Může to být epilepsie?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
29.1.10 09:14

Epilepsie?

Dobrý den .. chtěl jsem vás požádat o radu ohledně mého syna.Je mu 19 měsíců a už od jednoho roku se stává,že když na něj mluvíme nebo je jinak indisponován tak na 2 - 3 vteřiny nakloní hlavičku i s očima směrem ke stropu.je to malí mžik ale za den to v průměru může udělat tak 20×.přijde mi že se na chvíly zamyslí (není mimo).Děje se to většinou,když je něčím momentálně zaměstnán a pak jde na jinou věc a jako by se tím odpoutával od předchozí činnosti.Také to dělá když si spolu hrajeme a na něco se ho zeptám tak jako kdyby přemýšlel.Můžu i říct že je jinak až moc chytrej a šikovnej.Přítelkyně se bojí aby to nebyla epilepsie (její sestra má 2 děti a bohužel obě epilepsii mají už od mimina,a přítelkyně matka ji měla taktéž).Jinak je kluk naprosto zdravej a od počátku řádně chodíme na všechny lékařské prohlídky i očkování.Moje máma mi říkala,že i já jsem v dětství různě mžoural očima (ale spíš to bylo psychyckého rázu,protože otec byl alkoholik) .. Poradíte mi prosím co by to mohlo být? Mám se něčeho obávat nebo mám vyčkat,jak se to bude dále vyvíjet? Děkuji moc za odpověd vám všem .. :nevim:

Příspěvek upraven 29.01.10 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
29.1.10 09:21

Myslím, že s tímhle dotazem byste se měl obrátit spíš na lékaře, než na emimino… Podezření na epilepsii (tím spíš, že se v rodině už vyskytuje) je myslím dost pádný důvod ke konzultaci s odborníkem.

Přeji Vám, ať je to jen planý poplach a synek je zdráv!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
29.1.10 09:25

Těžko říct - já chodím s malou k neuroložce a ta říkala, že u miminek a takhle malých dětí se epi často projevuje jinak než klasickými záchvaty - právě třeba různými mimickými „tiky“ - a můžou se opakovat často za den, i při hraní. Jedině epi vyloučit na EEG, my byli už dvakrát a je to nezatěžující vyš., malá u toho byla v pohodě. Dostala na hlavu helmu jak tankista, mohla jsem ji držet i chovat, trvá to 20 min. Takže jestli máš podezření, nejlépe konzultovat s neurologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
29.1.10 09:26

Ahoj, doktorkce jsi to říkala? Bylo by dobré, kdyby ho poslala na EEG. To by bylo už jasné. Ale myslím, že to nemusí být nic hrozného. Mému synovi zjistili epilepsii, ale ten měl takové mini záchvaty. Vždycky když se lekl, tak třepal ručičkama a někdy hlavičkou, bylo mu asi 7 měsíců. Na EEG to bylo už jasné. Dostal kapičky, 3× denně, a od té doby nic. Na dalším EEG byl asi v 22 měsících a EEG měl čisté. Epilepsie není. Prý to mohlo být z narkoz. Jako miminko měl dost operací, a asi 10 narkoz. Tak že prý to mohlo být z toho. Spadl nám kámen ze srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
29.1.10 09:48

Určitě bych došla k dětské lékařce, ať Vám dá doporučení na neuro. Můj syn byl při porodu přidušenej, tak chodíme na neuro automaticky. Mě se v dětství objevily nějaké záchvaty v souvislosti s těžkými migrénami, brala jsem léta lehká antiepileptika na ty těžké migrény a toto byla pro neuroložku informace, na základě které raději poslala mého synka na EEG. EEG jsme absolvovali v jeho pěti měsících a je všechno v pořádku. Spadl mi kámen ze srdce. Určitě budete klidnější, když nějaké vyšetření podstoupíte a podívá se na prcka odborník. Přeju ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.1.10 10:15

My taky absolvovali s malým eeg, opravdu průkazná epilepsie je ale ve spánku, takže malej musel usnout, protože prý to, co se neukáže při bdělém stavu na eeg, se může ukázat při spánku.
Mazec byl, že když konečně usnul, tak ho sestra vyšetřila a jakmile měla hotovo, tak hlasitě rozhrnula žaluzie (venkovní i vnitřní) a halasně prohlásila, že už můžeme jít. :twisted: Dost mě tím vytočila, taky mohla potichu zašeptat, já bych ho v náručí odnesla do postýlky na pokoj… Díky tomu vím, že epilepsii nemá ani skrytou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
29.1.10 12:32

Epilepsie je tak různorodá,že laik těžko dokáže odhadnout,co záchvat je či není.Každopádně bych chtěla po obvoďákovi doporučení na naurologii.Tam už se dopídíte toho,zda to epi je či není.Ale co je útěchou-pokud by se prokázala,tak dnes je velice dobře léčitelná.Většina dětí dostane léky,kontroluje se stav záchvatů a EEG-pokud je rok bez jakýchkoli potíží,antiepileptika se vysazují a většina dětí se už k epi záchvatům nikdy nevrátí.
Ono děti se někdy naučí takové zlozvyky,že to může epilepsii připomínat.A naopak některé věci bereme jako normu a ona to epilepsie je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.1.10 12:58

ja jsem teda dospelej neurolog, ale tohle mi pripada jako typicke tzv. „absence“ (petit mal) , cesky „zakoukani“ - uplne neskodnoucka epilepsie detskeho veku - urcite ale detskeho neurologa navstiv, ale nebala bych se neceho vazneho… nekdy je z toho epi v dospelosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.4.10 11:55

tak jsme byly u Lékařky a zjistila že náš syn má lehký druh epilepsie (zatím lehký),a nasadila nám lék ORFIRIL LONG.Kluk nám poslední dobou už častěli dělal ono zakoukání na cca 3 vteřiny a dělal to cirka po 10ti minutách.Byly jsme na vyšetření mozku (čepička) a má prý když to zakoukání udělá výboje na levé části mozku (s tikem ve víčku).Včera jsme mu večer podaly první dávku (25 kuliček z 50ti jak nám lékařka stanovila dávkování) a ráno po probuzení byl hrozně unavenej a malátnej až nakonec padl a spal.Kontaktovaly jsme lékařku a vše je prý v pořádku (běžná reakce na lék) .. nemáte někdo s tímto lékem či s touto lehkou epilepsií nějaké zkušenosti? Budu rád za každou odpověd.Děkuji. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.19 12:09

Ahoj holky, potrebovala bych asi utechu :lol: a nejakou dobrou radu. :kytka:

Zatim syn (3,3 let) zatim presnou diagnozu nema, ale stala se nam prvni “prihoda” zahledeni se slintanim (oci v sloup nemel), byl mimo par vterin. Byli jsme samozrejme hned po telefonatu a doporucenim od pediatra na neurologii a EEG, neurolog zatim nechtel delat zavery, ale syn ma abnormalni ostre vlny a jdeme jeste na vysetreni ve spanku.
Porad nad tim hloubame, hledame, co a jak bude, co muzeme cekat. Vim, ze musime pockat, ale treba tu ma nekdo podobnou zkusenost. :kytka: :hug: Dekuji moc! :kytka:
Anonym z duvodu zdravotnich informaci o synovi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.19 12:46

Druhu této nemoci je spousta a každý ma jine příznaky ( pracuji s těmito lidmi a v rodině ji také máme). Od zahledeni až po kolaps. Mohla by to byt i zvětšená tmavá skvrna v oku( slepe místo) mají ho všichni. Kamarád natáčí hlavu na stranu aby pres skvrnu lépe viděl. Neurolog by mel říct víc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA