Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás proběhlo nějaké vyšetření už v nemocnici. Dali jim do ouška něco jako ten ušní teploměr a píplo jim, že má sluch v pořádku na 99%.
Pokud si nejste s miminkem jistí, určitě vám poradí dětská dr. Ale na to tlesknutí nebo bouchnutí by reagovat měl.
Příspěvek upraven 27.01.10 v 17:01
ve stejné době jako Ty jsem také pořád řešila,jestli Eliška slyší,abych ti pravdu řekla,tak skoro na nic nereagovala,snad jen když jsem kýchla tak se lekla,a slyší
Příspěvek upraven 27.01.10 v 19:18
Babulenko, tvoje miminko by mělo reagovat na hlasité zvuky, např. tlesknutí, kýchnutí nebo bouchnutí dveří. Na mluvení, apodobné pro nás normální zvuky reagují miminka pořádně až od 2měsíců. Tohle mi vysvětlili v nemocnici. A oni tvému děcku nedělali to sluchové vyšetření při propouštění z porodnice? Přesně jak píše Milli - pípnutí do ucha?
JInak samozřejmě určitě zajdi k dr. ![]()
V tuto dobu nám na hlas také asi malej ještě nereagoval, ale při jakékoliv ráně se pěkně leknul, takže jsme věděli, že slyší ![]()
holky, já nevím, jestli jí to vyšetření dělali
já to každopádně neviděla a ve zprávě z porodnice máme u kolonky screening tohle: PKU, kyčle, hypotyreóza, puls AF, UZ ledvin, CAH, Katarakta, CF. tak nevím, jestli je něco z toho sluch…?
babulenka píše:
holky, já nevím, jestli jí to vyšetření dělalijá to každopádně neviděla a ve zprávě z porodnice máme u kolonky screening tohle: PKU, kyčle, hypotyreóza, puls AF, UZ ledvin, CAH, Katarakta, CF. tak nevím, jestli je něco z toho sluch…?
neni
Babu - určitě to bude v pořádku… Taky jsem to nějakej čas řešila, na hlas nereagoval, jen opravdu na velkou ránu, bouchntí dveří, kýchnutí a tak - jak píšou holky. Zdálo se mi, že to trvá dlouho, ale pak najednou se to změnilo a začal se otáčet i za mluvením.
Pro klid v duši se dr. na příští kontrole zeptej, ale nebuď zatím zbytečně vyděšená ![]()
Babulenko, já mám pocit, že standartně se vyšetření sluchu hned nedělá, aspon nikdo v mém okolí ho neabsolvoval. Moje maminka má částečnou ztrátu sluchu, takže já si u obou dcer zažádala o vyšetření hned po narození, takže obě byly vyšetřeny ve 2 dnech věku a pak jsme byly ještě na přezkoušení ve 3 měsících. Vyšetření trvalo cca 30minut a ideální je, když miminko spinká. Do ouška strčili malinkatý jakoby trychtýřek a pouštěli různé podněty.Protože bylo všechno v pořádku, tak máme přijít při jakémkoliv podězření. Rodila a byla jsem v Motole.
Ted kontrolovala sluch starší dceři doktorka na 3leté prohlídce, ale jen klasicky jako každýmu.
Pokud se ti něco nezdá, určitě bych to konzultovala, za to nic nedáš.
Držím moc palce.
Jak tady čtu o tom ušním jakoby teploměru při propouštění z porodky, to si nejsem jistá, ale to možná u nás vynechali, když jsme byly přímo na ORL ![]()
Aj nám v porodnici robili sluchový screening - taký ušný teplomer - malý mal jedno uško nestabilné
veľmi dlho - už som sa bála že bude mať s uškom problémy, dlho doma nereagoval, len na veľmi hlasité podnety- ako buchnutie. V prvom roku mu 3×pichali uška, po očkovaní prevenarom sa všetko upravilo.Teraz počuje až za roh
![]()
Holky tak já jsem docela zmatená. Naše mimčo má 2,5 měsíce. Nejsem si jistá, jestli slyší. Pokud brečí a vezmu chrastítko a začnu chrastit tak ztichne a je v klidu. Jákmile přestanu, začne opět brečet. Jenže třeba na tlesknutí, bouchnutí poklicema, bouchnutí dveří nereaguje vůbec. Takže nejlepší je říct to asi u doktorky a ona nás někam pošle, že?
Ahoj Anonymko,
pro tvůj klid i pro zdraví miminka bude určitě nejlepší, když se obrátíš na lékaře a necháš miminku udělat screening ouška. Je to rychlé a bezbolestné a budeš mít klid. Napiš potom jak jsi dopadla! Držím palečky ![]()
Dobrý den, prosím, poraďte! Jak zjistit, jestli vaše několikatýdenní miminko slyší? Naše na hlasité zvuky ani na můj hlas nereaguje, otáčí hlavičku jen za pohybem. Je třeba odborné vyšetření? A co vaše děti? Je nám sedm týdnů…