Plat praktické sestry
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj,Mam v tom trochu chaos…
Nevim jaky je rozdil mezi zdravotnim asistentem a praktickou sestrou… mohl by mi to nekdo vysvetlit?Dale pak pokzd clovek zacina v oboru pracovat, do jake platove tridy se radi? Do 9.?
Dekuji
V podstatě žádný. Zdravotnický asistent byl zrušen, pozice i studijní obor byl pretransformovan do pozice a oboru praktická sestra. Možná ještě dobihaji nějaké večerní ročníky.
Mrkni do zákona o nelekarskych zdravotnických povolán
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to to stejné, kdysi se ten obor jmenoval Zdravotnický asistent, teď už je to nějakou dobu praktická sestra, vystudovat stačí SŠ, pak je všeobecná sestra (VŠ a VOŠ), praktický asistenst pracuje pod dohledem všeobecné sestry, ale v podstatě dělá tu stejnou práci, za kterou ale dostává nižší plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,Mam v tom trochu chaos…
Nevim jaky je rozdil mezi zdravotnim asistentem a praktickou sestrou… mohl by mi to nekdo vysvetlit?Dale pak pokzd clovek zacina v oboru pracovat, do jake platove tridy se radi? Do 9.?
Dekuji
Ahoj,
jak holky psaly - je to totéž. Jinak plat jak kde, protože každá nemocnice to má jinak. Třeba Nemocnice v Přerově spadá pod Agel a plat byl velmi nízký, cca 20tis čistého, Uherské Hradiště je akciovka a tam nabízeli cca stejně a osobka prakticky žádná, ale zato v Hodoníne byl nástupnický plat 25tis hrubého a vysoké osobka. Takže to docela lítá nejen na základu platu, ale i co se týká ohodnocení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Mam v tom trochu chaos…
Nevim jaky je rozdil mezi zdravotnim asistentem a praktickou sestrou… mohl by mi to nekdo vysvetlit?
Dale pak pokzd clovek zacina v oboru pracovat, do jake platove tridy se radi? Do 9.?
Dekuji