Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
S Matyášem se ani nedivím, těch je poslední dobou strašně moc. Ale na druhu stranu, je to vaše dítě a názory jiných vám můžou být jedno. Zvyknou si ![]()
My měli podobný problém, ale protože jsem vždy říkala, že když budu mít syna, bude to Richard, tak se přítel ani nesnažil mi to rozmluvit ![]()
Teď čekáme holčičku a to asi teprv přijdou boje se jménem ![]()
Ahoj, na rodinu se vyprdni, je to hlavně na vás.. Mě osobně se Matyáš taky nelíbí, ale to je spíš tím, že to mám spojený s jedním protivným klukem:-)
Za mě jedině David
![]()
Tak zkuste vykoumat ještě jiné jméno.
Máme podobný problém, v těch klučičích jménech není moc výběr ![]()
Matyáš je to nejkrásnější jméno na chlapečka na světě
![]()
Ale chápu tě, jak se cítíš.
U Matyáše jsem si byla od první chvíle jistá, že chci toto jméno a žádné jiné a i když z něj drahý nebyl zrovna nadšený, tak jsem si ho prosadila, protože jsem věděla, že to je TO jméno.
U Adama to bylo horší. Tam jsem si jistá nebyla, protože druhé takové jméno jako Matyáš na kluka prostě nebylo. Drahý chtěl Adama, takže jsme teda dali Adama. Ze začátku jsem z toho byla rozpačitá a nevěděla, jak mu mám říkat, ale už jsem si zvykla a myslím si, že se to jméno na našeho Adýska i hodí ![]()
Příspěvek upraven 04.02.14 v 09:26
Zda je nadšená širší rodina, by mi bylo u zadele. Jinak syn se měl jmenovat po otci, všichni v tom celé těhotenství žili a v porodnici jsme to mezi kontrakcema poškrtali a napsali úplně jiné jméno, všichni se to dověděli až po narození ![]()
Matyášů je hodně no, ale já bych ještě zkusila si o tom promluvit a najít jiné jméno jestli si nejsi jistá.
my budeme mít právě Ondřeje, shodli jsme se oba a hned, nic jiného se nám moc nelíbí.
A co chces poradit? ja bych rekla dej to co se ti nejvic libi, ale pokud je manzel proti, co muzeme radit? Já mam Matyaska, je to nadherne jmeno, mrzi me jen ze je jich ted hodne, a driv neexistoval, ale to se neda nic delat. Strasiho syna mam Davida, to je pekne jmeno taky, a Ondrej to je moc pekne jmeno.
Jako největší kompromis mi přijde Ondřej. Na tom není nic „přitepleného“ (jako třeba Patrik, to není jen můj názor, přesto se omlouvám za kritiku), ani originálního, jako Alexandr.
@cher píše:
Zda je nadšená širší rodina, by mi bylo u zadele. Jinak syn se měl jmenovat po otci, všichni v tom celé těhotenství žili a v porodnici jsme to mezi kontrakcema poškrtali a napsali úplně jiné jméno, všichni se to dověděli až po narození
Klíííd.
My jsme definitivne vybrali jmeno pro dceru az po porodu. Jeste rozklepanou rukou jsem ho podepisovala. Hledejte dal. Nekdy se stane, ze se nejake jmeno nelibi, ale postupem casu, kdyz si ho opakuju, tak se mi zda cim dal hezci.
Tak to ještě zkuste, napište si třeba každý 10 jmen a třeba tam bude nějaká shoda… Nebo jsem seděla, četla mu z Knappové a u čeho řekl noooo, možná, jsem si poznačila ![]()
My jsme nemohli moc vybrat jméno pro holku, naštěstí manžel nakonec prohlásil, že je to jenom jméno a že je mu to jedno, takže jsme to udělali tak, že jsem napsala 4 jména, co se mi líbila a on z toho jedno vybral. U prvního to vlastně bylo tak, že jsme to stáhli na dvě jména, která se líbila oběma a on prohlásil, že je to jenom jméno a mám teda něco z toho vybrat ![]()
Když jsem příteli zkoušela navrhnout, že si ty jména projdeme ještě jednou, tak mi na to řekl, že už si na jméno Matyáš zvykl a že se stejně na ničem jiném nedomluvíme… (což je možná pravda).. Jednu chvíli už i přistoupil na Patrika, ale jelikož vím, že se mu to jméno vůůůůbec nelíbí, tak mi to bylo proti srsti to dávat.. Připadám si úplně nemožně :/
Jenom pro inspiraci napisu, jak jsme vybirali jmena my. Ja jsem z kalendare sepsala cca tricet jmen, co bych byla ochotna dat a aspon malinko se mi libi. Manzel jich tak dve tretiny seskrtal a ze zbytku si pry mam vybrat co chci ![]()
My se u prvního nemohli dohodnout, ale ne ze by se každými líbilo jiný jméno, spis nám žádný nepřišlo dost dobrý pro ten nás zázrak ![]()
Ted při druhem - holčička - jsme předvybrali 3 jmena, ale definitivní výběr z nich nechal manžel na me… Což bylo snad ještě horší, když jsem to mela rozhodnout sama:-)
Ahoj, je tu někdo, kdo má podobný problém jako já? Termín mám za 2 měsíce, čekáme chlapečka a nebyli jsme schopni se shodnout na jménu. Jména, co se líbí mně - Dominik, David, Patrik, Ondřej se vůbec nelíbí příteli a naopak jména, co se líbí jemu se nelíbí mně - Alexander, Robin, Richard… Tak jsme si řekli, že jako kompromis dáme malýmu jméno Matyáš. To jméno se mi sice líbí, ale že bych z něho byla nějak odvařená se taky říct nedá. Jsem z toho nešťastná :/.. Navíc, když jsme všem oznámili, že to bude definitivně Matyáš, tak ani moje ani přítelova rodina nejsou vůbec nadšeni, což mi taky nepřidává..