Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tohle je strašně individuální, protože se jedná o hormony. Domluv se spíše se svým lékařem, co by ti doporučil. Zvážila bych i variantu hormonálního tělíska. K němu tu je diskusí tuna.
Na pleť se záměr na stravu. A jako antikoncepce je nejlepší sterilizace nebo abstinence.
O obstinenci moc nevím, ale os sterilizaci můžu napsat ![]()
Ohledně hormonální antikoncepce je dobré se poradit s lékařem, ideálně si předem na hematologii udělat testy na trombofilní mutace. Nehormonální tělísko je ok, ale ze svého okolí vím o jedné ženě, která přes něj 2× otěhotněla (podruhé donosila i s tělískem zdravého chlapečka). Dobrá varianta je tělísko s hormony, působit by mělo zejména lokálně. Každopádně, nejvíce nechtěně těhotných to má z přerušované soulože, ne z tělísek. Známej měl za půl roku každodenní praxe na gynekologii jen jeden případ otěhotnění přes braní HA.
Nehormonální tělísko. Do hormonálního bych nešla, nepůsobí jen lokálně, to není pravda.
@Danuska89 Já mám špatnou reakci na HA (depresivní stavy) a nebylo mi mojí gynekoložkou doporučeno. A kromě toho prý má dost případů nechtěného těhotenství (ona nemá jen vlastní práci, ještě slouží na gyn. ambulanci v nemocnici) i při hormonálním tělísku ![]()
@Heivka píše:
@nozu A z toho půlka o tom, že jsou nechtěně těhotné
Ano, ale to mají nehormonální tělísko. S hormonálním se toto nestává. Ta pravděpodobnost se limitně blíží nule
@Anonymní píše:
Ahoj holky, poraďte, jaké máte zkušenosti s atb?
Chtěla bych jí začít brát (je mi 37 let), potřebovala bych aby byla dobrá na pleť a abych po ní nepřibrala a abych nepřestala mít chuť na sex. Prosím poraďte a doporučte.
Děkuji
Všechny tyto problemy mi vyřešila Feminegi ![]()
Ahoj holky, poraďte, jaké máte zkušenosti s atb?
Chtěla bych jí začít brát (je mi 37 let), potřebovala bych aby byla dobrá na pleť a abych po ní nepřibrala a abych nepřestala mít chuť na sex. Prosím poraďte a doporučte.
Děkuji