Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuju fakt radu. Od nějakých svých 15 let, beru hormonální tabletkou antikoncepci, ta mi nevyhovovala z důvodu, že jsem na to zapomínala ale také mi to přispívalo k zánětu močových cest a nedělalo mi to celkově dobře, tak jsem přestoupila na náplastě Evra, i když princip je vlastně dost podobný. Momentálně už asi rok řeším různé urologické problémy a tak jsem jednou provždy zasáhla a chci už to nějak vyřešit, vše co by mohlo způsobovat nebo přispívat k zánětům a urologický problému, jsem vyměnila a teď mi ještě zbývá antikoncepce, takže bych potřebovala nějakou co nejvíce šetrnou, uvažovala jsem že bych nebrala žádnou
protože přítel je opravdu hodně, hodně šikovný jestli chápete
takže teď jsem to bez ní vydržela úplně v pohodě pár měsíců, ale na přítelovu šikovnost se spolehnout nemohu, to je mi jasné, dál takhle riskovat nechci, jsem ještě celkem mladá na miminko - spíše nepřipravená - není vhodná doba, takže nějakou alternativu antikoncepční metody prostě BOHUŽEL potřebuji, ale nevím, co z toho je nejvíce šetrná antikoncepce, tak mi prosím poraďte, ti co mají zkušenosti, děkuji a hezký den! ![]()
Aspirin a teplé mléko. Aspirin mezi kolena a pevně držet a teplé mléko místo sexu
A jinak - poradit se s gynekologem. On zná tebe, i tvůj zdravotní stav.
Co kondomy? Nic setrnejsiho asi nesezenes a spolehlive jsou, kdyz je pouzivas spravne ![]()
To jsem taky řešila. Jsem po porodu císařem, takže jsem hledala. Tabletky mi nevyhovují, sexuální apetit je vždy v háji. Kondomy moc nemusím zase já a tělísko nemohu zatím. Bohužel nic moc jiného není 😂 vždy hormony můžou dělat neplechu.
Takže bych dodala, že jsem stejně zatím na tabletkach, protože si nemohu dovolit otěhotnět, určitě neriskuji přerušovanou souloží
Buď nehormonální tělísko - což teda nevím jaký má vliv na záněty - to by sis musela prostudovat. Pak nejlépe kombinovat několik metod zároveň. Tím se riziko snižuje.
Můžeš zkusit zkombinovat kondom nebo pesar + pharmatex (spermicid) + počítání plodných a neplodných dnů + přerušování
Víc mě nenapadá, pak je už vše hormonální. ![]()
Uz leta letouci pouzivame kondomy. Nic setrnejsiho a zaroven ucinnejsiho neznam. Teda krome jiz zminovaneho aspirinu a tepleho mleka ![]()
Uvažuj vážně o zavedení nehormonálního nitroděložního tělíska. Spolehlivě Tě bude chránit několik roků, zbaví Tě strachu, že se přítel neovládne, a dovolí Ti, aby sis požitek ze sexu naplno užívala.
@nickanonym píše:
Ahoj holky, potřebuju fakt radu. Od nějakých svých 15 let, beru hormonální tabletkou antikoncepci, ta mi nevyhovovala z důvodu, že jsem na to zapomínala ale také mi to přispívalo k zánětu močových cest a nedělalo mi to celkově dobře, tak jsem přestoupila na náplastě Evra, i když princip je vlastně dost podobný. Momentálně už asi rok řeším různé urologické problémy a tak jsem jednou provždy zasáhla a chci už to nějak vyřešit, vše co by mohlo způsobovat nebo přispívat k zánětům a urologický problému, jsem vyměnila a teď mi ještě zbývá antikoncepce, takže bych potřebovala nějakou co nejvíce šetrnou, uvažovala jsem že bych nebrala žádnouprotože přítel je opravdu hodně, hodně šikovný jestli chápete
takže teď jsem to bez ní vydržela úplně v pohodě pár měsíců, ale na přítelovu šikovnost se spolehnout nemohu, to je mi jasné, dál takhle riskovat nechci, jsem ještě celkem mladá na miminko - spíše nepřipravená - není vhodná doba, takže nějakou alternativu antikoncepční metody prostě BOHUŽEL potřebuji, ale nevím, co z toho je nejvíce šetrná antikoncepce, tak mi prosím poraďte, ti co mají zkušenosti, děkuji a hezký den!
Za mě jedině Feminegi - měla jsem asi 4 různé a u téhle ani nevím, že ji beru.
@Kriss Tina píše:
Co kondomy? Nic setrnejsiho asi nesezenes a spolehlive jsou, kdyz je pouzivas spravne
Mam alegicke reakce ![]()
@IvaX píše:
Buď nehormonální tělísko - což teda nevím jaký má vliv na záněty - to by sis musela prostudovat. Pak nejlépe kombinovat několik metod zároveň. Tím se riziko snižuje.
Můžeš zkusit zkombinovat kondom nebo pesar + pharmatex (spermicid) + počítání plodných a neplodných dnů + přerušování
Víc mě nenapadá, pak je už vše hormonální.
Dobry napad, ale, cetla jsem ze NEHORMONALNI telisko zas nechrani pred nadory a cistamy, coz me desi.. ja fakt nevim..
Antikoncepce je určená pro ochranu před otěhotněním. Proto Tě před nádory a cystami nemůže chránit nejen nitroděložní tělísko jakéhokoli typu, ale ani kondomy, přerušovaná soulož, pharmatex i jiné prostředky. Vážně tedy uvažuj o tělísku, které Tě může spolehlivě chránit několik roků, aniž by vyžadovalo každodenní pozornost jako pilulky a dovolí Ti plnohodnotný sex bez strachu, že se přítel neovládne a pustí to do Tebe.