Plat praktické sestry

Anonymní
27.1.21 11:17

Plat prakticke sestry

Ahoj,

Mam v tom trochu chaos…
Nevim jaky je rozdil mezi zdravotnim asistentem a praktickou sestrou… mohl by mi to nekdo vysvetlit?

Dale pak pokzd clovek zacina v oboru pracovat, do jake platove tridy se radi? Do 9.?

Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
27.1.21 11:45
@Anonymní píše:
Ahoj,

Mam v tom trochu chaos…
Nevim jaky je rozdil mezi zdravotnim asistentem a praktickou sestrou… mohl by mi to nekdo vysvetlit?

Dale pak pokzd clovek zacina v oboru pracovat, do jake platove tridy se radi? Do 9.?

Dekuji

V podstatě žádný. Zdravotnický asistent byl zrušen, pozice i studijní obor byl pretransformovan do pozice a oboru praktická sestra. Možná ještě dobihaji nějaké večerní ročníky.
Mrkni do zákona o nelekarskych zdravotnických povolán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.1.21 12:03

Je to to stejné, kdysi se ten obor jmenoval Zdravotnický asistent, teď už je to nějakou dobu praktická sestra, vystudovat stačí SŠ, pak je všeobecná sestra (VŠ a VOŠ), praktický asistenst pracuje pod dohledem všeobecné sestry, ale v podstatě dělá tu stejnou práci, za kterou ale dostává nižší plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 14:33

Zakladatelka

A jaka je to platova trida?

• Citovat
  • Upravit
16939
27.1.21 15:28
@Anonymní píše:
Ahoj,

Mam v tom trochu chaos…

Dekuji

Ahoj,

jak holky psaly - je to totéž. Jinak plat jak kde, protože každá nemocnice to má jinak. Třeba Nemocnice v Přerově spadá pod Agel a plat byl velmi nízký, cca 20tis čistého, Uherské Hradiště je akciovka a tam nabízeli cca stejně a osobka prakticky žádná, ale zato v Hodoníne byl nástupnický plat 25tis hrubého a vysoké osobka. Takže to docela lítá nejen na základu platu, ale i co se týká ohodnocení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat