Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky jsme dneska 8 den po Priorixu a malý má 39,1 teplotu, normalnim teplomerem se nenechá, prosim nevite, jestli se tim v dudliku odecita take 0,5 stupnu? Dekuji
Těch 0,5°C se odečítá, pokud se měří teplota v konečníku (protože tam je o těch půl stupňu vyšší). Takže já bych teplotu naměřenou „dudlíkem“ neodečítala (předpokládám, že ji neměříš v konečníku
).
Můžu se zeptat, jaký teploměr v dudlíku máte a jak jsi s ním spokojená?
no v puse je taky vyssi nez v podpazi, myslim ze cca 0,3 °C, ale je to dost nepresne, citlive na vsechno mozne - kdo nekdy meril BT, tak vi.
Pudloslava píše:
no v puse je taky vyssi nez v podpazi, myslim ze cca 0,3 °C, ale je to dost nepresne, citlive na vsechno mozne - kdo nekdy meril BT, tak vi.
Ahoj Pudli
. Dlouho jsme se nikde „nepotkaly“
.
Tak co já vím, tak nejmíň nepřesné je měření právě v podpaží. (BT jsem měřila dlouho
).
Tak my měli teploměr v dudlíku a naprosto hrůza, trvalo to děsně dlouho (3-5minut) mezi tím ho vždycky vyplivnul
a celkově to hrozně zkreslovalo
vůbec nedoporučuji. A co se týká odečtu, na každém teploměru to uvádějí v návodu, občas se to fakt výrobcem liší.
Teď máme čelní-ušní od Tefalu(cca 950Kč)a naprostá spokojenost a hlavně rychlost (3sec.)
, investice se vyplatí a hlavně, když v noci trápí teplotka vůbec ho nemusím budit.
hkac píše:Pudloslava píše:
no v puse je taky vyssi nez v podpazi, myslim ze cca 0,3 °C, ale je to dost nepresne, citlive na vsechno mozne - kdo nekdy meril BT, tak vi.Ahoj Pudli
Tak co já vím, tak nejmíň nepřesné je měření právě v podpaží. (BT jsem měřila dlouho. Dlouho jsme se nikde „nepotkaly“
.
).
no tak to vis, ze podpazi je nepresne, ale nezmeni se ti tam teplota pri kazdem zyvnuti.
podpazi je zlaty standard, k nemu se norma do 37°C vztahuje
dudlicek by podle me muselo mimino nejdriv tak 10 minut nepretrzite dudlat pred merenim. Me ho rafanek driv dudlal rad, ale tedka ho plive … navic staci aby dite rvalo, zyvalo, otevrelo pusinku a teplota hned klesa
rychla presna a nenarocna metoda je teplomer do ucha
já teda měla ze začátku v dudlíku a byla jsem spokojená a ted má do ucha.. myslím aeg a je to bomba…
nemusím malou budit.. ![]()
Dudlík jsme dostali, ale nebylo tam uvedeno jak s tou presnosti ani znacku uz nevim, jinak jsem s nim spokojena, kdyz byl prcek maly, tak mu to nejelo, je prece jen trosku tvrdsi, ale ted ho dudla rad a myslim, ze je to snad za minutku, me ale nevadi, ze si cekam na vysledek, maly ho proste dudla, jako normalni dudlik, takze mohu taky v pohode ve spanku.Vetsinou se udava +-0,1 u tech dudlikovych, ja se teda ridim tim , co tam vidim, takze jsem od rana neodecitala.
Za mne teploměr v dudlíku určitě NE !Máme ho, ale přešli jsme na digi..!
Já také hlasuji pro teploměr v dudlíku NE. Malý je dudlíkový od narození, ale tenhle v puse nikdy neudržel dostatečně dlouho, aby se teplota změřila.
Kamarádka ho dostala darem, malej nedudal, takže dudlík na nic.
Ahoj holky, nemáte prosím někdo zkušenost s teploměrem Microlife MT 1751 nebo s tím Avent dudlíkovým teploměrem?? díky, čtu většinou jen negativa
![]()
@xxjaja a jakou máte prosím značku?? naše má ráda dudlíky a je jí celkem jedno jakej tvar, tak právě bych chtěla nějakej vyzkoušet.. díky ![]()
@aakaficko jej, my mame jen nejaky z lidlu. ale je pravda, ze ted kdyz rostou zuby, tak plyve i normalni dudliky. a kazde dite je jine. my hold meli stesti, ze neni k nicemu