Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte
Mám dotaz. Nekojím už 4 měsíce a pořád se tvoří mléko. Když zmáčknu prso, stříká to. netvrdím, že je toho moc, ale teče.
Byla jsem na odběru krve na prolaktín, je v porádku......
Nevíte co by mohlo pomoct?
Katka
Já měla mléko až do dalšího těhotenství. 3,5 roku po konci kojení. Prolaktin v pořádku, ultrazvuk prsou v pořádku. Paní doktorka na tom ultrazvuku mne ujistila, že je to u někoho normální. Že ona měla mléko ještě po šesti letech. Prý takhle fungovaly kojné. Dostaneš mimino a kojíš dál
.
Jitka
No to asi ne, kdyby to tak bylo, tak Honzika kojim porad:-)
K
Katko,a mléko ti teče i samo od sebe nebo jen při zmáčknutí prsou?
Já nekojím 3 týdny a mléko tam určitě ještě nějaké je,ale musím zmáčknout prso,aby nějaká kapka vytekla.Tudíž mě to nijak neomezuje,prsa jsou měkká,žádné zatvrdliny už nejsou.Mléko tam můžeš mít ještě hodně dlouho po ukončení laktace.
kdyz zamacknu, strika to.....a pak uz jen vyteka…
Kdyz nedelam nic, tak nekdy mam kapicku na triku, ale to je malokdy…spis me zarazi, ze je to 4 mesice po ukonceni kojeni!!
Katka
Katko,tak to neřeš a nech to koňovi…
Co tak vím od kámošek,všechny měly nějaké mléko ještě hodně dlouho,fakt je to normální.Nebo si zavolej na gyndu,ať máš klid.
Teda holky, to jste mě dostaly, já nekojím asi týden a myslela jsem, že mlíko zmizí maximálně za několik týdnů a ono ne? Mě teda teče, jenom když zmáčku prso a problémy mi to nedělá, ale fakt jsem měla za to, že je to otázka týdnů.
Tak to jsem zase o něco moudřejší.
Moje kamaradka nekoji uz skoro 3 roky a stale ma mleko a jeji sestra ma 8mi letou holcicku a stale ma mleko.
Neresi to. Pry se to stava a taky rikaly, ze pry jsou idealni kojne.
Neřešte
Pokud Vám to nezpůsobuje žádné problémy tak je to OK.
Moje máti má mlíko po zmáčknutí i teď 17let po posledním kojení ![]()
Gabka
Nechci zakládat novou diskuzi, proto oživuji staré téma. Jak je možné, že když už zhruba od dubna nekojím svojí skoro 2letou dceru se mi zase objevilo mléko? Nijak to neteče, žádné velké množství to není, ale přesto tam mléko je, ačkoli ještě nedávno tam nebylo. Těhotná prokazatelně nejsem, s tím to rozhodně nesouvisí. ![]()
Advise píše:
Nechci zakládat novou diskuzi, proto oživuji staré téma. Jak je možné, že když už zhruba od dubna nekojím svojí skoro 2letou dceru se mi zase objevilo mléko? Nijak to neteče, žádné velké množství to není, ale přesto tam mléko je, ačkoli ještě nedávno tam nebylo. Těhotná prokazatelně nejsem, s tím to rozhodně nesouvisí.
To může být nerovnováha hormonů, zašla bych s tím na gyndu a moc bych to neodkládala, kdyby něco… Držím palce.
Tak nevím, nic mě nebolí, jen se mi prostě zase po několika měsících objevilo mléko…no uvidíme, zítra tam radši zavolám a poptám se.