Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeji všem příjemné pondělí. Chtěla bych poradit s nejpřesnějším těhot. testem. Osobně jsem měla shareRapid a ten mi vyšel negativní zhruba ani ne před týdnem. Když včera jsem použila Galmed Comfort tak mě vyšla i druha čarka nejdřiv byla růžová a později slábla do bíle čárky. Poradil by mi někdo s nejpřesnějším testem, který vyjde na 100%
Test na hcg z krve? ![]()
Jinak si hodně chválí mammatest, ale falešně pozitivní nebo negativní ti může vyjít každý test. Švagrovka měla neg. test ještě v 12. týdnu těhotenství ![]()
negativni po 12 tydnu ? Chtěla bych nějaky který má na to citlivost, a ne takove nepřesné duchy, člověk pak nikdy neví ![]()
Martinkaaa píše:
negativni po 12 tydnu ? Chtěla bych nějaky který má na to citlivost, a ne takove nepřesné duchy, člověk pak nikdy neví
tak mammatest 10, ten je prý snad nejcitlivější. a testovat hned z ranní moče, kdy je koncentrace hcg největší. Švagrovce to ukazovalo několik druhů testů, takže asi nebyl problém v testech, ale u ní ![]()
Kakika píše:Martinkaaa píše:tak mammatest 10, ten je prý snad nejcitlivější. a testovat hned z ranní moče, kdy je koncentrace hcg největší. Švagrovce to ukazovalo několik druhů testů, takže asi nebyl problém v testech, ale u ní
negativni po 12 tydnu ? Chtěla bych nějaky který má na to citlivost, a ne takove nepřesné duchy, člověk pak nikdy neví
Tak ten tedy zkusím, doufám že mi to zas nevyjde tak jak včera, nejdřív tak krásně, a potom tak slabě
A to měla tedy jakej problém, že ji to všechno vyšlo takhle negativně? ![]()
těžko říct, dr. říkal, že se to vzácně může stát, že se hcg asi nevylučuje močí v dostatečném množství. Každopádně na jejím synovi to poznat není, že ho testy neukázali ![]()
Kakika píše:
těžko říct, dr. říkal, že se to vzácně může stát, že se hcg asi nevylučuje močí v dostatečném množství. Každopádně na jejím synovi to poznat není, že ho testy neukázali
Tak to máš vzácnou švagrovou
. Mě se právě zdá že týden po týdnu se hcg zvyšuje a vtom 12 týdnu by tam toho mělo být požehnaně v moči
. Tak asi syn nechtěl, aby se o něm vědělo, do určitého času. ![]()
Martinkaaa píše:Kakika píše:Tak to máš vzácnou švagrovou
těžko říct, dr. říkal, že se to vzácně může stát, že se hcg asi nevylučuje močí v dostatečném množství. Každopádně na jejím synovi to poznat není, že ho testy neukázali. Mě se právě zdá že týden po týdnu se hcg zvyšuje a vtom 12 týdnu by tam toho mělo být požehnaně v moči
. Tak asi syn nechtěl, aby se o něm vědělo, do určitého času.
Jo jo, hcg stoupá v podstatě každým dnem. Proto si myslím, že nejspolehlivější je ten odběr krve, ale zase chápu, že test je mnohem pohodlnější, můžeš si ho udělat doma a ne někde courat po odběrových místech. V krvi jí to normálně ukázalo, ona to věděla od 6.týdne (to byla zrovna na preventivce, tak se na to přišlo vlastně náhodou) a bylo jí divné, že dva dny předtím jí vyšel neg. test, tak to pak schválně zkoušela, kdy se jí konečně ukáží dvě čárky a neukázali se nikdy. V 12.tt to vzdala ![]()
A to neměla ani náznak té druhé čarky ? Ja mám teprv zpoždění 17 den, ale mám nepravidelnou MS tak nechci dělat zbitečné poplachy kdyby to nevyšlo
. A navíc když jsem trošku krvacela,což se mi nestalo, to bylo po pohl.styku po konci poslední MS. Teď navíc jsem špinila no skoro furt špiním teď. Tak pár příznaků k těhot. mám, ale ne všechny.
ta měla na testu bílo. Ani duch, vůbec nic. Prostě jak čistokrevná netěhotná.
Zkus ten mammmatest, uvidíš. Pokud ani ten nedá jednoznačnou odpověď, tak prubni ten odběr krve, ale blbé, že máš nepravidelný cyklus, to se fakt těžko určuje, kdy je na test brzy a kdy už by to šlo. Každopádně příznaky těhu i netěhu si můžeš krásně vsugerovat, což ti to akorát tak zkomplikuje. Držím pěsti, aby to vyšlo ![]()
Tak já mám duchy sice měnící, ale doufám že pomocí toho mammatestu se usadí a už nezmizí
Tak po tom testu půjdu teda na tu krev a uvidím
snad to dobře dopadne
děkuju moc za rady
, které doufám že pomůžou
![]()
podle mě je nejpřesnější clear blue digital…tam se žádnnej duch zkoumat nemusí ![]()
Teď jsem si o něm četla. Někteří tvrdí že je na více použití, jiní zase že je jen na jedno
. Tak teď jsem zmatená
![]()