Zánět spojivek u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
26.1.10 19:47

Zánět spojivek...??

Ahoj, Vicky to má pod očíčkem celé zarudnuté a dnes ráno měla vedle očíčka i hnis…používám Omisan baby, ale nějak to nepomáhá..očíčko jí pořád slzí..HELP!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
26.1.10 19:51

A jak je stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
26.1.10 19:52

5 měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.1.10 19:55

Může to být zánět spojivek nebo ucpaný slzný kanálek. Zkus očičko pořádně umýt vodou (třeba namoč čistou plínku do vody a opatřeně otři kolem očička). Anežka na záněty dost trpí, tohle někdy zabere, někdy ne a pak dostává ATB kapičky. Kdyby to do rána nepřešlo, zašla bych za doktorkou. Taky jsou dobré kapičky Ocuflash, prý jsou lepší než Opthalmo septonex, mně je doporučil dětský oční lékař z Motola, když Anežka měla zánět a skončili jsme s ATB kapičkama, že mám kapat tohle. Jde to použít i na výplach, pokud je v očičku nějaké smítko nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
26.1.10 19:57

Minulý týden to trochu měla i tom druhém oku..ale to už zmizelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.1.10 19:59

Vymytím vodou nic nezkazíš - utírá se od vnitřního koutku směrem k vnějšímu, ale to asi víš.. Tak přeju, ať je to ráno OK. Ony děti mají ty slzné kanálky zúžené, takže jsou náchylnější, ale časem se to zlepšuje ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
26.1.10 20:02

Díky moc :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.1.10 20:14

ted jsem to resila v jine diskuzi…tak mrkni
https://www.emimino.cz/…cicka-36447/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
26.1.10 20:17

Ahojky - my to měli asi 14 dní zpátky. Maty měl zarudlé oko, na bolest si nestěžoval, oko nepálilo ani neslzelo…nicméně ráno bylo vždycky hrozně zanesené. Doktorka nám poradila Ophthalmo-Septonex kapky a pokud by nezabraly, tak jsme si měli přijít pro jiné (antibiotické). Pár dní to trvalo, ale postupně se to zlepšovalo a po týdnu bylo vše OK. Držíme palečky :wink:

• Citovat
  • Upravit
118
27.1.10 10:58

Tak jdeme od Mudr. a dala nám Fucithalmic, po 12 hod..snad to helpne…!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
26.7.13 12:15

Syn má zánět spojivek, min. týden jsme byli na pohotovosti, měl rudé levé oko a u duhovky jako by zduřeninu. A začalo se to dostávat i do druhýho oka. Dostal ATB kapky po 2 hodinách do obou očí a na noc mast. Teď jsme byli na kontrole u obvodní a jelikož se to nelepší, tak v pondělí jdeme na oční. Obě oči má červené, doktorka říkala, že to není už jen zánět spojivek, což jsem si myslela od začátku, kvůli té zduřenině. Prý to je hlouběji asi. Máte někdo podobnou zkušenost? Zítra to bude týden, co má antibiotika a ven nechodíme. 2 dny jsme nebyli vůbec, jen večer chvilku na zahrádce a po celý týden jsme byli jen v úterý a dnes na kontrole

Díky moc

• Citovat
  • Upravit
93
26.7.13 12:28

Ahoj, my vždy začínáme s Ophtalmo-septonexem kapkami, a když to nezabere cca během dvou dní nebo nevidím zlepšení či se to zhorší, tak hurá na oční. zrovna teď nám to ophtalmo zabral, tak se nikam k doktoru nechystáme. na slabší průběh ok, na silnější to chce zajít na oční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
26.7.13 12:37
@pavlavn píše:
Ahoj, my vždy začínáme s Ophtalmo-septonexem kapkami, a když to nezabere cca během dvou dní nebo nevidím zlepšení či se to zhorší, tak hurá na oční. zrovna teď nám to ophtalmo zabral, tak se nikam k doktoru nechystáme. na slabší průběh ok, na silnější to chce zajít na oční.

no jasný, ale tam jdu až v pondělí. Septonex by nám nezabral, když nezabírají ani antibiotika

• Citovat
  • Upravit
monca114
26.7.13 12:51

Jo a je divné, že mu z očí nic nevytéká, ani je nemá ráno zalepené

• Citovat
  • Upravit
17
14.1.18 11:34

Obnovuji diskuzi a chci se podelit o nase "leceni"

Tak maly (16 m) mel horecku a chytil takovou „obycejnou“ vodnatou rymu (neslo to ani odsavat) a druhy den to mel rano kolem celeho nosu zlutozelene ulepene. Do vecera se mu delaly v koutcich zlutobile povlaky, pak mu z nich tekla i vodicka. Asi zanet spojivek, protoze vecer uz ty ocicka mel cervene a trochu otekle vicka. Nemela jsem nic a je vikend, tak me napadlo mu to vytirat prevarenou vodou s hrebickem a cernym cajem (jelikoz je to antibakterialni). Nejdriv jsem to ale vyzkousela na sobe. Clovek nemuze cekat hned zazraky, v noci mel vicka uplne slepene, tak jsem tomu už nedavala nadeji, ale presto jsem mu to tim jeste ocistila. Rano uz to bylo ok. Ale furt ta hnusna ryma. Tezko rici jestli to melo ucinek nebo to nebyl tak vazny zanet, ze se to samo zlepsilo. Kazdopadne v pondeli jdeme k dr, protoze mame porad teploty a tu rymu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí