Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty jo, ten největší podraz asi od švagra, když si ho manžel vzal k sobě do práce a on mu jako poděkování začal za zády brát kšefty a nechal si je 2× proplacet- od manžela i od firmy, pro kterou zakázku udělal. Skoncil asi po 3.měs. sám od sebe a přestal se s námi bavit. My nic netušili, až časem vše prasklo, ale mezi tím na nás svedl, že nemohl platit zdravotní a sociální
prý nedostal včas peníze. Je zajímavé, že to pozdě platí do teď a to už je 10 let zpátky
Těch podrazů bylo v životě více, jen tady se jednalo o rodinu, což mi přijde o něco horší než od cizího.
Asi ja, prebrala jsem kluka kammaradce po stredni, slo jen o sex nic vic.
Na střední škole se mi hrozně moc líbil jeden kluk. Po delší době, kdy jsme se jen tak oťukávali, jsme se dali dohromady a vypadalo to, že by z toho mohlo něco být. Jenže se najednou stáhnul zpět a já vůbec nevěděla proč. A kamarádka mě ták litovala. No a pak jsem se po čase dozvěděla, že mě před ním pěkně pomluvila a on jí to věřil. Bohužel pak se ty pomluvy roznesly po celé škole, takže mi tak trochu zkazila pověst, naštěstí ne na dlouho, už to bylo před maturitou.
@unuděná píše:… a pak jím říci „Nemáme čas!“.
V tomto případě bych nějaké „nemáme čas“ absolutně nevytahovala a na férovku jim poslala fakturu k proplacení toho, co měli zatáhnout oni s tím, že až srovnají dluh, můžeme se bavit o další pomoci
@Anonymní píše:
S „kamarády“ jsme se domluvili, že my jim uděláme v baráčku elektřinu a oni zase nám vyrovnají stěny v koupelně před obkládáním. Manžel elektřinu udělal, já zajišťovala pro všechny jídlo a pití. Když bylo u nich hotovo, tak jsme chtěli, aby nám natáhli koupelnu, ale neměli čas, tak jsme chtěli vrátit alespoň cenu materiálu (kabelů, zásuvek atd), dali nás do blokace. Vzali jsme si dělníky a za týden bylo u nás hotovo. Po roce se ozvali, že zase něco potřebují, no, nemáme čas. Naučila jsem se, že „nemám čas“ je fráze, jak někoho slušně poslat do háje.
Asi bych jim ty kabely vyrvala ze zdi. Jak se po roce ozvali, že něco potřebují, tak bych na to kývla, vzala do ruky demoliční kladivo a ty kabely jim z těch zdí vyrvala. Třeba by jim došlo, že se buď za práci platí nebo že se musí revanšovat. Že to těm lidem není trapný 🙈.
Jedna věc, z dnešního pohledu blbost… ale dlouho mě trápila a zůstalo to ve mne. Bylo mi 15, odjizdeli jsme s třídou na lyzak, já byla v partě kamarádek, vše bylo fajn. Vracela jsem se sama, ubrecena, protože mi nejlepší kamarádka řekla, co si o mne mysli. Ze moc mluvim, moc do ni rýpu. Ostatní se za ni postavily. Popravdě dodnes nemám úplně jasno v tom, jestli neměla pravdu, každopádně mě to semlelo na půl roku. Pak už jsme se zase daly dohromady, ale nikdy to nebylo v pohodě.
Vlastně skoro žádné mé přátelství od té doby nebylo bez toho, abych si občas nepomyslela… ze moc mluvim. Málo poslouchám. Ze se se mnou přestane chtít bavit.
Až teď, po 15 letech, mám za prve pevné přátelství, kde snad obě chápeme jedna druhou a víme, ze máme svoje chyby. A za druhé, vidím to zpětně jako velkou podpasovku a méně jako moji chybu. Fakt me štve, ze me to poznamenalo na tak dlouho. ![]()
@prestarlamanicka píše:
Beatles jsou vcelku dobrý trest
Něco se dá i poslouchat ale to spíš ta pozdější tvorba…rap je ale ultimátní trest cca to nejhorší čím se v hudbě dá mučit ![]()
@SracChcePomoci píše:
Něco se dá i poslouchat ale to spíš ta pozdější tvorba…rap je ale ultimátní trest cca to nejhorší čím se v hudbě dá mučit
Vždycky taky ne..jestli ty jí nakonec spíš neprokážeš příjemnou službu ![]()
@prestarlamanicka píše:
Vždycky taky ne..jestli ty jí nakonec spíš neprokážeš příjemnou službu
Vidíš to mě nenapadlo. Bude mě trápit dál i v pekle kde ji budu chtít trestat a pro ni to nebude žádný trest…kdyby náhodou fakt měla za to že rap není vždycky trest tak si myslím že už to je ale tak velký trest že není nutné ji dál trestat ![]()
@SracChcePomoci píše:
Vidíš to mě nenapadlo. Bude mě trápit dál i v pekle kde ji budu chtít trestat a pro ni to nebude žádný trest…kdyby náhodou fakt měla za to že rap není vždycky trest tak si myslím že už to je ale tak velký trest že není nutné ji dál trestat
To zní logicky ![]()
@SracChcePomoci píše:
Logika je moje druhý jméno
Kupodivu ti zatím rozumím ![]()
@prestarlamanicka píše:
Kupodivu ti zatím rozumím
Děláš si ze mě nějakou sofistikovanou srandu že jo? To slovo sofistikovaný používám často pak to vypadá že jsem chytřejší než jsem ![]()
@SracChcePomoci píše:
Děláš si ze mě nějakou sofistikovanou srandu že jo? To slovo sofistikovaný používám často pak to vypadá že jsem chytřejší než jsem
Ne, jsem sestřenice od Klopotkové..to by ti mělo jako vysvětlení stačit
![]()
@prestarlamanicka píše:
Ne, jsem sestřenice od Klopotkové..to by ti mělo jako vysvětlení stačit![]()
JSem myslel že jsi chlap…
Na konci vždy vše dobře dopadne. A jestli to dobře nedopadlo, tak to potom ještě není konec.
Dobrý motto. Ale motta jsou od toho aby se tam psala kdejaká od reality odtržená blbost. ![]()