Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevím si rady.Můžete mi pomoci?Máme problém s malou budou ji 2měsice.Je nakrmená,přebalená,vyspaná a i přes to brečí jak tur.Včera měla teplotu 36,2 a dneska 37,4.Je celá horká(zpocená),jen ruce má studené.Co sní?
![]()
Napada me, jestli ji neboli brisko?
A teplotu mas pred odectem nebo po nem?
Je teď čerstvě vykakaná,nakrmená a pořád brečí,nevím už co s ní…teplotu má 37,4,ten odečet nechápu..
Když měříš teplotku v konečníku tak musíš odečíst 0,5 stupně. Tzn. že pokud by měla v konečníku 37,4 tak ve skutečnosti teplotu nemá protože má vlastně 36,9.
No mě napadá jedině snad to bříško, i když je vykakaná tak může mít bolení. Zkus jí zacvičit nožičkama, taky plohu na tygříka a uvidíš jestli jí to třeba trochu neuleví. Nebo to taky může být počínající nemoc, prostě jí třeba není dobře, mohla nastydnout nebo tak něco a projeví se to až později nějakým příznakem. Těžko říct.
Zkusila bych nejdřív vyloučit tu koliku, zkus zjistit jestli to není to bolení bříška.
Udělej to, co radí Petrucha. Může to být i z únavy. Nedělali jste dnes něco jinak? Nákupy, návštěva. Pokud je to teplota před odečtem, tak je to ok. Pro uklidnění jí můžeš pustit ventilátor, vysavač nebo nějaký jiný konstantní hluk (zrnění v tv, tekoucí voda). Nám to malého uklidnilo, když už jsem nevěděla, co by to mohlo být (byl nakrmený, přebalený, zdravý…).
ahojky nechci te znepokojovat,ale moji kamaradce mala plakala do 3 m. Plakala porad - v kocarku,v postylce,na dece,v naruci. Nevedela uz co s ni. Ve 3 m. to prestalo jako kdyz mavnes kouzelnym proutkem.Drzim pesticky,aby to co nejdrive preslo.
Ještě taky může být opruzená. Mně se jednou stalo, že malej probrečel fakt půl noci a ráno jsem zjistila, že mu overálek na spaní škrtil v podpaží a celý rozbolavěl ![]()