Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky, potřebuji poradit. Užívám antikoncepci, sex byl v sobotu avšak chráněn i kondomem, protože mohla být snížena účinnost antikoncepce kvůli lékům, které jsem užila. Dnes mám 4 den pauzy a menzes zatím nepřišel. Na test je brzy. Jak postupovat? Mám čekat jestli ještě přijde nebo pokud nepřijde tak pokračovat v užívání antikoncepce a následně si udělat test?
Už zas?
Na test je brzo. Užívej antikoncepci dál jako obvykle a případně si udělej cca za 14 dní od styku test. Ale u HA někdy krvácení být nemusí, zvlášť jestli jsi byla nemocná a měla další léky.
@JancaS84 prosím? Stalo se mi poprvé, že mi krvácení nepřišlo. Otěhotnění se až tak moc nebojím, protože jsem se chránila i jinak jen jsem se lekla kvůli tomu kravacení, které nepřišlo.
Přesně jak bylo zmíněno. Při braní HAK se může stát, že krvácení v pauze nepřijde. Hormony v pilulkách omezují nárůst děložní sliznice, a když je jí opravdu málo, tak nemá co odkrvácet.
Ale třeba se krvácení ještě objeví.
@Kate8888 děkuji, jsem v mírném stresu. Styk byl minulou sobotu neboli test mi asi nic neukáže. Doufám, že se krvácení ještě dostaví
Holky, potřebuji poradit. Užívám antikoncepci, sex byl v sobotu avšak chráněn i kondomem, protože mohla být snížena účinnost antikoncepce kvůli lékům, které jsem užila. Dnes mám 4 den pauzy a menzes zatím nepřišel. Na test je brzy. Jak postupovat? Mám čekat jestli ještě přijde nebo pokud nepřijde tak pokračovat v užívání antikoncepce a následně si udělat test?