Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,chtěla jsem se informovat,Ondra už ma 3 dny průjem bez teplot.Volala jsem dnes dr.a ta mi poradila koupit Enterol a dávat mu to do jídla.Pokud to do 3 dnu nezabere,máme přijít…Máte s tím někdo zkušenosti?Myslíte že dr.by nás měla vidět hned a ne vyčkávat?
No zkušenosti mám takové, že pokud nemá horečky, stolice nějak nezapáchá a je dítě jinak v klidu, tak to tak řeší snad skoro všichni dr.
Jo a většinou ještě dr. doporučí dietu.
Ahoj,
u nás to bylo obdobně. Volala jsem doktorce a ta mi pouze řekla, že když se to do 3 dnů nezlepší, přijít.
Nevím, jak jste na tom s příkrmy, ale na průjem zabírá bílá rýže - a odvar z ní, vařená mrkev, jemně nastrouhané syrové jablko a nebo zralý banán.
Přeji, ať jste brzo bezprůjmoví.
Holky, tak já bych nic nepodcenila. My jsme se dneska vrátili z 5denního pobytu na infekčním. Malý dostal průjem, pak začal zvracet, do toho teploty a nakonec skončil na dva dny přivázaný v postýlce a napojený na kapačky a to ten průjem neměl nic moc, akorát že zvracel pár hodin.
Střevní vir řádí teďka šíleně, na infekčním bylo plno, jde to vzduchem.
To můžu potvrdit, že to jde asi vzduchem. Malej taky zvracel a měl průjem. Takže do něj cpu na doporučení lékařky smectu, rýži, mrkev, banán, hodně čaje. A ségry prcek to má taky.
ahoj, my taky průjmujeme, sice nezvracíme a nemáme teplotu, ale malej vůbec nechce pít, tak to do něj rveme horem dolem.ale myslím že to jsou zoubky, klubou se nám dva, jsme na rýži mrkvi nemléčných kaších.
chci se zeptat co mu mám dát ráno místo mlíka?
Jerry, malej mi taky nechtěl pít, tak jsem mu každých pět minut dávala po jedné lžičce čaj, za dvě hodiny jsem mu dávala každých pět minut 2-3 lžičky čaje, je to otrava, ale aspoň takto měl v sobě tekutiny. Když jsem mu nabídla flašku, tak mi to odmítal. Jinak ráno místo mléka dostal banán.
Lakyna, díky za radu, dala jsem mu ten banán a uvidíme.dneska už to měl sice tužší ale ještě mu dm chvíli dietku papa
Jerry jak nám Ondra nechtěl pít ani čaj,dávala jsem mu jí přes injekční stříkačku,bavilo ho to,tak otevíral pusu sám.Jinak flašku taky nechtěl ![]()
holky tak vypadá to že je doprůjmováno a vyklubal se nám třetí zoubek ![]()
Dobrý den. Potrebovala bych poradit, má 3leta dcera před 4 dny zvracela pak měla teploty ale teď má vodovy hnědý prujem. Poradíte mi prosím někdo co s tím dělat? Dr ordinuje až po novém roce. Dekuji