Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je divné, že nemáš ani jednu fotku a ani to pohlaví nevíš - já bych po par takových oznámení změnila doktorku za nějakou schopnější teda….mi neříkej, že ani jednou nebylo mimčo na ultr vidět, to se mi fakt nezdá
To si nedostala fotky ani na screeningu? A neřekli ti to ani u druhého screeningu? Já jsem musela na druhém chodit, aby se mi malá otočila? Kolikátý si týden?
@Anonymní píše: Více
32 týden, miminko už bylo hlavou dolů, ale žádné fotky ani ze screeningů, už vím pokaždé co tam jdu, že odejdu bez fotky a zklamaná ![]()
Ty si vše absolvovala u své lékařky nebo si chodila i jinam?
Jenom u ní, jinou gynekoložku jsem ani nikdy neměla.
Ptám se, že ne všichni lékaři mohou dělat screeningy a posílají na ně jinam.
Určitě jsou ženy, u kterých je špatná viditelnost při UZ, stalo se mi to na jednom UZ, ale měla jsem to tak napsané ve zprávě.
Kdy jdeš na registraci do porodnice? Tam by ti mohli dělat UZ, tak by třeba jiný doktor řekl více.
Já zjistila pohlaví až v 33tt a to mě vidělo několik lékařů. Prostě to nebylo vidět. Zkus si zavolat do porodnice a poprosit, zda by ti nemohli zkusit pohlaví určit.
Divný. Ani screening, nic? Tam přece musela kontrolovat všechno. Ukazuje ti aspoň obrazovku a vysvětluje co a jak?
Teď už je asi zbytečný měnit, ale našla bych si pak někoho jiného.
A když ti rekne asi je to… Ale může se narodit opak, tak říká jaky pohlaví?
prostě ne každý si troufne říct bude to holčička /chlapecek, tak to radši řekne takhle.
Já mám fotky, z prvního screeningu video, vše u mého dr. Foto na požádání, video bylo jako dárek, screening se platil. Pohlaví jsme vědět nechtěli, takže jsem měla neutrální věci taky ![]()
Takový přístup by se mi nelíbil a lékaře bych změnila dávno. Nevím kolik ti do porodu zbývá, ale šla bych jinam, fotky si zaplatila, klidně i 3 D. Nejsem typ, co by na pohlaví čekal do porodu
, takže bych to ani tak dlouho jako ty nevydržela a byla jinde davno ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych opravdovou radu.
Brzy rodím, bude to moje prvorozené miminko.
Můj problém je ten, že nemám žádné fotky miminka a ani nevím pohlaví. Není to moje volba, prostě žádné fotky nedostávám ani když si o ně řeknu, doktorka dle mého neumí dobře miminko zachytit, vždycky mi jen řekne, že dneska fotečka nebude, že jde hůř vidět. Každý ultrazvuk.
Na pohlaví mi odpovídají “kluk nebo holka”, když se zeptám, že bych vážně chtěla vědět pohlaví kvůli výbavičce, dostávám odpovědi “asi je to”, ale nikdy neodpoví normálně a říkají mi tam, že se může narodit opak.
Jsem vděčná, že mám miminko zdravé, ale tohle mi prostě přijde strašně ignorantský i vzhledem k mojí minulosti s nevydařenými těhotenstvími.
Co mám dělat? Všechno nakupuji neutrální a už mě to nebaví, mám pocit, že jsem pohlaví mohla vědět dávno, jen jim samotným to nepřijde důležité.
Mám se na to už fakt vykašlat a prostě čekat na všechno na porod? Byla jste některá ve stejné, nebo podobné situaci? Co byste dělaly v mé kůži?
Nevím, jestli je tohle normální a v pohodě, nebo mám prostě právo na to být naštvaná.
Moc díky