Nemám mateřské mléko

Anonymní
29.8.23 09:37

nemám mateřské mléko

Dobrý den maminky.

jsem týden po druhém porodu, porod byl fajn, první 3 dny jsem měla jen mlezivo a pár kapek, 4 den se mi nalila prsa a spustilo mléko, ale tím to skončilo, ikdyž stimuluji el. odsávačkou, přikládám malého co 2h tak se mi prsa ne a ne nalít, malý vypije sotva 20ml z obou (vážím ho) a já potom z obou odsaju max 5ml :roll: piju kojo čaje, střídám je, jím vývary, maso, mléčné výrobky, snažím se hodně pít, dávám si homeopatika ricinus comunis a stejně bez výsledku, já už nevím co dělat :,( laktační poradkyni mám, techniku mám dobrou i malý se dobře přísava, mám vydržet, což se dobře říká, když nevidím žádnou reakci mých prsou na tvorbu mléka, zkoušela jsem malého dokrmit UM ale měl šílené bolení :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Capelucia
29.8.23 09:42

Miminko je týden o hladu? Může nemít sílu sát. Normálně dokrmuj, když tak změň UM, musí mít sílu jíst a co bude, bude… Měl mlezivo, to je už hodně :palec:. Já byla po týdnu taky prakticky na UM a nakonec jsem kojila rok a půl, prostě se to rozjíždělo pomalu. Dej tomu ještě čas, dělej, jak děláš a cokoliv bude, bude dobrý :palec:.

• Citovat
  • Upravit
15191
29.8.23 09:42

A dítě je spokojene, nebo hladové, nepřibírá? Mě nikdy moc neslo odstrikavat, děti jsem nikdy nevazila a nezjistovala kolik vypily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 09:57

Třeba teď ráno vypil z obou prs, dal si trochu co se mi podařilo odstřikat v noci a spokojeně spinká, před usnutím si do pusy nerval ručičky, jenom už hajal na rukách, koukal, mazlili jsme se, usnul a teď klidně spinká. Prvního jsem nekojila vůbec, měla jsem těžký porod a prostě se to nepodařilo.

• Citovat
  • Upravit
2003
29.8.23 10:07
@Anonymní píše:
Třeba teď ráno vypil z obou prs, dal si trochu co se mi podařilo odstřikat v noci a spokojeně spinká, před usnutím si do pusy nerval ručičky, jenom už hajal na rukách, koukal, mazlili jsme se, usnul a teď klidně spinká. Prvního jsem nekojila vůbec, měla jsem těžký porod a prostě se to nepodařilo.

Hledáš problém tam kde není. Dítě pije, je spokojené, mléka máš evidentně dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
29.8.23 10:48
@Anonymní píše:

Tak co resis, prosim te? :nevim: Je spokojeny, neni hladovy, mleko mu staci. Na co ho vazit a stresovat se? Jinak mne se nalila prsa po prvnim porodu. Po dalsich trech uz ne. A deti jsem nevazila a kojila jsem je dlouho bez problemu.

Dodam, ze jsem nikdy neodsavala. Ale tady na diskuzich se casto doctes, Ze nekomu se nedari odsat temer nic, ale dite si toho vytahne dost. Cili to, kolik toho odsajes, neni vubec smerodatne.

Ten nadpis tve diskuze je nepravdivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
29.8.23 11:18
@Capelucia píše:
Miminko je týden o hladu? Může nemít sílu sát. Normálně dokrmuj, když tak změň UM, musí mít sílu jíst a co bude, bude… Měl mlezivo, to je už hodně :palec:. Já byla po týdnu taky prakticky na UM a nakonec jsem kojila rok a půl, prostě se to rozjíždělo pomalu. Dej tomu ještě čas, dělej, jak děláš a cokoliv bude, bude dobrý :palec:.

Miminko není o hladu, miminko dostávalo první tři dny mlezivo, což je úplně normální a běžné, a není to žádné „jen“ jak píše vynervovaná zakladatelka. Dále pilo miminko mateřské mléko, mně se tedy 20 ml najednou nezdá málo, schválně si najdi, jak veliký žaludek má týdenní kojenec. Já našla, že v průměru 50 ml, takže asi není nutné se snažit do něj nacpat 90 ml UM. Zakladatelko, jestli je miminko spokojené a dostatečně čůrá, tak se přestaň stresovat vážením a zkus si to trochu užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.8.23 11:24

@Hibou a mě týden už přijde dlouho :nevim:. A co do množství, moje dítě vpohodě zdláblo 50 ml najednou ještě v porodnici a ještě mu pak byla udivená sestra dodělávat, protože řvalo hlady. 20 ml po týdnu se mi zdá hodně málo, ale můžu to mí zkresnený mými otýsánky :nevim:. Záleží, co na to „říká“ to konkrétní dítě. Má zkušenost je, že když měli hlad, měli problém sát, i když byli velcí a silní.

• Citovat
  • Upravit
4068
29.8.23 11:27
@Capelucia píše:
@Hibou a mě týden už přijde dlouho :nevim:. A co do množství, moje dítě vpohodě zdláblo 50 ml najednou ještě v porodnici a ještě mu pak byla udivená sestra dodělávat, protože řvalo hlady. 20 ml po týdnu se mi zdá hodně málo, ale můžu to mí zkresnený mými otýsánky :nevim:. Záleží, co na to „říká“ to konkrétní dítě. Má zkušenost je, že když měli hlad, měli problém sát, i když byli velcí a silní.

Týden dlouho na co? Miminko pije, jen nepije tolik, kolik by se tobě zdálo dost, ale jemu to třeba stačí. Opravdu si najdi informace o tom, jak se vyvíjí velikost žaludku kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.8.23 11:45
@Hibou píše:
Týden dlouho na co? Miminko pije, jen nepije tolik, kolik by se tobě zdálo dost, ale jemu to třeba stačí. Opravdu si najdi informace o tom, jak se vyvíjí velikost žaludku kojence.

Já to řešila u mých dětí. Tabulky tabulkama, rozptyl v potřebách je dost veliký. 20 ml se mi zdá málo na jedno kojení v týdnu věku, ale taky záleží, jak často kojí. Nakolik stačí nebo ne - to musí vědět zakladatelka. Já jenom píšu, že mám zkušenost, že to taky stačit nemusí a hladové děti hůř sají a mléko se pak netvoří. Nikde nepíšu, že to je tak vždy. Vadí mi ale, když někdo píše hlavně nedokrmovat. Protože miminka jsou různá a já osobně se dost natrápila, než jsem přestala poslouchat tyhle rady a začala poslouchat, co říká mé miminko. Byla to děsná úleva pro všechny, když se mohlo konečně normálně najíst. Taky pak zvládalo u kojení neusínat a mě se množství mléka postupně navyšovalo a navyšovalo.

• Citovat
  • Upravit
14690
29.8.23 12:10
@Capelucia píše:
@Hibou a mě týden už přijde dlouho :nevim:. A co do množství, moje dítě vpohodě zdláblo 50 ml najednou ještě v porodnici a ještě mu pak byla udivená sestra dodělávat, protože řvalo hlady. 20 ml po týdnu se mi zdá hodně málo, ale můžu to mí zkresnený mými otýsánky :nevim:. Záleží, co na to „říká“ to konkrétní dítě. Má zkušenost je, že když měli hlad, měli problém sát, i když byli velcí a silní.

Vsechny 4 nase holky (nyni velmi hubene) vypily 60 ml na 1 kojeni jeste v porodnici.

Jediny “problem” byl s prvorozenou. Ta se narodila 37 + 0 a ja jsem po 41hodinovem porodu omdlevala, takze se mala poprve kojila az ve 2 dnech veku. Do te doby ji nedali ani vodu, pry nebrecela. Presto se hned kojila krasne. JENZE ctvrty den veku jsme v porodnici mely povinne kojeni ve 4 rano. A pak v 6 rano kojeni s vazenim. A mala vypila 8 ml. Ale bylo videt, ze chce jeste spat, nechce pit. Budila jsem ji vsemozne, ale bez uspechu.

Od sestry jsem si vyslechla, ze je to hrozne malo a ze budeme muset zavest UM. Nikdo me neposlouchal, ze ty 2 hodiny byly na malou malo (od 3 tydnu do 2 let pak nedokazala spat ani ty 2 hodiny v kuse, ale to je jina kapitola). I predtim jsem ji kojila podle jeji potreby, ne podle rozvrhu porodnice. I spolubydlici me uklidnovala, ze si muzu najit dobrou LP a ze se urcite rozkojim. Zoufalstvim jsem se rozbrecela, ze me nikdo neposloucha, ze ja prece nemam problem s kojenim. Pak prisla na pokoj jina sestra, nasla me tam v slzach, a ta konecne vnimala, co ji rikam. Nechala malou dospat, ta pak vypila 60 ml na jeden zatah.

Takze kdybych poslouchala sestry, kojila po 2 hodinach a vazila dite kazde kojeni, tak bych mozna byla ve stejnem (zbytecnem) stresu jako zakladelka.

Takze pokud je dite spokojene, tak nevazit a nestresovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
29.8.23 12:15
@Capelucia píše:
Já to řešila u mých dětí. Tabulky tabulkama, rozptyl v potřebách je dost veliký. 20 ml se mi zdá málo na jedno kojení v týdnu věku, ale taky záleží, jak často kojí. Nakolik stačí nebo ne - to musí vědět zakladatelka. Já jenom píšu, že mám zkušenost, že to taky stačit nemusí a hladové děti hůř sají a mléko se pak netvoří. Nikde nepíšu, že to je tak vždy. Vadí mi ale, když někdo píše hlavně nedokrmovat. Protože miminka jsou různá a já osobně se dost natrápila, než jsem přestala poslouchat tyhle rady a začala poslouchat, co říká mé miminko. Byla to děsná úleva pro všechny, když se mohlo konečně normálně najíst. Taky pak zvládalo u kojení neusínat a mě se množství mléka postupně navyšovalo a navyšovalo.

Tak to by mela zakladatelka poznat, jestli je dite vysilene hladem, nebo spokojene spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.8.23 12:31

@Janča6 přesně to pořád říkám - podle potřeb dítěte a taky poslouchat, co má k tomu co říct máma. A ne jedny cpou um, i když není třeba, a druhé nedají jíst i když dítě hodiny visí na prsu a řve hlady (má zkušenost). A pak jsou jen mámy zbytečně vystreslé a mají tím spíš problémy s kojením :pocitac:.

• Citovat
  • Upravit
14690
29.8.23 12:35
@Capelucia píše:
@Janča6 přesně to pořád říkám - podle potřeb dítěte a taky poslouchat, co má k tomu co říct máma. A ne jedny cpou um, i když není třeba, a druhé nedají jíst i když dítě hodiny visí na prsu a řve hlady (má zkušenost). A pak jsou jen mámy zbytečně vystreslé a mají tím spíš problémy s kojením :pocitac:.

Moc rec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 12:49

Malého přikládám podle jeho potřeb, někdy mi na prsu visí vyloženě na střídačku 2 hodiny, z toho se pak vzbudí, napije se z obou, cca 15 minut jednou a pak spí 3h, pak zase se vzbudí a visí na mě… vzhledem k tomu, že první byl na UM jsem prvního nevážila a viděla jsem kolik vypil, každopádně první dítě mi nikdy v životě nevypilo víc jak 150ml UM nikdy, teď druhý syn má momentálně váhu 2,7kg je drobný a na jeden zátah nedá víc jak 20-30ml, vyzkoušeno na tom UM. Už u prvního jsem obdivovala, jak mimina dokáží do sebe dostat i 250ml, první syn má 4 roky a nesní ve školce ani celou porci jídla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová