Nekonečný průjem

914
2.2.13 21:13

Nekonečný průjem

Ahoj. Několik let mě trápil průjem. Každý den průjem 4×5 denně a to asi tři roky v kuse. K doktorovy jsem se teda nakonec dokopala ten mě poslal na krev, která byla v pořádku a napsal mi prášky které jsem brala dva měsíce a vše se upravilo a bylo to v pohodě. Pak jsem otěhotněla a v těhotenství se mi vytvořili žlučníkové kameny.Jsem půl roku po operaci a ty průjmy mě trápí zase. Donedávna to bylo ještě docela snesitelné průjem jen občas, ale teď zase už tak 5×denně. Už jsem znovu začla držet žlučníkovou dietu piju bylinné čaje na uklidnění střev a stále hrůza. Máte někdo taky takovou podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
2.2.13 21:22

Osobně ne, ale přítel chodí taky podobně často. Ale ho to teda neobtěžuje :think: pro mě nepochopitelný. Nezačala jsi třeba brát magnezko? Já co teď beru v těhu 3×1, tak chodím taky i 2× denně (což je na mě z původní frekvence 3×/týden víc než dost)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
2.2.13 21:32

Zkoušela si podpořit prostředí střev probiotikama? a dělal ti vyšetření an celiakii? kamarádce ji zjistili po x letech, taky ji hodně trápily prujmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66445
2.2.13 22:00

Nebo taky Crohnova choroba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
2.2.13 22:07

@Seizdra Ne magnézko neberu ani nic jiného. @spiky01 Probiotika jsem nezkoušela, ale dík za tip. Vyzkouším a jak to nepřejde tak zajdu k obvoďákovy jestli mě někam pošle. Když jsem tam byla s tím před léty tak mě poslal na krev a ta byla v pořádku tak jsem dostala nějaké prášky ani nevím jak se jmenovali a ty pomohli, ale teď se mi to zdá jiné ten průjem jako, že horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
2.2.13 22:10

Co je Crohnova choroba? To slyším prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66445
2.2.13 22:22

http://nemoci.vitalion.cz/…ova-choroba/
Může to začínat právě pomalu, plíživě, občasnými průjmy a jak postupuje zánět, jsou průjmy častější. Nebyly ty léky, co pomohly Duspatalin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
2.2.13 22:30

No asi to byl ten Duspatalin jsem mrkla na net jak vypadá ten obal tak je to 99 procent ono.Jsi právě pamatuju, že na tom obalu byl ten zelený pruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66445
2.2.13 22:33

Mně taky první asi 3 roky zabral, nejprve na téměř 10 měsíců, pak na půl roku, pak jen na chvíli a pak vůbec. Po vyšetřeních se zjistilo, že je to Crohn.Ale jinak se ten Duspatalin právě bere hlavně na diagnozu dráždivý trakčník, což v podstatě znamená, že doktor neví, z čeho průjmy jsou a řeknou nic vám není. Ale zkuste si to nechat napsat a hlavně si nechat udělat CRP, ale i sedimentaci. Protože Crohn je vlastně zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
2.2.13 22:47

No to přesně mi řekl, že to nic nebude že mám asi jenom rychlejší trávení. Tak já za dr.teda radši zajdu ať mě pošle na nějaké to vyšetření. Tak uvidím co z toho bude. A chci se zeptat jestli tedy Vy touhle nemocí trpíte má to přímou souvislost s jídlem jako, že když něco sním tak do dvou hodin mám průjem někdy i dřív. Protože teda nechci zahcázet do nějakých nechutných detailu, ale prostě to poznám třeba když sním nějakou housku ze semínky tak pak jdou ven ty semínka vcelku tak vím, že je to co jsem snědla třeba před hodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
3.2.13 09:46

Taky bych si tipla cronovu chorobu a nebo taky ulcerozní kolititu, tu mám já průjmy, bolesti břicha a krev ve stolici. je to podobné jako cronova choroba. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66445
3.2.13 10:40

@Andriska Určitě to má souvistost s jídlem, je u toh nutná dieta. http://www.crohn.ic.cz/
to jsou dobré stránky, je třeba se podívat na dietu, diskuze je taky zajímavá, jen občas ta stránka nejde načíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
3.2.13 17:45

@vokishka Odkaz je super děkuji. Akorát jak jsi čtu všechny ty vyšetření tak mi stoji vlasy hrůzou na hlavě. Třeba zrovna kolonoskopie, které se zřejně nevyhnu asi že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66445
3.2.13 18:23

@Andriska No asi ne. Chtějte injekci, já teď mám super doktora, nevím, co píchá, ale člověk si nic nepamatuje. Dá se i domluvit na lehké narkoze, ta je super, dělá to přímo u sebe, je přítomen i anesteziolog, jen je dost nepříjemné to popíjení projímadla předtím. Je třeba se ale domluvit přímo u doktora, každý to dělá jinak. Ale dá se to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
3.2.13 18:31

To by bylo fajn kdyby to šlo v limbu :mrgreen: Když jsem byla na ERCP(měla jsem zaseknutý kámen ve žlučových cestách)tak mi něco píchli a taky jsem si nic nepamatovala jen mě potom bolelo trochu v krku.Tak snad to pujde i u toho. Protože představa strkání hadiček do různých otvorů v těle je pro mě děsivá :? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí