Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
fakt už nevím co mám dělat, malé dnas zase začalo téct z nosu. Už ani nevím, kdy neměla rýmu - snad někdy na konci října to začalo a pořád pořád se to opakuje…Vždycky jí trvá strašně dlouho, má jí i 3 týdny, pak je dva dny pokoj a znovu jí zase teče. Není hustá, ani zelená, je to prostě takový průhledný hlen.
Stříkáme Sterimar, měla už několikrát Pamycon. U doktora jsem byla taky několikrát a nic.
Nejvíc mě štve, že jsme v izolaci, že nemůžeme nikam mezi děti. Chodím s ní ven na procházku, ale děti jí chybí.
Na takovou rymu nam zabira homeo Coryzalia. Nasadim hned, jak zacne Jenik psikat, co hodinu cucat tabletu a do tri dnu je bez. S ustupem rymy snizuju davky.
Ahoj..Moc Ti nepomůžu..Chci Tě snad jen utěšit,chápu Tě,Emička má to samé..S tím rozdílem,že rýma steče na průdušky a malá byla už třikrát v poslední době na ATB.To i přes to,že kapeme něco podobného jak vy,dáváme sirup na kašel,máme zvlhčovač vzduchu,přiměřenou teplotu.Teď měla neštovice a začíná jí zase rýma a kašel..
Jsme už přes dva měsíce zavření převážně doma a už nám z toho hrabe..O návštěvách kamarádek nebo mateřského centra,nějakém cvičení pro děti zatím nemůžu ani uvažovat.A přitom je u nás aktivit dost. ![]()
Asi se s tím nic moc dělat nedá.Některé děti jsou častěji nachlazené,nemocné,některé jsou zdravé.Časem z toho snad vyrostou.
Mě jen napadá jestli je to fakt rýma, já třeba v zimě když přijdu do tepla tak taky smrkám takovou tu vodovou rýmu. ![]()
Lucci, a jak se to praktikuje u 20ti mesicniho batolete? Jak ji to mam davat a vysvetlit, ze to musi vycucat? Ona jeste nikdy nemela zadny bonbon,tak to podle me neumi.
Jano, to mate taky pakarnu, ach jo.Snad to bude dobre.
Panusko, ryma to je, psika jak blazen.
Ahoj,
jen k těm homeo - rozpustit v trošce převařené vody(studené
), neměla bys na tu kuličku sahat.
Ať to povolí, je to o nervy, znám u dcery..
Přesně tak! My v nemocnici chytli nějaký bacil a Martínkovi šla z nosu průsvitná a bílá „rýma“ a sestřičky mi řekly, že to ještě nemá rýmu, a že ty hleny má zatím hlavně v krku. Zkoušely odsávat (elektricky), ale říkaly, že se to nemá přehánět, pokud to není rozběhlá rýma. Léčili nám to doktoři, a to spíš lékama na vykašlávání! Moc jsem jim nevěřila, protože měl nos usoplený, ale za dva dny byl od „rýmy“ klid!
Mad… ja nevim, ale podle me cucani pochopi. Jenik taky pochopil, ale ja ho to ucila nekdy kolem tech 20mes na lentilce.
Plus moje nazorna ukazka. ![]()
Kazdopadne at je to brzy za vami, je to pruda. ![]()
Taky mě napadlo, jestli je to opravdu rýma, čímž z tebe nechci dělat blbečka, to fakt ne
Mluvím i z vlastní zkušenosti… Malou může taky dráždit třeba vlhkej (nebo naopak příliš suchej) vzduch. Nevlhnou vám doma zdi nebo okna? ![]()
Jinak mě přes zimu taky z nosu teče (jak už tu někdo psal) - dělají to ty přechody z tepla do zimy a naopak
Ale furt je to nic oproti pravé rýmě ![]()