Dráždivý vs. vlhký kašel

2436
28.1.10 11:48

Dráždivý vs. vlhký kašel

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Není mi úplně jasný rozdíl mezi dráždivým a vlhkým kašlem. Myslela jsem vždycky, že dráždivý=suchý bez hlenu, ale moje malá teď má kašel, kdy sem tam hleny vykašle, ale současně to jsou záchvaty dráždivého kašle, kvůli kterému nemůže spát a někdy ji to nutí skoro až ke zvracení. U Dr. jsme s tím za uplynulý měsíc byly už 2×, užívala Hedelix, Stodal a nějaké jitrocelové sirupy, nakonec skončila i na ATB. po kterých, kašel zmizel jen na pár dní a teď je tu zpátky a dráždivější než před tím. K doktorce zase znovu hned letět nechci, jenže si nevím rady, jaký sirup nebo kapky teď vyzkoušet, jestli spíš něco na dráždivý kašel a nebo zase na to odklašlávání. Je to poprvé co máme s kašlem problémy, tak se v těch typech kašle a druzích kapek nevyznám, třeba tu budete zkušenější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3496
28.1.10 11:56

Ahoj, malá když má dráždivý kašel, tak ji před spaním dávám sirup Robitusin. je to bez předpisu a pak spí celou noc bez zakašlání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
28.1.10 12:12

Ahoj, já dávám při kašli na noc Ditustat kapky (bez předpisu) nebo Fenistil kapky (na předpis) a dobrý. Případně, pokud je kašel fakt blbej, tak dávám před spaním ditustat a ten fenistil podle potřeby tak ve dvě ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
28.1.10 12:30

ahoj,
všechny 3 děti v posledním měsíci kašlem prošly, tak mám naši léčbu v čerstvé paměti. Doktorka říká, že na takový „střední“ kašel - trochu vykašle, ale spíš dráždivý, je dobrý Stoptusin. Vyloženě na suchý ten Tusin, Ditustat, nevím co, ono je víc názvu, ale zkoumejte tu účinnou látku, ta je stejná. Třeba stejnou jak Stoptusin má Sinecod. To dráždění může způsobuje přesušená sliznice, když má dítě např. rýmu, dýchá pusou a tak v noci se to ještě víc vysuší a pak ho to dráždí. Čili proto ten Fenistil, který je antihistaminikum, zklidní sliznici a pak to tolik nedráždí ke kašli (nebo zas Dithiaden, Prothazin - stejný účinek).
Takže naše děti měly 3× denně Fenistil kapičky a Stoptusin, když začaly kašlat vlhce, přešli jsme na Mucosin. Ono i při vlhkém odkašlávání se může na noc dát nějaký sirup tlumící kašel, např. naposledy v 5 večer dáte ten Mucosin (neboli Mucosolvan, Ambroxol apod.) /u starších dětí, malé do 2 let jen ráno a v poledne/ a večer před spaním ten Stoptusin a Fenistil. A tu sliznici vlhčit spreji s mořskou solí (Stérimar, Mar..) nebo Vincentkou.
No a samozřejmě říkala dr. vlhčit pokoj, čili mokré plínky kolem postýlky, hodně vyvětrat, spát v chladu, radši dítě víc obléct, ale chladnou místnost, já někdy i v noci ještě vyvětrala, podložit postýlku, aby bylo dítko víc nakloněné.
A chce to fakt doléčit a nechodit ven, dokud dítě ještě kašle, ono se to rádo vrací. Já taky blbec vzala minulý týden Amálku na půl hodiny ven, myslela jsem, že už dobrý a v noci se znovu rozkašlala, takže jsme se zas o týden prodloužili domácí izolaci. :roll:

• Citovat
  • Upravit
6069
28.1.10 12:35

ahoj,

tak my teď dávaly na noc Robitusin Junior a spinkala bez kašlání a do tří dnů byla bez kašle.
Zkuste třeba pomůže.

Přeji ať jste brzy fit,

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
28.1.10 12:43

Děkuju všem.
Hlavně Betty, přesně takový výklad jsem potřebovala :-) To zvlhčování vzduchu, spaní v chladu, vincentka atd. to vše už praktikujeme a teď jsem konečně moudřejší co se týče těch kapek a sirupů, tak díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
28.1.10 12:50

Naprosto souhlasím s Betty, pokud je kašel takový nevyhraněný, tak Stoptussin je výborný. Tlumí, ale zároveň rozpouští hleny.
Jinak Tussin a Ditustat se může dát opravdu na jasný suchý kašel. V opačném případě, by dítě naopak kašlalo o to víc, protože by se lékem tlumilo, ale ono mělo hleny a ty je pak dusí.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.1.10 14:42

Ahoj, tak kasel ted taky dost duverne zname. Co nam bylo doporuceno tak detsky Mucosolvan nebo ACC, na noc Zyrtec kapky. Ted mame antibiotika a na kasel mame Ventolin. Na noc jsem si koupila prave kvuli tomu strasnemu drazdeni Mucoplant - jitrocelovy sirup. Taky nam doktorka doporucila prsni mast nikdy jsem o tom neslysela, kazdy radil mazat hrudnicek sadlem, masti meli v lekarne dokonce nekolik. Kazdopadne se mi kasel zda podstatne lepsi, uz se nedavi a nezvraci diky hlenum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
28.1.10 14:56

Ahoj, našim holkám se to vracelo, a jelikož obě trpí na laryngitidy, a jedna je silny alergik a inhaluje kortikoidy, dost jsem se o ně bála. Vyzkoušela jsem vše možné a nakonec zabralo:

• přes den ACC sirup dle předepsaného dávkování
  • před spaním Robitussin

Je to zdlouhavá rekonvalescence, ale zabralo to. Jo, a tohle nám poradili v lékárně.

Ať se nás všech zdraví drží!!!!!

G a 2 holky vdolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adale
16.2.10 23:11

Neverila jsem, ale zda se, ze funguje ...

Kasel meho syna take trapil v posledni dobe opravdu hodne, tedy hlavne a jenom v noci.
Pres den byl absolutne zdravy a vesely a aktivni.
Nicmene jak sel spinkat, tak asi tak po 2-3 hodinach zacalo to protivne kaslani …
Vyzkouseli jsme ruznou chemii. Pak jsem hledala, samozrejme na internetu a nakonec jsem vyzkousela toto:
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

(medicína na kašel - by Monika P. (Canela)- POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 sáček tymiánu(8-9gramů). 200gr cukru. 250ml vody
POSTUP PŘÍPRAVY
vodu s cukrem vaříme na mírném ohni 20 minut, poté sundáme z ohně. Musíme přidat celý sáček tymiánu (jeden, kupovaný tymián) a nechat louhovat do vychladnutí. Scedit, a po lžičkách třeba 5 krát denně.
Nenamáčet do lektvaru olíznutou lžičku!!!! Dávám medicínu do skleněné lahvičky. Vydrží dlouho.Skladuji při pokojové teplotě.)

Syn sirup „uziva“ uz druhy den a posledni dve noci - absolutne zadny kasel v porovni s noci pred uzivanim = no, jako v nebi. Konecne se i mi s manzelem vyspime ;-)

Jsem opravdu velmi racionalni clovek a neverila jsem, ale starost o vlastni dite me primel uz k ruznym „pokusum“ :-)

• Citovat
  • Upravit
vl1
28.11.10 17:13

Fenistil

Dobrý den, taky bojujeme s kašlem a zkoušíme kde co, pokaždé zabere (spíš nezabere) trochu jiná kombinace. Jen bych chtěla přidat jednu informaci, kterou mám on naší dětské doktorky, že dlouhodobé užívání Fenistilu má tlumivé účinky na mozek dítěte, které jsou už na furt, takže děti mohou mít problémy s učením atd. Docela mě to poděsilo, máme problémy s alergiema a dost jsem tím vytloukala kde jakou přecitlivělost. To že je dítě po tom unavenější jsem věděla, ale kdyby to užívalo třeba půl roku dost často - můžou s toho být takovéhle následkky, Zodac prý je novější typ a tyto vedlejší příznaky nemá, ale taky nezabírá tak rychle jako Fenistil.
zdravím a přeju hodně sil a trpělivosti do boje s dětskými chorobami. Vl

• Citovat
  • Upravit
3.2.11 07:08

kašel

dobrý den, taky ted s malým bojujem s kašlem, ale jelikož to mám i já o to je to horší.Dávala sem mucosolvan junior ale žádný výsledek moná i horší,teď nám v lékárně doporučili tussin, ale podle toho co si tady čtu tak to pro nás není dobré.kašel máme hodně dráždivý, ale néé suchý trochu hlenovitý.už si nevím rady čím to utlumit, abychom se vyspali bez problému.
Děkuji petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemians
23.12.12 21:06

Ahoj Petro, my máme ten samí problém dobrý je přes dávat mukolytik(Stodal Hedelix atd…)ale asi tak do 17:00 a pak už né a na noc dávám Sinecod uklidní a tolik nekašle mám to vyzkoušené Doufám že se už vyspíte

• Citovat
  • Upravit
olča81
10.2.13 21:50

kašel

Dobrý večer, můžete mi někdo poradit co s hlenovitým kašlem? Malou už to drží s přestávkama třetí týden a nic nezabírá. Vždycky den dva pokoj a pak se to vrátí. Dávala jsem sinecod, mucosolvan, jitrocelový sirup i po domácku vyrobené kapičky s cibule a medu a stejnak se to moc nelepší. Podle rady kamarádky jsem jí dala na noc zábal z teplého oleje, tak jsem zvědavá, jak na tom bude ráno. Kašel doprovázely i teploty. Dík moc za každou radu

• Citovat
  • Upravit
65320
10.2.13 21:53

No a co na to doktor? Jak je na poslech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí