Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja neviem ci podraz, ale priatelka (dlhorocny vztah) odisla na erazmus a tam si niekoho nasla.
preslo 7 rokou a nespametal som sa.
To máš těžký.
Vždycky se nějaký ten podrazák najde a hlavně, když to vůbec nečekáš. ![]()
A o to, je pak mnohem těžší, se s tím vyrovnat. ![]()
Když jsem zjistila v hluboké dospělosti, že mne matka ve skutečnosti výrazně týrala a vydávala to za trestání nezvladatelného hajzla, se kterým to jinak nešlo. A se mnou se ten pocit nedostatečného člověka táhl dlouhá desetiletí.
A když jsem zjistila, že si to ta matka myslí o mne i ve svém stáří.
A když jsem zjistila, že existují i milující a podporující rodiče a rodiny bez intrikování.
Kdyz si moje nejlepsi kamaradka za mymi zady domluvila s majitelem odkup bytu, kde jsme bydlely, a jeste se tvarila, ze jsme na tom byly prece domluvene, ze se odstehuju a ja narychlo shanela nove bydleni. Udelala to kvuli chlapovi a kdyz jsem pak v okoli videla, jak zenske obecne dokazou lhat, delat podrazy nebo se na kamaradku vykaslat jenom kvuli chlapovi, a tak jsem zenskym obecne prestala verit a mam jenom klucici kamarady. Na ty je vetsi spolehnuti.
S „kamarády“ jsme se domluvili, že my jim uděláme v baráčku elektřinu a oni zase nám vyrovnají stěny v koupelně před obkládáním. Manžel elektřinu udělal, já zajišťovala pro všechny jídlo a pití. Když bylo u nich hotovo, tak jsme chtěli, aby nám natáhli koupelnu, ale neměli čas, tak jsme chtěli vrátit alespoň cenu materiálu (kabelů, zásuvek atd), dali nás do blokace. Vzali jsme si dělníky a za týden bylo u nás hotovo. Po roce se ozvali, že zase něco potřebují, no, nemáme čas. Naučila jsem se, že „nemám čas“ je fráze, jak někoho slušně poslat do háje.
Můj bývalý nadělal dluhy, vyšlo to najevo až dlouho po rozchodu, ale stejně jsem byla v šoku, slušný chlap s normální rodiny. Doteď to nechápu, ale byli jsme spolu dlouho a nic jsem nepoznala. Mám po tom dost vážné problémy s důvěrou, protože když mohl on podvádět mně za zády, tak už každý. Nedalo mi to absolutně nic.
@Anonymní píše:
S „kamarády“ jsme se domluvili, že my jim uděláme v baráčku elektřinu a oni zase nám vyrovnají stěny v koupelně před obkládáním. Manžel elektřinu udělal, já zajišťovala pro všechny jídlo a pití. Když bylo u nich hotovo, tak jsme chtěli, aby nám natáhli koupelnu, ale neměli čas, tak jsme chtěli vrátit alespoň cenu materiálu (kabelů, zásuvek atd), dali nás do blokace. Vzali jsme si dělníky a za týden bylo u nás hotovo. Po roce se ozvali, že zase něco potřebují, no, nemáme čas. Naučila jsem se, že „nemám čas“ je fráze, jak někoho slušně poslat do háje.
V tomto případě bych nějaké „nemáme čas“ absolutně nevytahovala a na férovku jim poslala fakturu k proplacení toho, co měli zatáhnout oni s tím, že až srovnají dluh, můžeme se bavit o další pomoci ![]()
Je rozdíl mezi největším podrazem a co nejvíc ubkížilo…moc podrazů asi nebylo já si ty typické lidské podpásovky neberu a často jsem jim šl u lidí co jsem už v životě ani nechtěl schválně naproti abych mohl s takovými ukončit kontakt
Jeden se asi za rok vrátil pod záminkou „jednoho“ aby z něj před placením vypadlo že by zase (protože už jsem jednou pomáhal) potřeboval pomoct se stěhováním…
Slušně jsem odmítl ale dneska bych se mu vysmál do xichtu. Mi některý lidi přijdou jak z jinýho světa.
žádný vyloženě velký podraz jsem nezažil díky bohu.
Nejvíc mě zklamala neupřímnost jedné osoby v něčem a nechala mě si myslet něco a zjištění že je to jinak mi teda ublížilo ale jako hodně. A to nejsem zas takovej cíťa jak by se mohlo někomu zdát…už teď je jasný že za to skončí v pekle a já jí budu pouštět za trest furt dokola písničky Beatles a rap a s mírou vysoké precize odhalovat její profily a diskuze na internetu ![]()
@SracChcePomoci píše:
Je rozdíl mezi největším podrazem a co nejvíc ubkížilo…moc podrazů asi nebylo já si ty typické lidské podpásovky neberu a často jsem jim šl u lidí co jsem už v životě ani nechtěl schválně naproti abych mohl s takovými ukončit kontaktJeden se asi za rok vrátil pod záminkou „jednoho“ aby z něj před placením vypadlo že by zase (protože už jsem jednou pomáhal) potřeboval pomoct se stěhováním…
Slušně jsem odmítl ale dneska bych se mu vysmál do xichtu. Mi některý lidi přijdou jak z jinýho světa.
žádný vyloženě velký podraz jsem nezažil díky bohu.Nejvíc mě zklamala neupřímnost jedné osoby v něčem a nechala mě si myslet něco a zjištění že je to jinak mi teda ublížilo ale jako hodně. A to nejsem zas takovej cíťa jak by se mohlo někomu zdát…už teď je jasný že za to skončí v pekle a já jí budu pouštět za trest furt dokola písničky Beatles a rap a s mírou vysoké precize odhalovat její profily a diskuze na internetu
Beatles jsou vcelku dobrý trest ![]()
@unuděná Má první reakce byla, zda teda již hodlají zaplatit dluh za materiál, ale dotyčná měla takovou drzost, že řekla, že to je jen mezi manželi a přeci nám to neohrozí dlouholeté přátelství. Tak jsem to ukončila s tím, že bohužel nemám čas. Tihle lidé mají kachní žaludky, jinak si to nedokážu vysvětlit.
@Anonymní píše:
Moje sestra si udělala děcko s mým ex.
A to jste byli s tím ex ještě spolu, když si s ním zacla?
Švagr nás již dvakrát obral o 200 000. A manžel s tím nic nedělá. To mě štve asi nejvíc.
@Micilin píše: Švagr nás již dvakrát obral o 200 000. A manžel s tím nic nedělá. To mě štve asi nejvíc.
Rodina bývá často největší humus.
Zdravím všechny. Zajímá mě, jakého největšího podrazu či intrik jste se v životě dočkali? Kdo byl iniciátorem a proč? Co vám tato nepříjemnost vzala nebo naopak dala, případně, jak vás ovlivnila?