotenství z ketu

12134
20.12.14 19:23

Těhotenství z ketu

Ahoj holky, vím, že tady těch diskusí je už asi milion, ale přesto mi to nedalo založit novou. Máme syna z prvního IVF, což bylo mega štěstí. Myslela jsem, že pak už to půjde v pohodě a ono nic. Jenže já měla zamražené jen prvojádra z prvního IVF, nevyšlo. Pak druhé IVF nevyšlo, ale kvalita embryí nic moc, teď třetí IVF také nevyšlo a máme zamrazenou jednu expandovanou blastocystu - tohle stádium jsme nikdy neměli a je to ještě vitrifikací. Jen se teď bojím, aby se v pořádku rozmrazila a jaká je vůbec šance. Já nevím, zda věřit ketu, ale už mi nevyšly ani dva normálně čerstvý transfery, tak jsem z toho všeho hodně zklamaná. Nemít Kubu a nečíst tady různé příběhy, tak mam pocit, že IVF je jen tahání peněz z kapsy a výsledek nikde. Nicméně doktor pěl chválu, že to embryo je úžasná a chce navíc zkusit ket v přirozeném cyklu (ačkoliv nevím, zda tedy ovuluji, ale to se dá vysledovat). Tak jen potřebuji vědět, že někomu ten ket (s jedním embryem) třeba i vyšel. Díky :mrgreen: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1037
20.12.14 19:40

Tak nam ano :) ket nasej jedinej blastocysty v prirodzenom cykle sa premenil na maleho Dominicka, spinkajuceho vo vedlajsej izbe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
20.12.14 19:42

@JayLee no já právě věřila čerstvým, ale také prd z toho. Ale četla jsem, že některé cary dělají jen kety, když je vyšetření PGD a prý je úspěšnost srovnatelná. U mě je tedy výhoda, že při ketu je mi fajn a mam šanci testovat, pač nekrvácím dokud nevysadím léky. Naopak po OPU jsem zničená (vždy zvětšené vaječníky), vystreslá aby byly vejce, aby se oplodnily, aby vydržely… a pak za týden po ET začnu krvácet a naděje v trapu ani jsem nestihla testovat :zed: :zed:
No máme v plánu ten ket a pak možná minimálku či nativ, do těch příšerných stimulací už nejdu.. Druhé dítě bych tolik chtěla, ale moc tomu nevěřím. Všechno mam v pořádku a stejně se to nedaří a nechápu proč. Navíc chlap má děsně tragický spg :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
20.12.14 19:43

@kisi77 no paráda, to je zrovna ten CAR, co dělá jen kety, že? Gratuluji a díky za povzbuzení. Ono je tak moc o náhodě a štěstí. Některé holky otěhotněly i se strašným spermiogramem a u jiných párů žádný problém a nedaří se, je to strašný hazard. Kdyby to aspoň nestálo tolik peněz :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
20.12.14 19:51

@Martrich robia aj ET, pokial sa nerozvinie ohs, asi robia viac pgd, kedze im to tam preplaca vacsina poistovni, preto asi i viac tych ketov. Tak vela stastia v dalsom snazeni a co najskor dve // :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
20.12.14 19:56

Já tedy měla tři děti, vždy jsem otěhotněla hned, potom po zákroku neprůchodné vejcovody, potvrzené laparoskopii. Takže jsem si byla jistá, ze hned při prvním IVF otehotnenim. Ovšem omyl. za tři měsíce jsem šla na KET a otěhotněla jsem. V obou případech transfer jednoho embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
20.12.14 19:57

Ahoj nam 1.IVF nevyšlo a teď sme byli na KET a zatím se drží obě blasicky ;) jo a zamrazeny byly jen obyc metodou a po rozmrazeni si je dr. i embryolozka chválili ze vypadají jak čerství ;) ale asi je to vše o náhodě a prirode :nevim: Jinak přeju at vam to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
20.12.14 20:08

Holky díky, já vím o hodně holkách tady, co i s mizerným spg otěhotněly a jedna snad dokonce i dvojčata. Ono by se nám to možná taky někdy povedlo, ale roky běží a čekat na zázrak, to je prostě na nic…Doktor říkal, že je to strašně o štěstí.
Jinak to PGD nemáme, je to hrozně drahé a do Heliosu se mi nechce dojíždět, jsme z Prahy, já moc neřídím a mam malého kluka a téměř bez hlídání, jen školku. Nějak si neumím představit se odstěhovat na dva týdny do Brna. I když věřím, že po tom PGS je ta úspěšnost mnohem vyšší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
20.12.14 20:49

Ja jsem mela 3 ivf a nic. Po ketu prvojadra jsem porodila jirika a najednou jsem otehotnela prirozene a po roce a pul mame doma honzika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
20.12.14 20:51

@Martrich 1. IVF u nad nevyslo, nezbylo nic na zmrazeni, po druhem IVF byl v 9.tt spont. potrat, nasledoval KET - z nej mame holcicku, letos 3. IVF, ale s transferem az za mesic-tedy KET a za necele 2 mesice rodim. Takze KETy vychazeji. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
20.12.14 21:09

Holky díky za povzbuzení, já vím, že to u nás může být zase úplně jinak, ale je hezké to číst, že to prostě vychází
@principeska jaký byl u vás problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.12.14 21:13

:mavam: Nám vyšlo hned první IVF a doma máme taky Kubíčka už 14měs. a když mu byl rok, šla jsem na KET, zavedli prvojádro a bohužel to nevyšlo :oops: :nevim: Zapomněla jsem dodat že máme syna z blastocysty. Ještě 3 blastocysty máme zamražený tak uvidím, kdy půjdu na další KET. Držím palce ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
20.12.14 21:19

r

První ivf zavedeny dvě embrya z prodloužené kultivace kvalita A a bylo z toho biochemické těhu

za měsíc potom ket dvou bojovníčku též kvality A a chytli se oba, dnes jsou jim téměř dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
20.12.14 21:44

@Martrich problem se nenasel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
20.12.14 22:25

@Martrich u nás byl problém taky katastrofální spermiogram… a nakonec čekám třetí dítě…
1. IVF dcera a potom následovaly další 3 IVF, 2× KET, mezi tím několik IUI (min 10×) a nic… Změnili jsme CAR a plánovali nativ IVF a mezitím, než se udělalo potřebné vyšetření, tak jsme zkusili ještě jednou IUI a kupodivu to vyšlo!
No a teď jsem těhotná potřetí přirozeně! Nijak jsme se nechránili, protože po těch všech peripetiích, co jsme měli za sebou a kdy nám bylo tvrzeno, že my prostě jinak, než přes umělko nepočneme, nám přišla nějaká antikoncepce zbytečná… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí