Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer přeji, tak mám zase další otázku. Napsala jsem doktorce, že vím, že říkala že nějaké věci nemůžu dělat, tak jestli by mi prosím nenapsala potvrzení pro učitele tělesné výchovy. Co se ale nestalo, paní doktorka řekla, že žádná tělesná výchova do operace a potom nějakou dobu po ní. Operaci mám na konci října. Otázka tedy zní; Budu si muset ty známky nějak nahrabat nebo to prostě nebudu mít klasifikováno?
@Netusimcotudelam A jak mi to mame vědět, se zeptej ve skole.
@Netusimcotudelam píše:
Dobrý večer přeji, tak mám zase další otázku. Napsala jsem doktorce, že vím, že říkala že nějaké věci nemůžu dělat, tak jestli by mi prosím nenapsala potvrzení pro učitele tělesné výchovy. Co se ale nestalo, paní doktorka řekla, že žádná tělesná výchova do operace a potom nějakou dobu po ní. Operaci mám na konci října. Otázka tedy zní; Budu si muset ty známky nějak nahrabat nebo to prostě nebudu mít klasifikováno?
tak pokud ti napíše doktorka oficiální papír a ty podáš žádost o osvobození z tělocviku, tak by to mělo být neklasifikováno. Ale na přesný postup se musíš zeptat ve škole, jaké máte zvyklosti.
@Netusimcotudelam píše:
V pololetí lze neklasifikovat. Ale nevím, jak to má tvoje škola nastaveno.
@lucad77 píše:
může být osvobozena, neklasifikována, ale bez nutnosti doklasifikace.
U nás na střední byli osvobození z tělocviku i kvůli úplným prkotinam.
@vokishka píše:
tak pokud ti napíše doktorka oficiální papír a ty podáš žádost o osvobození z tělocviku, tak by to mělo být neklasifikováno. Ale na přesný postup se musíš zeptat ve škole, jaké máte zvyklosti.
uvolnena, neklas se msi doklasifikovat
@Netusimcotudelam píše:
@j.a.n.i1 jestli s tím třeba někdo nemá zkušenost
vždyt ti to píšu, musíš mít oficiální vyjádření lékaře, že ze zdravotních důvodů nesmíš cvičit, napíše tam nejlépe do konce ledna, a ty oficiálně ve škole zažádáš o osvobození z tělocviku. A ředitel by ti to měl schválit. ALe musíš se domluvit se svojí třídní (předpokládám, že je to střední), jak přesně se u vás žádost podává, jak to máte.
@matkabagristy píše:
uvolnena, neklas se msi doklasifikovat
no psala jsem osvobozená, neklasifikováno jsem myslela, že prostě nebude mít známku.
@lucad77 píše:
pokud je neklas v pololeti, je treba doklasifikovat obvykle do konce brezna
@vokishka píše:
může být osvobozena, neklasifikována, ale bez nutnosti doklasifikace.
Myslím, že pravý termín je „uvolněna“, a to se dělá jen při opravdu dlouhodobě nepříznivém zdravotním stavu na doporučení lékaře. Aspoň u nás.
@Nicole 1234 píše:
U nás na střední byli osvobození z tělocviku i kvůli úplným prkotinam.
Tak když jim to doktor napsal. ![]()
@matkabagristy píše:
pokud je neklas v pololeti, je treba doklasifikovat obvykle do konce brezna
Ano.