Nejšetrnější antikoncepční metoda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
209
15.7.20 00:48

Nejšetrnější antikoncepční metoda

Ahoj holky! Chtěla bych nějaké rady co používáte za antikoncepci a jak jste s tím spokojený? Předem bych ráda řekla že od nějakých 15-16 let jsem užívala hormonální tabletkovou antikoncepci - prostě klasika, všem lékařům i mě samotné přišlo, že mi to absolutně nevyhovuje, časté záněty močáku, bolesti hlavy apod. prostě mi to organismus moc nepřijímal.. Druhá věc byla to, že jsem na to totálně zapomínala :D a antikoncepci brala nepravidelně, tak jsem po pár letech zvolila antikoncepční náplasti, zatím jsem neotěhotněla a jsem spokojená, lepím je poctivě, sice to ne hezky vypadá ale určitě je to lepší než tabletky, pro mě.. :nevim:

Dále jsem se chtěla zeptat jestli některá z vás máte zkušenosti s vaginálním kroužkem??
Třeba jestli ho nějak uvnitř pochvy nepociťujete, jestli nemáte pocit že vám to,,vyklouzavá” ven, nebo jestli si třeba partner nestěžuje že to při pohlavním styku cítí a hlavně by mě zajímalo, jak to po tim měsíci vytahujete/ vyměňujete? není to nějak nepohodlné? nebo spíše, dokážete ten kroužek v pohodě najít a vytáhnout? omlouvám se za trapný dotaz :D A děkuji předem za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
928
15.7.20 08:36

Kroužek jsem měla, bohužel mi nesedl, měla jsem časté záněty. Jinak k jeho funkci, je bez problémů, nikde napadal, najít šel vždy bez problémů. Před dítětem ho partner cítil, vytahoval si ho sám, po dítěti už nic necítil a sex probíhal i s ním. Lze ho vytáhnout na 3 hodiny myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
15.7.20 09:01

Ahoj, jestli jsi trpela na zanety mocaku pri tabletkach, tak nedoporucuju :( ja jsem ho mela cca rok a pul..nejdriv v pohode, byla jsem spokojena, ze mam konecne ochranu a nemusim pouzivat kondom…pak prisly zanety, motani hlavy, kdyz jsem si vzala krouzky v kuse bez pauzy, tak jsem rano ihned po otevreni oci byla jak na kolotoci..do toho migreny…doktor mi porad tvrdil jak je to setrne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
15.7.20 09:30

Kroužek jsem měla a vyhovoval mě asi nejvíc, ale i tak je to hormonální srajda a už bych to nikdy nebrala. První měsíc byl takový zvláštní, pořád jsem ho kontrolovala jestli nevypadne atd. a pak úplně v pohodě, ani jsem o něm nevěděla. Vytahuje i zavádí se jednoduše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
15.7.20 09:39

Kroužek jsem měla, vyhovoval mi, ale asi 2× při sexu vypadl a cena byla vyšší, ale jinak spokojenost. Nyní mám hormonální tělísko Mirena a naprosto mi vyhovuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.7.20 09:53

Já od vysazení HAK používám pesar a jsem moc spokojená, vzhledem k tomu že jsem nemehlo, tak jsem se dost bála zavádění ale naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
15.7.20 09:54

Pokud cceš něco šetrného pro tělo a přírodního - necpat do sebe chemii v jakékoliv podobě, tak za mě pesar ;)
nevím ale kolik ti je let a zda máš stálého partnera, třeba už delší dobu…
pokud ano, tak doporučuji a používat s contragelem přírodním a pro 100% jistotu i s přerušovaným sexem v plodné dny…

tělísko ani tabletky už bych nechtěla ani zadarmo
info tady https://www.pesarshop.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
15.7.20 09:55
@Annia45 píše:
Já od vysazení HAK používám pesar a jsem moc spokojená, vzhledem k tomu že jsem nemehlo, tak jsem se dost bála zavádění ale naprosto v pohodě.

taky jsem se bála a zbytečně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.7.20 10:01
@Káťa19 píše:
taky jsem se bála a zbytečně :palec:

Jojo, já mám Cayu a to mi přijde že je vlastně úplně stejný jako zavádění tamponu, než jsem to poprvý zavedla, tak jsem si asi 20× hledala děložní hrdlo, pak jsem šla na gyndu, a tam mi akorát řekla, ať to zavedu co nejhlouběji a pokud to nebudu cítit při chůzi a podobně, tak je to správně zavedený. :D S tím druhým typem bych asi trochu bojovala. :D Po použití vyvařuješ vždy, nebo to jen umyješ vodou a vyvaříš jednou za čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
15.7.20 10:17

@Annia45 já cayu nemám, mám klasiku femcap a ted i beacap, mám zakloněnou dělohu, takže můžu jen tenhle typ a bez problémů. je důležitý si vždy zkontrolovat, zda správně doléhá, což je jen otázka cviku, stejně jako s kalíškem.
nevyvařuju, jen myju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.7.20 10:58
@Káťa19 píše:
@Annia45 já cayu nemám, mám klasiku femcap a ted i beacap, mám zakloněnou dělohu, takže můžu jen tenhle typ a bez problémů. je důležitý si vždy zkontrolovat, zda správně doléhá, což je jen otázka cviku, stejně jako s kalíškem.
nevyvařuju, jen myju

Aha, tak to máš můj obdiv, že to dáváš správně :potlesk: ale asi je to o cviku, i když trochu šikovnosti tam být musí :D Díky, já taky zatím jen myju a asi jednou za čas vyvařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.7.20 21:13

@kotaska91 To je přesně co? To se zavádí někam pod kůži? nebo na čípek? Slyšela jsem že občas něco takového nedoporučuji ženám co ještě nerodily - a to jsem přesně já, tak nevím jak to funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
16.7.20 06:33

@nickanonym to se zavádí přímo do dělohy a hormony v malém množství uvolňuje pouze lokálně, já totiž po tabletách trpěla na migrény. Mám ho na 5 let a nemusím na nic myslet, u prášku jsem věčně zapominala si vzít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
1.8.20 21:48

re

My pouzivame jedine kondomy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...