Nejsem si jistá jménem...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
4.2.14 10:04
@Anonymní píše:
@verrru právě nechci, abych toho pak litovala, že jsem si neprosadila jméno, které se mi opravdu líbí.. Robin mi přijde takové moc tvrdé jméno, já si vždycky představím malinké miminko a právě jména jako Robin, Alexander, Richard atd.. mi k tomu prckovi moc nejdou.. Jak mu říkáte? Já jsem chtěla jméno, na které jde dát hodně zdrobnělin, což třeba na Alexandra moc nejde (když pominu všechny tvary Saša)…

dejte Ondreje, ten to splnuje vsechno, i ten david ;)

• Citovat
  • Upravit
cher
4.2.14 10:07
@KackaDoup píše:
dejte Ondreje, ten to splnuje vsechno, i ten david ;)

Nebo Filip nebo Michal nebo Martin…hezkých nepřeplácaných jmen je spousta

• Citovat
  • Upravit
2760
4.2.14 10:08
@e-lili no přesně proto jsme to nikomu neřekli :D a ted čekáme druhé a uděláme to stejně.. mi stačí, že tchýně nechce holku.. a já si tak přeju aby to byla :mrgreen: ale vypadá to, že nebude..
@Anonymní píše:
@verrru právě nechci, abych toho pak litovala, že jsem si neprosadila jméno, které se mi opravdu líbí.. Robin mi přijde takové moc tvrdé jméno, já si vždycky představím malinké miminko a právě jména jako Robin, Alexander, Richard atd.. mi k tomu prckovi moc nejdou.. Jak mu říkáte? Já jsem chtěla jméno, na které jde dát hodně zdrobnělin, což třeba na Alexandra moc nejde (když pominu všechny tvary Saša)…

ale já ti Robina nenutím :mrgreen: používáme klasicky Robinku, pak Robíšku, Robísku, Robátko, Robinečku, Robi a Robotku ;) atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
4.2.14 10:08
@Anonymní píše:
@Alises tak to je moc pěkné gesto :)… ale moc tomu nevěřím, že by přítel takhle na poslední chvíli ustoupil, i když možné je všechno

NO vidíš, prý ani má sestra by to do svého muže neřekla :).
Ať vyberete to pravé :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.14 10:09

@KackaDoup :palec: taky si myslím.. zkusím si o tom s přítelem ještě promluvit nebo pohledat jiné jméno, které by se mu mohlo líbit.. ale už z těch jmen máme oba „hlavu v pejru“, takže nadšení očekávat nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
2760
4.2.14 10:10

Jinak Richard se mi taky líbí, ale říkat malému klukovi Ríšo už mín.. Matyáš je krásné, ale je jich všude plno a nám nejde k přijmění.. Ondřeje jsme měli mezi favority, Kryštof je taky fajn ale obava že mu budou říkat Pišto.. každé jméno má něco.. a David je krásné moc, ale my už máme v rodině..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
4.2.14 10:11

Mmch taky jsme undruhe dcery skoncili na uplne necem jinem - porad jsme premitali zda Hanka, Evicka nebo Klarka a nakonec jsme prisli na Kacenku a uz jsme u ni zustali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.14 10:16

@verrru to jste udělali dobře, my jsme udělali chybu, že jsme dali najevo, že se nemůžeme rozhodnout.. tchýně do nás teď furt klavíruje, ať dáme Tobiáše, u babičky připadá v úvahu jen Jiří, jiná jména pro ni nejsou dost dobré a naši do nás furt hučí, ať vybereme hlavně něco normálního (neumí vysvětlit, co si představují pod pojmem normální jméno :zed: )
vím, že mi ho nenutíš ;), já jen, když od někoho slyším, že se jeho dítě jmenuje tak nebo tak, všechny jména mi přijdou pěkná, ale když si představím, že by se tak jmenovalo moje dítě, tak si to neumím moc představit :D nevím, jestli mi rozumíš, asi jsem divná..

• Citovat
  • Upravit
2660
4.2.14 10:20
@Anonymní píše:
@KackaDoup v tomto jsem asi blbá no :/.. nechci, aby byl přítel nešťastný kvůli jménu, ale zároveň jsme já ta nešťastná..

Neboj, to se Ti zdá tak horké teď, ale až tak začnete malému říkat, spojíš si to s nipm a bude to jméno tvého krásného drobečka! ;-) My také nemohli jméno pro naše 2 kluky za boha vybrat (zatímco pro holčičku jsme měli, ale na nic). :mrgreen: Dost jsme se o tom u prvního hádali, ale věř mi, že to za to naprosto nestojí! Nakonec jméno pro staršího navrhla naše máma - a konečně jsme se shodli. Ač to nebyla srdcovka, jsem moc spokojená. Pro drihého jsme také dlouho špekulovali, já si pak prosadila hodně netradiční jméno a dali jsme to na matriku. Jak ale pominul ten tlak, nemusela jsem se bránit manželovi, :-) tak jsem si to nakonec na porodním sále rozmyslela a dali jsme úplně jiné jméno, které se víc líbilo manželovi, rodině a já si u porodu uvědomila, že se bude líp hodit k prckovi. Takže byl malej v porodnici bez jména, jen s příjmením. Pak přiběhla paní z matriky z porodnice, pidepsala jsem nové jméno a dál nám ještě volali z matriky z města: „Tak poslední slovo! Jak to teda bude!“ :mrgreen: A druhé zlatíčko má super jméno (které vím, že když jsme vybírali pro staršího se mi vůůůbec nelíbilo!!!). :palec:

Takže nakonec jak tu někdo psal - je to jen jméno! :hug: A jinak ma želova rodina se se jménem staršího vyrovnávala dlouho - tchýně mi asi po roce řekla, že už si konečně zvykla… :lol: :P :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
4.2.14 10:22

Taky reseni, a ma to tak hodne lidi…rozhodli se az drzeli detako v naruci… ;) rika se, je to jen jmeno, ale jmeno ovlivnuje x veci…

• Citovat
  • Upravit
258
4.2.14 12:10

My jsme se s přítelem taky neshodli na jméně. Já nejdřív chtěla Jakuba, jenže přítelovo příjmení začíná na B, takže by se to špatně vyslovovalo - ačkoliv stejně by mu většina lidí říkala Kubo a to už by tak hrozně neznělo. Přítelovi se ale Jakub nelíbil. Tak navrhoval Kryštofa, Václava a to jsem zase nechtěla já. Když jsem ale od Kuby ustoupila a navrhla Davida, Ondřeje nebo Matěje, tak mi řekl, že by ten Kuba nebylo tak špatný jméno :zed:. Jsem myslela, že mě z něj klepne :pocitac: Nakonec to náš Ondrášek vyřešil tak, že se narodil o 5 týdnů dříve a na porodním sále jsme se na jeho jméně konečně shodli :srdce:. Jaké jméno vybrat neporadím, ale neboj se o jméno, které se ti líbí „bojovat“. Co se týká ostatních lidí - je to vaše dítě a ostatní do toho nemají co kecat! Přeji šťastný výběr :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
4.2.14 12:25

Richard,
Samuel,
Michael

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
4.2.14 12:29

Já u prvního měla jasno hned - byl to Daniel. Kdybych měla mít druhého kluka, dala bych jméno asi po přítelovi, manželovi. Protože s chlapem se domluvit na jménu :nevim: :nevim: :nevim:.
Mně se líbí Aleš, Jiří, Jan.
Nejsem moc pro ty novodobé jména :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
4.2.14 12:52
@Prdolinka86 píše:
Já u prvního měla jasno hned - byl to Daniel. Kdybych měla mít druhého kluka, dala bych jméno asi po přítelovi, manželovi. Protože s chlapem se domluvit na jménu :nevim: :nevim: :nevim:.
Mně se líbí Aleš, Jiří, Jan.
Nejsem moc pro ty novodobé jména :-)

co jsou to novodoba jmena?

• Citovat
  • Upravit
4480
4.2.14 13:08

Taky jsme měli problém se dohodnout. Pořád jsme to konečné rozhodnutí odkládali a nakonec v autě cestou do porodnice říkám: Tak jak se bude jmenovat? A chlap, že jemu to jedno, ať to rozhodnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze