Nekonečná rýma u tříleté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
386
17.1.22 12:51

Nekonečná rýma u tříleté

Ahoj maminky, už si nevím rady. Tříletá dcera už má měsíc hustou rýmu. Dýchá pusou. Zvlhcuji vzduch, inhaluje Vincentku, dávám sinupret, dělám solné obklady na čelo a nos a začali jsme chodit do solné jeskyně. Když to začalo měla crp 15, dostala pamycon, téměř bez efektu. Minulý týden jsem byla znovu u pediatra, crp v normě, má hodně pít a mám odsávat. Prosím nějaké další rady? Tento týden jdu se starší na preventivní prohlídku tak vezmu mladší opět s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3872
17.1.22 13:11

Nebrala bych zarýmované dítě do čekárny mezi zdravé, co jdou na prevenci. Nebo jí dej aspoň funkční respirator.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
17.1.22 13:19

Ahoj, moje dcera 5 let má taky pořád rýmu. Dýchá taky jen pusou, už jsme byli i na ORL, ale na nic nepřišli. Už taky nevím co s tím, ve školce byla od září možná 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
17.1.22 13:25

@Platanka děkuji za reakci, ale na to jsem se neptala. A respirator ji určitě dávat nebudu, už takhle sotva dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.1.22 13:26
@Šárka1989 píše:
Ahoj maminky, už si nevím rady. Tříletá dcera už má měsíc hustou rýmu. Dýchá pusou. Zvlhcuji vzduch, inhaluje Vincentku, dávám sinupret, dělám solné obklady na čelo a nos a začali jsme chodit do solné jeskyně. Když to začalo měla crp 15, dostala pamycon, téměř bez efektu. Minulý týden jsem byla znovu u pediatra, crp v normě, má hodně pít a mám odsávat. Prosím nějaké další rady? Tento týden jdu se starší na preventivní prohlídku tak vezmu mladší opět s sebou.

Naše doktorka by tě s nemocným, co dotáhnes na preventivku, vyrazila. Proto jsou oddělené hodiny pro nemocné a zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
17.1.22 13:27

@Enicka děkuji, návštěvu Orl mám taky v plánu, uvidíme co řekne teď pediatr a vyrazíme tam. Ona je jinak úplně zdravá, nemá teplotu nic. Jen prostě hustá rýma a z toho trochu kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30706
17.1.22 13:28

Nejmladsi byla od 22m v jeslich a prvni rok mela taky rymu nonstop. Takze neporadim. K tomu navic se ji to vrazelo do usi, smrkat nechtela, hodne jsme odsavali, ale stejne jsme byli co chvili na ORL :zed:. O rok pozdeji ve statni skolce uz dobre, ale to uz byl Covid a striktne se dodrzovalo, ze deti s rymou ne. Na zelene rymy nam Pamycon zabral vzdy, ale pokud ryma neni bakterialni, tak se efekt samozrejme nedostavi. Ja posledni dobou hodne intenzivne cistim nos morskou vodou a docela dlouho nam to fungovalo. Ale ted jsme to taky nezvladli a zrovna jsme se vratili od Dr. s Pamyconem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.1.22 13:30
@Platanka píše:
Nebrala bych zarýmované dítě do čekárny mezi zdravé, co jdou na prevenci. Nebo jí dej aspoň funkční respirator.

U nás proto nejsou hodiny pro kojeneckou poradnu vůbec vypsane v ordinačních hodinách. Sestra mi říkala, že je to kvůli tomu, že se tam mezi mimina furt cpaly matky s unudlenymi batolaty :,( :pocitac: :zed:

To si říkáš, jak moc velká káva musí člověk být, asi vzal, ještě v dnešní době, nemocné dítě mezi zdravé. A ještě pochopitelně bez respirátoru, to dá rozum. Řekla bych, že v té čekárně bude veselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.1.22 13:39

Hele, já tyhle rýmy mívám celou zimu. Na jaře a v létě alergie, v zimě mám vysušenou sliznici a pořád pocit ucpaného nosu. Většinou pomůžou kapky do nosu, ale za pár hodin je to zpátky. Nepomáhá ani mořská voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
17.1.22 13:46

@Šárka1989 a I dcera z té rýmy začne pak kašlat, už nevím co s tím, možná ještě zajdu na alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
17.1.22 22:01

Taky to může být tím, že vzduch zvlhčuješ až moc ;)
Jinak za nás mořská voda a smrkat a mazat hruď dět. prsním balzámem a + přes zimu sirup imunoglukany ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.1.22 00:58

@Zwetta fakt, no tak teď babo raď :think: dcera smrka naštěstí už krásně sama, jen vysavam na noc. Mořskou vodu strikame. Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.1.22 01:47

Ahoj, nám babička přinesla rostlinku rýmovník a fakt to dcerce (3,5) pomáhá - stačí aby si utrhla 1-2 lístky, promnula v prstech a přivoněla a opravdu ji to protáhne dutiny, na večer se vysmrka a v noci bez problému ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.1.22 09:13

@pistacie ten máme taky, děláme z toho i čaj. Připadá mi že už jsme zkusili vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
18.1.22 20:41

@Šárka1989 tak nas chlapecek letos od zari v detske skupine a rovnez imrvere ryma a i kasel. Taky inhaluje vincentku, na noc nasivin. Homeopatika… porad to pretrvavalo. Cely prosinec doma. V noci po 4 hodinach funel, frkal, chrapal, pazvuky des. Kasel z toho hodinu, az skoro na pozvraceni. Ma teda zvetsenou mandli. Dr. napsala sirup Aerius a hned prvni noc uzasne zlepseni. Ma ho tak na tri tydny…

A mimochodem, jdeme na triletou prohlidku. A jestli potkam stejne nezodpovednou maminku, ktera prijde mezi decka zdrave s unudlencem, neznam se.!!! :zed: promin ale to…teda neee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí