Pracovní úraz ve zkušební době a výpověď

Anonymní
27.1.21 09:12

Vypoved, jak to je?

Ahoj, prosim poradte, ve zkusebni dobe se mi stal pracovni uraz a ted mi psal zamestnavatel ze mam dojit podepsat vypoved. Co ted? Dostanu vyplatu za posledni mesic kdyz podepisu vypoved? Byla jsem v praci tyden, pak se stal uraz a ted jsem doma cca 14 dni. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
27.1.21 09:18

Jak dlouho jsi ve zkusebce? V te se nedává výpověď :think: zaplaceno musíš dostat, za dobu co jsi oddelala a ty 2 týdny nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65152
27.1.21 09:23

A nejsi to náhodou ty, co to vůbec nenahlásila a pak nezvedala telefon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
27.1.21 09:23
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim poradte, ve zkusebni dobe se mi stal pracovni uraz a ted mi psal zamestnavatel ze mam dojit podepsat vypoved. Co ted? Dostanu vyplatu za posledni mesic kdyz podepisu vypoved? Byla jsem v praci tyden, pak se stal uraz a ted jsem doma cca 14 dni. Dekuji.

Dostaneš zaplacený týden prace a 14dnu dpn. A ze ses ta co nezvedala telefony zamestnavateli a nenahlasila to jako úraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
27.1.21 09:26

Když jsi ve zkušebce, tak se nedává výpověď, se jim nechce řešit úraz… nic bych nepodepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65152
27.1.21 09:28
@Kriss Tina píše:
Jak dlouho jsi ve zkusebce? V te se nedává výpověď :think: zaplaceno musíš dostat, za dobu co jsi oddelala a ty 2 týdny nemocenské.

Ve zkušebce klidně může dostat výpověď, po těch 14 dnech. Ale neschopenka běží dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65152
27.1.21 09:31
@Anonymní píše:

jsi to ty nebo ne?
https://www.emimino.cz/…blem-416866/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
27.1.21 09:35

@Paola21 proc by se nedala výpověď? Zkušebka je od toho, klidně muzou pracovní poměr ukončit po 14dnech co je na pn. Navic pokud je to dotyčná jak si myslíme, tak ani tennuraz v praci nenahlasila, takže má smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65152
27.1.21 09:37
@lachtanice86 píše:
@Paola21 proc by se nedala výpověď? Zkušebka je od toho, klidně muzou pracovní poměr ukončit po 14dnech co je na pn. Navic pokud je to dotyčná jak si myslíme, tak ani tennuraz v praci nenahlasila, takže má smůlu

Hlavně jestli je to ona, tak být zaměstnavatelem, tak se jí fakt hned zbavím. Co to je za zaměstnance, který se ani neobtěžuje zvednout telefon a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21575
27.1.21 09:38

Velmi pravděpodobně to nebude výpověď, ale ukončení pracovního poměru ve zkušební době. Měla jsi zvedat šéfovi telefony a věc řešit. A pozor na to, abys do práce šla pouze v době vycházek. Pokud je nemáš, nemůžeš nikde chodit. Pouze k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
27.1.21 09:39
@Anonymní píše:

Ve zkušební době se nedává výpověď, ale je to rozvázání PP ve zkušební době. Jsi doma 14 dní, to je lhůta po kterou s tebou PP zaměstnavatel nemohl rozvázat. Teď už může. Pokud to udělá a ty jsi pořád na neschopence, tak musíš zajít na zdravotní pojištovnu a tam nahlásit že PP už skončil ale pořád jsi v neschopnosti.
Ten pracovní úraz nemáš nahlášený že? Jsi ta, co nezvedala telefony? Taky bych řekla že ano. To se pak nemůžeš divit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.1.21 09:41

@vokishka akorat se muze rozvazat pracovní poměr, ale výpověď není to stejné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
27.1.21 09:41
@Paola21 píše:
Když jsi ve zkušebce, tak se nedává výpověď, se jim nechce řešit úraz… nic bych nepodepisovala.

Tak nic podepisovat není třeba, když tam nepřijde, tak jí to pošlou poštou a vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65152
27.1.21 09:43
@Kriss Tina píše:
@vokishka akorat se muze rozvazat pracovní poměr, ale výpověď není to stejné :think:

Podstata je stejná, končí tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.1.21 09:46
@vokishka píše:
jsi to ty nebo ne?
https://www.emimino.cz/…blem-416866/

Tak takového inteligentního zaměstnance bych taky nechtěla. :roll:

Ve zkušebce s ní prostě rozváží pracovní poměr (ani jim nic podepisovat nemusí, jen teda by oni měli mít důkaz o tom, že byla informovaná) a nazdar.
Zaplaceno dostane od zaměstnavatele ten odpracovaný týden plus 2 týdny běžné nemocenské. Přijde jí to samozřejmě až v běžném výplatním termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat