Nejsem kariéristka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
678
28.1.21 10:26

Ano, priority jsem prehodnotila. Zustala jsem v domacnosti, nasekala si postupne velkou rodinu a snazim se ji davat to, co verim, ze jim nikdo jiny dat nedokaze. Kdybych byla v praci, potrebovali bychom tu a tam nekoho na vyzvednuti ditete, pani na uklid a z nedostatku casu bych vic varila z polotovaru. S mou praxi navic za par susnu. V tom smysl nevidim, radsi jsem doma, vse zvladnu, stihnu, pomoc nepotrebuju. Teply vecere a hlavne nikam nespechame, zijeme v klidu. Vyhovuje nam to vsem a ridime se tim, ze penize byly a budou, zato ty spolecne chvile jsou jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
28.1.21 12:43
@Parninas píše:
Hele já si fakt nemyslím, že se od žen očekává, že budou kariéristky. To spíš přesně naopak. V našich českých luzích a hájích mám pocit, že kariéra+žena je jako sprosté slovo. Prostě se očekává, že se bude doma 3 roky a pak do konce života bude stále ta životní úloha Matka. Paní co dají děti do jeslí nebo mají alespoň part time při rodičáku jsou brány jako krkavčí matky a vyvrhelové.Šla bych podle svých pocitů. Jestli chceš být doma, tak buď. Jestli chceš budovat kariéru, tak buduj. Důležité je abys byla spokojená ty a ne aby ses snažila napasovat do toho, co je „správně“. :kytka:

Mám ten samý pocit, také si myslím, že základní požadavek české společnosti a českých mužů je mít ženu doma, uvařeno, uklizeno, vypráno a postaráno o děti a jako zaměstnání mít nějakou nenáročnou práci, aby přispěla do rodinného rozpočtu, ale zároveň ji to nijak neomezilo v běžném provozu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
28.1.21 12:51

Pracuju nepřetržitě, volno jsem měla jen pár týdnů po porodu (a to ještě ne bezprostředně, rodila jsem dřív a musela něco dodělat). Ale karieristka nejsem. Svoji práci miluju, baví mě, nedělám to jen pro peníze…ale dá se perfektně skloubit s dítětem. Dítě má vždycky přednost, pracuju, až když spí a kdyby to mělo v budoucnu skřípat, vím přesně, jak bych se rozhodla.

Zařiď se, jak se cítíš. Já myslím, že čas s dětmi je krátký, vzácný a že práce ještě bude. Pokud nechceš naskočit do kolotoče a běhat jako křeček, proč bys měla? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
28.1.21 16:13

Já děti nemám, nechci a stejně nejsem kariéristka. Kariéra v mém rozhodnutí o dětech roli vůbec nehraje. Jsem recepční. Nic moc placené, výš se šplhat nedá. Ale baví mě to - proto to dělám. A ty peníze mi stačí, abych neumřela hlady…

Tak si potom prostě najděte práci, která vás bude bavit a víc neřešte. Když rodina nebude finančně strádat, tak co má být? Nejste povinná se celý život držet jednoho snu. Když už ho nechcete, tak ho pusťte a najděte si jiný… Ale kdybyste jako chtěla až do smrti jen dřepět s dítětem doma a nepracovat vůbec, to by bylo trochu něco jiného, než to, že se nechcete honit za nejlepší pozicí ve firmě…

Dělejte to, na co se budete cítit. Ono se to zase za pár let může změnit. Ale to řešte, až to bude aktuální a ne dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat