Buněčné změny a kontrola

75
7.9.22 21:43

Buněčné změny kontrola

Dobrý večer. Prosím info, zda jste některá měla stejně. Byla jsem před půl rokem na gynekologii a přišlo mi info abych se dostavila na kontrolu za půl roku kvůli buněčným změnám. Byla jsem minuly týden a dnes mi přišla SMS, ze se to zhoršilo a musím se dostavit již za 3 měsíce. Měla jste to některá stejně a bylo to pak OK? Mám strach tak by mě jen zajímalo, jestli mám ještě šanci ze to bude v pořádku. Zítra hned budu volat doktorovi. Předem díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
7.9.22 22:11

Myslíš jako přednádorové změny na čípku nebo něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.9.22 22:15

Asi ano, na kontrole mi doktor říkal, ze je možné, ze o nic nejde, ale dnes přišla SMS, ze došlo k mírnému zhoršení a je nutná kontrola za 3 měsíce. Tak nevím, co očekávat. Na internetu je spousta informací, tak jsem chtěla poprosit, zda tím také někdo prošel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
7.9.22 22:23

@Misha T pokud myslíš ty přednádorové změny na čípku… to ti našli na prevenci na stěru? Chodí se častěji na kontroly, podle stavu. Já jsem to měla pak už špatný, tak jsem musela jít na konizaci, což je ambulantní zákrok, při kterém mi odebrali kousky toho čípku s tím “nádorem”. Na kontroly jsem pak chodila co půl roku, teď už klasicky jednou ročně. Jsou to 3 roky a jsem podruhé těhotná, vše bez komplikací.
Kamarádky mají nález taky, ale jen se to u nich hlídá na častějších kontrolách, jak se to vyvíjí, zákrok zatím potřeba nebyl.
Každopádně není vůbec třeba se bát. Důležité je, že chodíš na prevence a podchytilo se to včas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.9.22 22:27

Ano našli mi to na prevenci na stěru a teď jsem byla po druhé. Tak snad to bude OK 🙏Já hned zítra budu volat, ale pořad na to musím myslet. Moc děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
7.9.22 22:36
@Suelinda píše:
@Misha T pokud myslíš ty přednádorové změny na čípku… to ti našli na prevenci na stěru? Chodí se častěji na kontroly, podle stavu. Já jsem to měla pak už špatný, tak jsem musela jít na konizaci, což je ambulantní zákrok, při kterém mi odebrali kousky toho čípku s tím “nádorem”. Na kontroly jsem pak chodila co půl roku, teď už klasicky jednou ročně. Jsou to 3 roky a jsem podruhé těhotná, vše bez komplikací.
Kamarádky mají nález taky, ale jen se to u nich hlídá na častějších kontrolách, jak se to vyvíjí, zákrok zatím potřeba nebyl.
Každopádně není vůbec třeba se bát. Důležité je, že chodíš na prevence a podchytilo se to včas ;)

Mam stejnou zkusenost. Chodila jsem na kontroly co 3 mesice, 2× biopsie a vzdy to znovu narostlo, nakonec konizace v Motole a od te doby mam klid… Mmch - neplanujes tehotenstvi? To totiz casto vede k samovolnemu vyleceni, me se na tuto moznost ptali jeste i v tom Motole, zda to jiz neresim, ze by se pripadne ta konizace jeste odlozila… Ale ja tehdy byla bez partnera, takze to nebylo pro me relevatni bohuzel. Tehotenstvi nasledne bylo OK, stran cipku jen obcasne krvaceni ve 14tt - zrejme z nejake cevky, ale jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.9.22 22:38

Měla jsem to samé, dr mi udělal biopsi a ta dopadla dobre. Teď musím tedy častěji na kontroly a stery, nicméně vše je uz 10 let v klidu. Takže to nemusí byt nic špatného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.9.22 22:42

Všem moc díky. Těhotenství neplánuji, mám 9ti letého syna 🙏 dnes den blbec a navečer ještě zprava od doktora, tak mě to asi trochu víc vzalo. Byla to dnes taková poslední kapka 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí