Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky slečny, je tu někdo kdo má termín v květnu 2018?
![]()
Ahoj, ja 10.5. A jak se Vám žije? Já už teda pomalu nezvládám…
Jak vam je holky?
ja teda zatim nezvracim, ale spatne mi je teda dost
dnes treba cely den a nejhorsi to je kdyz mam hlad
v patek jdu na kontrolu a mam byt na lacno a teda jako desim se toho dost ![]()
Ja mam to same, silene nechutenstvi, jak uz mam neco v zaludku tak to jde.
No, já zvracím zas pořád a nevolno mi je v meziobdobí tak, už nevím co s tím, pomůže jen se moc nehýbat a nejradši ani nedýchat
. Jsem doma s 2 letou dcerou a je to teda mazec. Další dítě fakt nikdy! Ale já jsem asi děsně citlivá na ten hormon, protože jsem už týden o oplodnění věděla, že jsem v tom, protože už mi bylo blbě. Ještě jsem si ale musela počkat snad 14 dní než byl test pozitivní…
To te lituju. Ja nejak nedokazu vychytat jake jidlo mi nevadi, vcera jsem mela chut na meloun a skoro to dopadlo spatne ![]()
No já už myslela, že čekám kluka, protože ze začátku mi dělaly hrozně dobře na žáhu kyselé okurky. Jedla jsem s přemáháním vše a hlavně smažené
. Pak nešla zelenina, pak maso, pak ovoce a teď už můžu zas jak posledně jen sladké a kolu a to taky dost v mini porcích..nějaká žáha už mě ani netrápí…jestli má někdo nějaký tip co s tím budu ráda, ale zatím, co jsem zkusila mělo 0 efekt…
Me bylo u prvniho teh. dobre, takze me to potkalo nepripravenou, precetla jsem tipy na netu jako zazvorovy caj- bez ucinku, susenky k posteli- nemam silu pozrit nic sucheho a krupaveho, mam chut na ovoce ale nedela mi dobre, mlecne vyrobky taky tak, jedine co mi dnes sedlo byl kureci vyvar se zeleninou
No ty začátky jsou nejhorší :/ Já mám termín sice 25 května v pátek taky odběry krve na lačno jsem zvědavá jak to dám ještě to hodinový čekání tam umřu hlady
Nejhorší na tom je asi to že den předtím žádné sladkosti
![]()
Jinak to nechutenství k jídlu mývám taky, ale jakmile něco zakousnu hned mi je lépe a pak už to jede
Zatím nezvracím ale ty pocity na zvracení mám celodenní ![]()
Jo polévky jsou fajn, ale pozor na moc vody, raději si dělej hustší a jez po malých dávkách. Já už je teď bohužel nesnesu ani vidět na obrázku. A pokud máš chuť na ovoce, tak loupej šlupky, ty dělají paseku. A třeba loupané mandarinky, třeba i kompotované mi dlouho nevadily. A sladká jídla jako ovocné knedlíky, šišky s mákem a palačinky (bez oleje) ty byly vždy ok a vydržela jsem. Jen po sladkém víc pálí žáha mi přijde, ale to už mi je jedno, člověk je rád, že je rád:).
Tyjo, mě naštěstí doktor neřekl, že den předem nesmím sladké. To bych byla o hladu. Ono asi záleží jestli člověk může jíst i něco jiného. Mě zas kladl na srdce ať jím cokoli aby moc neklesla glukóza v krvi, pak člověk padá. Minulé těhotenství jsem taky měla nervy na testu glukózy, protože kdyby mi zjistili cukrovku, tak jsem byla vyřízená. Pořád jsem zvracela. Naštěstí i přes tu děsnou ne-životosprávu bylo vše ok ![]()
Vite co je fakt prusvih?
kdyz nevite jestli je vam spatne kvuli strevni chripce a nebo kvuli tehotenskym nevolnostem ![]()
Ja jdu dnes do prace po dovolene, tak jsem zvedava, jak to tam ustojim.
No osobně si jako se střevní chřipkou taky připadám, jen nemám tu horečku k tomu. Ale žaludek a střeva si žijí vlastním životem
…vážně si neumím představit chodit do práce. Tyjo, fakt se drž, držím pěsti. Já v prvním těh. rezignovala a šla na neschopenku. A může si kdo co říkat, že těhotenství není nemoc. Bych mu to vpálila až by měl střevní chřipku ať si s ní taky chodí do práce a žije s tím půl roku jako já.
V práci jsem byla úplně k ničemu a vzhledem k tomu, že jsem musela mít schůzky s lidmi, tak to fakt nešlo…člověk jen koukal, jak by zdrhnul na wc a o tom co se řešilo neměl vůbec ponětí
. A poslouchat řeči, že nic nedělám, se mi fakt nechtělo vysvětlovat…