Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
jdu sem s poměrně zvláštní (alespoň pro mě) otázkou, kterou raději pokládám anonymně, protože je to pro mě intimní tema.Od 15 beru hormonální antikoncepci ve formě pilulek. Je mi 22 a rozhodla jsem se ji vysadit. Vedlo mě k tomu hned několik věcí, jako je například bolest prsou, nechuť k sexu, bolest hlavy apod. I přes veškeré snahy a změny prášků žádné nebyly ty vhodné, i když mi to přijde jako pohodlná forma.
Otázka je, jaká vám vyhovuje jiná forma antikoncepce? Může být telisko lepší? Anebo provozovat tedy intimní styk s kondomem už porad?
Samozřejmě je na místě, že bych měla provést konzultaci s gynekologem. Již jsem objednána, ale napadlo mě, zdali tu není někdo, kdo vyměnil pilulky za jinou formu, a je spokojenější. Neustále problémy kvůli praskum mě fakt přestaly po takové době bavit. Tolik změn, a neustálých problémů.
Pokud se tu najde někdo, kdo něco podobného zažil, budu moc rada.
Děkuji.
Otázkou je, co udělá třeba jiná hormonální forma, ale já byla třeba spokojená s Nuvaringem - kroužek. Jednak pohodlnost, že jsem na to nemusela denně myslet, pouze myslet na to, kdy zavést a kdy vyndat. Ovšem negativum je vyšší cena, ale zase je tam ta pohodlnost za to.
Jednu dobu jsem využívala kondomy, nebyl tolik čas, ani chuť na sex, tak vlastně kondomy vyšly finančně i nejlépe ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
jdu sem s poměrně zvláštní (alespoň pro mě) otázkou, kterou raději pokládám anonymně, protože je to pro mě intimní tema.Od 15 beru hormonální antikoncepci ve formě pilulek. Je mi 22 a rozhodla jsem se ji vysadit. Vedlo mě k tomu hned několik věcí, jako je například bolest prsou, nechuť k sexu, bolest hlavy apod. I přes veškeré snahy a změny prášků žádné nebyly ty vhodné, i když mi to přijde jako pohodlná forma.
Otázka je, jaká vám vyhovuje jiná forma antikoncepce? Může být telisko lepší? Anebo provozovat tedy intimní styk s kondomem už porad?
Samozřejmě je na místě, že bych měla provést konzultaci s gynekologem. Již jsem objednána, ale napadlo mě, zdali tu není někdo, kdo vyměnil pilulky za jinou formu, a je spokojenější. Neustále problémy kvůli praskum mě fakt přestaly po takové době bavit. Tolik změn, a neustálých problémů.
Děkuji.
Měla jsem to úplně stejně, prášky od mlada, několik druhů jsem jich kvůli problémům prostřídala. Přesedlali jsme na kondom a nikdy to nebyl problém ani nijaká extra otrava ani u jednoho z nás.
Jen bych jim asi naplno nevěřila, kdybych byla s někým, se kterým nechci dítě doslova ani omylem (ženatej nebo nějakej bad boy
).
Poslední výměna z HA na tělísko a jsem vlastně spoko, protože nekrvácím a nemusím na nic myslet. Rozhodovala jsemse dlouho. Přišlo mi divné mít v sobě něco cizího. Ve 22 jsem to řešila kondomem.
@Dahlia0409 píše:
Otázkou je, co udělá třeba jiná hormonální forma, ale já byla třeba spokojená s Nuvaringem - kroužek.
Mně třeba Nuvaring nesedl vůbec. Měla jsem pocity takového divného pálení a prostě to bylo divný ho tam mít, i když jsem ho jakoby necítila, že by byl špatně zavedený. Asi druhý den jsem ho vyhodila, prachy neprachy. ![]()
@Lil Kitkatt píše:
Mně třeba Nuvaring nesedl vůbec. Měla jsem pocity takového divného pálení a prostě to bylo divný ho tam mít, i když jsem ho jakoby necítila, že by byl špatně zavedený. Asi druhý den jsem ho vyhodila, prachy neprachy.
Já právě v pohodě, prakticky jsem ho ani nevytahovala, jen občas, jinak nebyl důvod. Negativního nic jsem necítila ![]()
Dobrý večer,
jdu sem s poměrně zvláštní (alespoň pro mě) otázkou, kterou raději pokládám anonymně, protože je to pro mě intimní tema.
Od 15 beru hormonální antikoncepci ve formě pilulek. Je mi 22 a rozhodla jsem se ji vysadit. Vedlo mě k tomu hned několik věcí, jako je například bolest prsou, nechuť k sexu, bolest hlavy apod. I přes veškeré snahy a změny prášků žádné nebyly ty vhodné, i když mi to přijde jako pohodlná forma.
Děkuji.