Epilepsie u miminka?

1032
31.1.10 07:13

epilepsie u miminka?

Ahoj,
píšu za svou kamarádku, která od včerejška leží na JIP se svou 7mi měsíční dcerou. Ta dostala záchvat z ničehonic - třes, oči v sloup a pak prý byla úplně mimo. Samozřejmě máme podezření na epilepsii. Je to vůbec možné u takhle malého mimi? V rodině to nemají. V nemocnici vyloučili zánět mozkových blan a ostatní testy budou dělat až zítra. Kamarádka je zoufalá, v nemocnici se záchvaty 2× opakovaly. Nemáte někdo s toutu nemocí zkušenost? Co by obnášela? Je zžejmě nevyléčitelná, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
31.1.10 07:27

Ahoj..A byl záchvat opravdu z ničeho nic?Neměla malá třeba záchvat febrilních křečí při horečce?Tyto křeče jsou velmi podobné epileptickým záchvatům,příznaky,jak popisuješ a můžou přijít dokonce ještě před tím,než přijde horečka a onemocnění.

Moje děti tím naštěstí netrpí..No,snad.Febrilní křeče má dítě sousedky,první příhodu mělo až v roce,proto ťukám,snad nás to už nepotká..

A jednou měl chlapeček křeč skutečně zničeho nic,bez horečky,seděli jsme s nimi v létě na zahrádce,děti si hrály..Najednou oči vsloup,pěna u pusy,třes..Zůstal v nemocnici a za dva dny dostal anginu s vysokými horečkami..

Vím jen,že při prvním záchvatu křečí se musí vyloučit možnost epilepsie,zvlášť někdy,když to není jisté..Jde to ale nejdřív 14 dní po prodělaném záchvatu.

Držím moc pěsti,aby to epilepsie nebyla..U febrilních křečí se přesně neví,proč vznikají..Ale asi protože se nezralý mozek nedokáže vyrovnat s náhlou,prudkou změnou teploty..Měly by vymizet kolem 4.roku a při teplotě se preventivně podávají speciální léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
31.1.10 08:10

ahoj-může to být, jak píše Jana a doufejme,že to opravdu není nic horšího, ale jinak přesně k tvé otázce-je možný epileptický záchvat i u miminka-mamce tak zemřelo mimčo záhy po porodu. Pravděpodobně-je to taky nějakých 27 let zpátky, takže kdo ví,čím to nakonec mohlo být,ale bylo to uzavřeno nějak takto. Tím nechci strašit, jen odpovědět,že je to možné. Držím palce,ať jsou to „jen“ ty febrilní, i když i ty dokážou určitě pěkně potrápit a vyděsit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
31.1.10 08:45

Ahoj, mému synovi byla zjištěna epilepsie, asi v 6-7 měsících začal při leknutí třepat ručkama a někdy hlavičkou. Na EEG se to potvrdilo. Dostává kapky Convulex 3× denně. Od té doby žádný záchvat. Když mu bylo 22 měsíců, byl na EEg znovu a měl ho čisté. TAkže je zdráv. Musíme ještě dodělat nějaké očkování a pak se mu začnou léky vysazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
31.1.10 09:02

Nemusí to být ihned epilepsie. Nebere mimi tvé kámošky léky? Moje malá dostala takové záchvaty, přesně jak popisuješ, při špatném nadávkování a kombinaci léků.
Jinak epi má dítě kamarádky a bere kapičky a je v pohodě. Pořád ho hlídají, chodí na kontroly, ale pokud vím už se záchvaty neopakovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
31.1.10 17:21

Díky za odpovědi, pořád se neví, co to je. Ale ty febrilní křeče nás nenapadly, kéž by to byly"jen"ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
31.1.10 19:54

Držíme pěsti,ať se holčička kamarádky brzy uzdraví a není to nic vážného :kytka: Pokud budeš moct,časem napiš,co to bylo.Abychom my ostatní věděly,s čím můžeme počítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.4.10 13:49

Ahoj, mám ročního syna a teď řeším stejný problém- epil.záchvat,hospitalizace na JIP, vyšetření…
Na EEG se epilepsie nepotvrdila, a záchvat v nem. už neměl.Byl to strašný šok- zdravé dítě a z ničeho nic epi. záchvat.Už jsme doma, ale co přinesou „zítřky“netuším…
Prý záchvat vyvolala nějaká infekce trávicího traktu (zvracel den před záchvatem).Původce žádného nenašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.4.10 13:52

…k těm febrilním křečím je nutné, aby dítě mělo teplotu, jinak to febrilní křeče být nemohly. U nás teploty nebyly a lékaři v Motolo feb. křeče ihned vyloučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
syttret
17.5.11 18:08

Ahoj, prosím tě, jak ten třep probíhal? Mám dvouměsíční neteř, která se ze spaní taky třepe. I když leží v postýlce nebo ji máme v náruči a spinká z ničeho nic zvedne ručičky a začne s něma a s hlavičkou třepat, děje se to celkem často. Dnes jsme byli u doktorky, která vypadal dost vážně když jsme jí to řikali, prý miminka mají psotník ale nestává se to až tak často. Máme jí teď týden pozorovat a počítat jak a kdy se to stává a pak nás objedná na neurologii. V rodině epilepsii měla teta. Mám celkem strach, moc článků jsem o tom nenašla :(

• Citovat
  • Upravit
jarineczech
26.5.11 20:53

epilepsie

Zdravím.
Mám pro zde přítomné informaci,která je pro každého,kdo nebude hledat útěchu u odborníka přes farmacii,ale přes zdraví selský rozum.Je to o stravě :potlesk: můžete to řešit doživotně,nebo si poslechnout pravdu o jednoduchosti.Jsem k dispozici.S přátelským pozdravem J.

• Citovat
  • Upravit
Sara 445
23.7.11 23:52

záchvat

Moje pětiměsíční dcera dostala záchvat z ničeho nic u mě v posteli těsně před kojením. Najednou měla oči ,,vsloup,, pootevřenou pusinku a hlavně byla v bezvědomí a nedýchala. Myslela jsem, že jí zaskočilo mlíčko, jak ublinkává, přehnula jsem ji přes ruku a párkrát jí praštila do zad. Tím jsem ji přivedla k vědomí, ale byla jak hadrová panenka. Okamžitě jsem volala rychlou. V nemocnici ji provedli veškeré vyšetření, které byly možné - EEG negativní( vyloučili epilepsii) reflux jícnu taky negativní. Nakonec jsme měly být propuštěny s diagnózou, že si malá ublinkla a mlíčko zaskočilo. Chvíli před propuštěním, ale malá najednou ve spánku prodělala další záchvat. Opět oči vsloup a napnutá do luku. Okamžitě byla změněna diagnóza na epileptický záchvat. V nemocnici jsme zůstaly týden, dali nám lék Phenaemaletten a zatím bez záchvatu. Pořídili jsme si monitor dechu ( pohybu ) na plenku. Věřím, že to bude dobrý, vlastně, co jiného se dá dělat, ale také uvítám někoho, kdo něco podobného zažil. Nejvíc mě mrzí, že jeden nebo i více záchvatů neprokazuje epilepsii, když vyšetření ji vyloučila ),ale naše paní doktorka se mnou jedná, jako když je malá epileptička a zapsala to i do očkovacího průkazu.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
30.8.11 17:49
Sara 445 píše:
Moje pětiměsíční dcera dostala záchvat z ničeho nic u mě v posteli těsně před kojením. Najednou měla oči ,,vsloup,, pootevřenou pusinku a hlavně byla v bezvědomí a nedýchala. Myslela jsem, že jí zaskočilo mlíčko, jak ublinkává, přehnula jsem ji přes ruku a párkrát jí praštila do zad. Tím jsem ji přivedla k vědomí, ale byla jak hadrová panenka. Okamžitě jsem volala rychlou. V nemocnici ji provedli veškeré vyšetření, které byly možné - EEG negativní( vyloučili epilepsii) reflux jícnu taky negativní. Nakonec jsme měly být propuštěny s diagnózou, že si malá ublinkla a mlíčko zaskočilo. Chvíli před propuštěním, ale malá najednou ve spánku prodělala další záchvat. Opět oči vsloup a napnutá do luku. Okamžitě byla změněna diagnóza na epileptický záchvat. V nemocnici jsme zůstaly týden, dali nám lék Phenaemaletten a zatím bez záchvatu. Pořídili jsme si monitor dechu ( pohybu ) na plenku. Věřím, že to bude dobrý, vlastně, co jiného se dá dělat, ale také uvítám někoho, kdo něco podobného zažil. Nejvíc mě mrzí, že jeden nebo i více záchvatů neprokazuje epilepsii, když vyšetření ji vyloučila ),ale naše paní doktorka se mnou jedná, jako když je malá epileptička a zapsala to i do očkovacího průkazu.

ano jeden zachvat neprokaze epilepsii
ale neni pravda,ze negativni EEG znamena,ze dite epilepsii nema,plno epileptiku ma cisty nalez na EEG

• Citovat
  • Upravit
1111111111111
31.10.11 16:38

Mohu poprosit o tu radu o stravě, případně o kontakt na Vás? Mám 5měs. dvojčata, chlapeček měl již poněkolikáté takový třes při kojení, nakonec usnul, v bezvědomí snad nebyl, ale taky jsem hned myslela na nejhorší.. Díky. M

• Citovat
  • Upravit
jarineczech
31.10.11 19:30

Kontakt

Zdravím.Nejsem si jist jestli se to může ale kontakt na mě je Skype:**** a mail ****@seznam.cz.Bude mi potěšením si s Vámi promluvit.J :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA